Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

muhasebeden anlayan bir baksın lütfen


bingildak

Öne çıkan mesajlar

ya outsource ettiğimiz şirket mart ayının faturasını göndermiş ödeme yapılması için, mailler patlayınca faturada muhasebeye ulaşmamış, haliyle ödeme yapılmamış. adamlar şimdi böyle böyle ödeme yapılmamış diye mail attılar, baktık ettik gerçekten yapılmamış. fakat fatura tarihi mart olduğu için karşı taraftan tarihi değiştirebilir misiniz diye rica ettik fakat adamlar biz marta kaydını yaptık değiştiremeyiz demişler. bu durumda bizim tarafta da mart kapatıldığı için ceza ödememiş gerekiyormuş vergi dairesine. bunun tutarını merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sizin bu durumda hatalı olduğunuz tek nokta faturayı defterlere işletmemiş olmak, parayı ödememekle ilgili bir ceza olmamalı bildiğim kadarıyla. bir tek düzenleme önceki aya ait faturanın defterlere tasdik edilmesi için müşaviriniz düzenleme verecek o da çok bir meblağ olmaması lazım öyle bin liralar falan değildir net bir rakam veremeyeceğim ama malesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Muhasebecini değiştir. Bu tip durumlar genelde yaşanan şeyler. Önlem almaları gerekirdi. Yedekte bir kaç yaprak fatura, gerekli evrak boş bırakılır ne olur olmaz diye.


aynen fatura ben de hep ayırıyorum nolur nolmaz diye ama olay o değil, faturayı karşı taraf düzenlemiş bunlar da müşavirliğe vermemişler evrağı kaybedip =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ceza yok vergi dairesine. Fatura postada kayboldu dersin olur biter. Ödemeyide fatura tarihinde yapıcaksın diye bi şart yok.
Tek kaybın faturayı giremediysen muhasebeye (ki normnalde bi sonaki ay girilir mart faturası nisan 23 e kadar olması lazım) KDV düşümü yapamassın o olur.

Eger faturayı gonderen şirket vade farkı alıcaz derse cüzzi bişise öde. Yok abartı bişise dava bile açabilirsin. Normnalde devletin senelik tefe tüfe oranları var o civarda bi artış yapmaları lazım.

Yane ticari ilişki biraz ya. Yane esnaflık çapında mesela vade farkı almaz çoğu kişi düzenli çalışıyosanız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de o kısmı anlamadım hakikaten, bazı müşterileri 2 ay yalvarttırıyorum abi ödeyin artık nolur diye, ki aynı şekilde benim de 3 aydır bu cuma ödeyeceğiz diyosunuz gelmedi bi türlü o cuma dediğim müşterilerimiz var. ne faiziymiş 3 senedir ön muhasebe yapıyorum ilk defa duydum sfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...