Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[SPOILER] A Song of Ice and Fire - Dizi/Kitap

aquila

Öne çıkan mesajlar

Dizinin önümüzdeki iki bölümüyle ilgili tahminlerim:

1- Duvar'daki savaşın kitaptaki şekilde anlatılması durumunda bir bölüme sığdırılması zor olur gibi geliyor. O nedenle iki saldırı simultane olabilir. Jon Mance ile görüşmeye gitmez, bölümün sonuna yakın Stannis gelir, en sonda da Ygritte Jon'un kucağında can verir.

2- Brienne'in bu sezonda birinin kulağını kopartacağı söylendi. Kitapta bunu Vargo Hoat'a yapıyordu. Fakat dizide Hoat yok, onun yerini alan Locke'da öldü. Hoat ve Brave Companions olmadığı için Brienne'in dördüncü kitapta uğraştığı tipler de yok. Rorge ve Biter'ı da Arya ve Hound öldürdü. Brienne'in Brotherhood tarafından yakalanıp, o sırada birinin kulağını kopartacağını ve sezonun son sahnesinde Lady Stoneheart'ı göreceğini tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

bide maden cilik nerde yapılıyo westerosta?
celiği hep ithalmi ediyolar doğudan yoksa kömür cıkartıyolarmı?
plate armorları var haniyle demekki sağlam bi celik mevzsu var, kim üretiyo westerosta celiği, kömürü?

ciddi bir kağıt ve boya tüketimi var, boyaya substitue kolay kağıt nerden geliyo? tabi kağıt vs vs daha ufak mevzular ama celik kıymetli bişi, baya cok med/late medieval zırh ve silah dolanıyo etrafta, setting daha bi early medieval hatta westerosun bazı yerlerinde dark ages.

hanı sole 200-300 cuce olsa westerosta kıtanın celik ihtiyacını karsılar ama yok.

cidden varmı sonraki kitaplarda güzel acıkalmalar unlara dair ondan soruyorum. cünkü westeros gibi celik acı, bronze kullanmıyan, wootz kullanılmıyan bı yerde madenleri olan herseyi kontrol eder. tarım aletlerinde silahlara zırhlara, vs vs

steel must flow.

aha tamam öle yapsın. uydursun yenı bir house.
House demirci
sigil: ingot over orange background
motto: steel must flow

var işte.iron islands

we do not sow.

adamların ekicek toprağı yok ama demir madeni var.onun için ironborn.

gene lannisterlar ile arynnlerde çıkarıyodur ironı.

ama late medieval gibi sıradan piyadenin bile plate giydiği bi dönem değil sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

adamlar bastırt çeto.

region,region ayırmışlar öyle bastırtlara verilen soyadları.ikiside kuzeyde doğduğu için snow soyadları.)bu soyadların tırtoluğuda zaten küçük görme amaçlı olduğu için uyduruk genelde.

snow-north
rivers-riverlands
waters-crownlands
stone-westerlands
flowers-reach
sand-dorne
storm-stormlands

diye gidiyo böyle.

eyvallah...bu benim sonradan bulup yukarida linkini verdiğim yerde de benzer şeyler söylüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

Deathnote seyretmeyi L ölünce bırakmıştım. Burda o hayal kırıklığına denk bi karakter kalmadı galiba. Bi Tyrion var, onu da göstere göstere yemiycekler heralde :/ No.
Bronn ölürse darlanırım, ama o yeteri kadar shock value taşımıycaandan grrm tenezzül etmez. Zaten kitap tayfası bu kadar tatavayı Bronn için yapmaz.
Bran daha gitmez, henüz plotta yeteri kadar can alıcı bi karakter diil. Önemini artırmadan yemezler onu. Hem zaten çok da fifi. Çirkin ergen nolcak.
Rickon zaten kayıp ve önemsiz. Osha da şimdilik ööle.
John Snow'u yeteri kadar sevmiyorum, bu bakımdan meh. Ölebilir.
Little finger çok kötü ve sinsi olduğu için o da ölmez. Lazım daha o kaç kitap doldurucak dalavere için.
Varys ölürse çok sinirlenebilirim bak :( Ama kim niye öldürsün?
Khaleesi'ye Drogo'ya üzüldüümün yarısı kadar üzülmem. Rahatlıkla ölebilir bence ki herhalde o da diil. Daha tam drama başlamadı bile o tarafta.
Cercei ölse bayram olur, o yüzden o da olmasa gerek.
Ee?

Tywin gg.

Abi ahahahahah

Kesin okudu bizi yiyor sdfs. Bu kadar intuition helal valla

Hadi bu topikte kitapları okumayanların tahminlerinin dedikodusunu çevirelim (:D
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Jaegerjaquez said:

kuddisi abi kitapları falan okumadın mı ya da dizide de söylendi diye hatırlıyorum kaç kere, piçlerin soyadı snow oluyor kuzeyde

yav okudum tüm kitapları.ama hiç dikkatimi çekmedi,enteresan yav.

Bütün kitapları okudun ve soyadları sebebiyle Jon ile Ramsay arasında bir akrabalık bağı olabileceğini mi düşündün?

Aklıma Woody Allen'ın meşhur esprisi geldi: "Savaş ve Barış'ı hızlı okuma tekniğiyle okudum. Olay Rusya'da geçiyor."
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

KuddusiMavra said:

Jaegerjaquez said:

kuddisi abi kitapları falan okumadın mı ya da dizide de söylendi diye hatırlıyorum kaç kere, piçlerin soyadı snow oluyor kuzeyde

yav okudum tüm kitapları.ama hiç dikkatimi çekmedi,enteresan yav.

Bütün kitapları okudun ve soyadları sebebiyle Jon ile Ramsay arasında bir akrabalık bağı olabileceğini mi düşündün?

Aklıma Woody Allen'ın meşhur esprisi geldi: "Savaş ve Barış'ı hızlı okuma tekniğiyle okudum. Olay Rusya'da geçiyor."

B)- ne var yav bunda bu kadar şaşıracak? adam beledik şu başlıkta ki vatandaşları, ciddi ciddi sordum , lan hemen bir aşağılama, hemen bir ukalalık.
bazen farklı hesapları olan aynı adamla yazışıyormuşum gibi geliyor şurada.
neyse.
devam.
:)-D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...