Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkileme düştüm, Engelli KPSS

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

apocalyptic wasteland tam

ffa pvp dönüyor, millet çoluğunun çocuğunun parasını gavura veriyor, verirken yarısını devlet vergi adı altında alıyor zaten, yardım diye verdikleri paranın yarısını geri alıyorlar neyse, bunun benzini var sonra bilmem ne, yani tam anlamıyla zararda sayılmaz devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

Tori said:

Mc_Lovin said:

said:
Öte yandan bir insan olarak baktığımda çocuk için üzülüyorum, sınava o kimlikle girmesinin hiç bir sakıncası yoktu mantıklı bakınca. Ayrıca sınava girse muhtemelen hayatı değişecekti; kapıda hüngür hüngür ağladı babası da kendisi de...

mesajının her kısmı doğru. ama burada kaybettin. sen o çocuğun yerinde olsan o da senin yerinde olsa seni sınava almaz o. hatta sana kötü bile davranabilir "başkasının yerine sınava mı gireceksin, benim başımı yakma, alsaydın fotoğraflı kimliğini, lazım olduğunu bilmiyor muydun, beni ilgilendirmez, sorumluluğunu bil" gibi sürüyle lafa maruz kalabilirdin.

yani sen onun yerinde olsan onun sana acıyacağını nereden biliyorsun

bilmiyorsun

o yüzden kimseye acımayacaksın, kimseye iyilik yapmayacaksın

+1 abi.

Hiç öyle amerikan filmlerindeki iyilikleri, moral faggotryleri kaldırıcak bir dönemde veya coğrafyada yaşamıyoruz, hele ki türkler için 2x daha da geçerli bu.

Abi siz nasıl hayatlar yaşıyorsunuz da böyle tanımadığınız adama bile en ufak insiyatif gösterilmemesini doğru buluyorsunuz? Garip yani şu yaklaşımınız.

Hayatınız boyunca herkes size kazık mı attı da böyle acımasız ölüm makinası moduna girdiniz? Biri gelir varsayım üzerinden kesin sonuca varır, diğeri gelir coğrafyadan toplumdan girer acaip laf ettim sanır. Sizin temsil ettiğiniz şu kafa yapısı aslında toplumda herkesin birbirini kazıklamasını körükleyen şey.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yirmili yaşlarımın başında ben de insanları seviyordum falan, sonra hayata atılınca anladım bazı şeyleri. şimdi, iki ayağı üzerinde yürüyen hemen her şeyden nefret ediyorum. bunu, trollemek için söylemiyorum. gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum bunu.

sen içerisinde yaşadığın insanlardan memnunsan o senin bileceğin iş. =) ben bu toplumu sevmiyorum. hepsi iki yüzlü, çıkarcı, aşağılık, uçkur düşkünü, midesinden aşağısından başka şey düşünmeyen insanlardan oluşuyor.

ama sordun mu da herkes müslüman, herkes bilgili, okumuş, eşitlikçi, barışsever

toplum alttan alta kaynıyor. kendi kızına kayan mı istersin, komşusunun kızına kayan mı istersin, komşusunun oğlunda gözü olanı mı istersin, komşusunun karısını hamile bırakıp onunla kaçan mı istersin, kendisi aile babası iken travestilere her ay araba taksidi kadar para yatıran mı istersin ne ararsan var.

kaç yaşındasın sen birader? diyelim 25-28 falan. yirmi sekiz tane iyi insan tanıyor musun? iyi insan derken, kendisinden başka kimseye bir hayrı olmayan, s.kmediği veya s.kişi sonucu oluşmamış birine beş kuruşluk yardımı dokunmayan, ucunda kendisi için bir çıkar yoksa kılını kimse için kıpırdatmayacak, kurulu düzenime bir sakınca gelmesin de isterse dünya yansın diyen insanlardan bahsetmiyorum. fedakar, dürüst, temiz insan var mı yirmi sekiz tane tanıdığın? bana şimdi gelip "emmimin oğlu, dayımın kızı, hüsniye teyzem, ilkokul öğretmenim" deme hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

kazık meselesini yazmayı unutmuşum. hayatta kazık yedim. çok hem de. ama hayat bu. kazık yemek de var işin içerisinde. mükemmel bir dünya değil burası. bize atılan kazıklarla mücadele ettiğimiz zaman, kazık yememek için uğraştığımız zaman hayat mücadelesi veriyoruz. yerde debelenip duruyoruz işte.

ama

benim insanlardan tiksinmemin nedeni bu değil. ben memnunum hayatımdan ayrıca.

insanların birbirlerine yapıp ettiklerinden nefret ediyorum. koy iki tane köpeği yanyana, nasıl birbirleriyle hemen arkadaş oluyorlar.

koy iki tane insanı yanyana, biri, diğerini nasıl s.kerim, nasıl bundan avanta sağlarım, nasıl tasarruf ederim bundan diye kafa yormaya başlar anında
Sosyal ağlarda paylaş

hızımı alamadım, daha da yazacam, yatacam sonra zaten

yakın zamanda suriye fantom uçağımızı düşürmiştü, o uçak düşmeden önce altın alıyordu insanlar, çünkü savaş çıkacağını düşünüyorlardı. fantom uçağımız akdeniz üzerinde düştüğü halde savaş çıkmayınca üzüldü bu insanlar. çünkü savaş çıkınca altın fiyatı yükselecek ve kar edeceklerdi silah altındaki erler suriye'ye girip orada ölünce.

şimdi bunu ne yaparsan yap. al sen yaz bu mesajların devamını. ben daha fazla yazmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yalnız çok populist bir açıdan yaklaşmışsın, verdiğin çoğu örnek de bozuk ahlak örnekleri zaten. Benim demek istediğim şu durumda o çocuğun bile kötülüğünü istemeye ya da elinde olsa bile yardım etmemeye ne gerek var ki? Bu arada sormuşsun, 27 yaşındayım.

Senin diğer insanlar hakkında düşündüklerini başka insanlarda büyük ihtimal senin hakkında düşünüyor bu arada. Söylediklerine bakılırsa beğenmediğin insanların hayata yaklaşımından pek bir farkın yok gibi. Neden diyecek olursan direkt önyargı ile girişiyormuş ve kendisine yardımı olmayacağı sürece kimseyi umursamayacakmış gibi bir izlenim bıraktın bende. Geçecen yani o insanlar böyle kötü şöyle iki yüzlü ühühü işlerini. Yediğin kazıklardan dolayı kendi kendine bir savunma mekanizması geliştirmişsin de o esnada onlardan biri gibi de olma yoluna girmişsin. Şunun ağlamayan halisin büyük ihtimal

http://www.youtube.com/watch?v=V9Pfdorm9EI

edit: Ha bu arada teletubby olalım herkese sıkı sıkı sarılalım da demiyorum. Gözünüzü açın kazık yemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

bürokrasi ve kurallar toplumu bir arada düzenli tutmak için gerekli
ancak bu kuralları uygulayan bürokrasi temsilcilerinin de kuralları gerektiğinde esnetebilecek kadar yetkin olması gerekiyor ki bu tip durumlarda insiyatif alabilsin. ancak bunun için de kurumsallaşmış geleneği köklü bir devlet ve siyasi etik açısından kusursuz karar alıcıların var olması gerekir pek tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Suriye'de savaş konusunda aklıma şu alıntı geldi, rotschild'dan:

"The time to 'buy' is when there's blood in the streets."

Sıradan bir insanın yapabileceği en mantıklı şey yani savaş ihtimali sonucunda altın falan almak. Pasif kazanç. Savaşın olma ihtimalini artırıyor mu? Hayır. Ama belki çekilmez dandik hayatına kazandığı 100 lirayla 1 100'lük rakı alıp devam edebilecek, belki tvde gördüğü savaş görüntülerinin efkarını dindirebilecek.

Mclovin'in anlattıkları çok marjinal. İnsanlardan fazla beklentiniz var gerçekten. Hayatta kalma içgüdüsü başta olmak üzere her şey 'ilk önce sen, sonra diğerleri' şeklinde gidiyor. Gerçekten anlamsız örnekler yani bunlar.

Ben şeyden beri çok mutluyum mesela, insan bu, her şeyi yapabilir. Hepimiz zayıf varlıklarız. Herkesin hata yapma lüksü var. Mclovin baktığın taraf çok loser. Gerçek hayat bu kadar merhametli bile değil. Bundan 2000 yıl önce hayata gelmiş olsaydın belki de çölde açlıktan delirince dayının tekini canlı canlı kesip yiyecektin mesela, hayatta kalmam lazımdı diye de geçiştirecektin. Yemem ama bu çok insanlık dışı deseydin de ölüp gidecektin. Hayatın kuralı bu. Birileri eziliyor yapacak bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...