Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanlar neden hayatını cehenneme çevirir!

fenn

Öne çıkan mesajlar

Bir çok noktaya değinebiliriz fakat en bilindik örneklerden vereyim. Adam alıyor ayda 2.000 tl ve 5.000 tl gelir geliyor gibi yaşamak istiyor. 300.000 tl lik rezidans lar hayal ediyor. 100.000 tl lik arabalar, Evini beğenmiyor ve evinde her şeyin en moderni, falan sanatçıya benzer konsept, filan zengine örnek alırcasına bi yarış. Bunu gören diğer tanıdıkları bunu 1 adım öteye götürmeler .... sürekli dur durak bilmeyen yarışlar.....

O kadar çalışıp çabalamalar hep başkaları ile sidik yarıştırmaları sonucu geçen ömürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Aylık alıyorsun 2000 tl

villa değil, rezidans değil normal bir evin olsa ne olur. Bahçesinde havuz olmasa ne olur!

Araban 100.000 tl olmasa da 30-50 bin tl olsa ne olur

Evindeki eşyalar dünyaca ünlü markalardan değilde türkiyede bilindik kaliteli mallardan olsa ne olur. Böyle insan mutlu olmaz mı mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü insanların içi boş, bir fikirleri yok, kendileri boş olunca doldurmaya çalışıyorlar işte. binlerce kitap var film var oyun var, adam bunlara el deymiyor, sıfır mental proses yaşıyor, sonra canı sıkıldıkca bişeyler alayım şuna bineyim şu evde yaşayayım tvde bilmemnede gördüğü "güzel" ne varsa ona gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini başkasıyla kıyaslamak, abartı beklentiler, gereksiz fazla hayal kurmak direk mutsuzluk sebebi.

Akşam demleyeceğin bir çayın, içeceğin bir biranın vereceği mutluluk da var insana. Bu dünyada yalnızlık, hastalık ve açlık dışında insanı mutsuz edecek adam akıllı birşey yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Gergedan diye bir tiyatro oyunu varmış. Ben Metin Akpınar'dan duymuştum ilk defa. Geçende Halk Tv'de gene adı geçti o oyunun. Ben izlemedim ama üzerine yazılmış metinler, senaryosunu okudum falan. Sahneleyen varsa izleyin, yok izleyemiyorsanız da okuyun edin falan. Bugünü o kadar güzel özetliyor ki. Yuh diyorsunuz bir yerden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

insan 101 dersini almadın mı topic sahibi? insan hangi alana kanalize olursa o alanda daha fazlasını ister. çünkü ister istemez çevresi ona göre şekillenir. insan da çevresine güzel gözükmek isteyen bir varlıktır diğer varlıklar gibi. doğada sürü halinde yaşayan türleri düşün. hepsi sürünün içinde yerini korumak için hareket ederler.

e insanda da aynı bok işte. sürüdeki diğer adam 150k lık araba aldıysa diğeri de onu ister. çünkü 150k lık arabanın sahibine saygı bir bir artarken senin saygınlığın düşer. e insan da aha ona ulaşmalıyım diye düşünür.

o yüzden sürüyü doğru seçmek önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...