Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Autodesk lisanslı yazılım denetleme teranesi

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Bu adamlarla uğraşıyorum.Aydın-Aydın avukatlık bürosundan aradılar.Daha öncede BSA'dan aramışlardı.Önce BSA'ya fatura bilgilendirmesi yaptım elimdeki lisanslı Autodesk yazılımları için.Aradan 1-2 hafta geçmedi Aydın-Aydın bu sefer yazılım faturalarını istedi.Gerekli bilgilendirmede bulundum.BSA fatura bilgilendirmesini müteakip Autodeski bilgilendirdiği söyledi ama bu Aydın-Aydın nereden çıktı anlayamıyorum.

BSA'daki bilgilendirmeden sonra yazılımları satın aldığımız distribütörü aramışlar.Sizde bu şirkete dair faturalandırma kaydı var mı diye.Onlarda 'evet bizden satın aldılar.' demiş.

Aydın-Aydındakilere biz bildirim yaptık siz neyin peşindesiniz diyorum bizde kontrol edicez diyolar.Onlarada gönderdim faturayı.Aradan 3 hafta geçti şimdi daha yeni geri dönüyolar.Sizi son kez bilgilendiriyoruz korsan yazılımınız varsa lisanslayın diyolar.Yok diyorum kullanmıyoruz biz.Bizden günah gitti diyolar heralde şimdi.

2 ay önce yazılım lisanslama yapmadan evvel bizde diğer şirketler gibi korsan kullandık.Sonra bu yaptırım maptırım işlerinden dolayı lisanslama yaptık.3 tane building design suit lisansım var.6 tanede GstartCad lisansı aldım.Bilgisayarları formatladım.Linsanslı windows office falan kurdum üstünede çizim programlarını kurdum.

Şimdi merak ettiğim bu adamlar denetlemeye gelince nasıl bir kontrol yapıyolar.6 aya kadar geriye dönük arama yapabiliyoruz diyolar ama bunun için recovery yapmaları lazım.Bunu onlarada söyledim şu anda lisanslı kullanıyoruz ama bizde diğer bütün şirketler gibi lisanssız kullandık bi süre.Eğer recovery yaparsanız lisanssız yazılım bulursunuz dedim.Recovery konusunu onlarda bilmiyolar.Sistemde önceden autodeske ait yazılım varsa onun lisanslamanız lazım diyolar ama o işi ben zaten GstarCad'le hallettim.Hardcore çizim yapan 3 arkadaş var onlar mecburen Autocad kullanıyolar ama geriye kalan adamlar için autocad bildiğin lüks.Adamlara DWG viewer kursam o bile işlerini görecek ama sırf bu lisans teranesine gidip GstarCad'i aldıydım.Elde lisanslı çizim yazılımı bulunsun diye.(Arada ufak tefek çizim revizyonlarıda oluyo orada da iş görüyo bu GstarCad teranesi.)

BSAnın bastığı 2 şirkette çalışan arkadaşlar vardı.Adamlar program ekle kaldıra bakan bi programla sistemi taradılar orada gördükleri yazılımlar için ceza kestiler dedi.Yani öyle recovery mecovery işleri yok ama bazı arkadaşlar bu bildirime müteakip harddisklerini bile değiştirmişler lisanslı sisteme geçerken.

Bu kadar hardcore bi dönüşüm lazım mı?Hdd değiştirmek an itibariyle hem maliyetli hemde iş açısından çok zaman kaybettirici bi durum.10 bilgisayarda hdd değiştirmem lazım eğer recovery yapıyolarsa.Buda 4000+ lira ek maliyet demek.Lisans işleri için 60000+ para harcadım zaten.Ocağıma incir ağacı diker bu hdd değiştirme işi.Bu hdd değiştirme olursa kaybedilecek Adam/Zaman hesabıda heder eder beni.

Hacılar öneriniz nedir?Elim ayağım kilitlendi an itibariyle.Dondum kaldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi HDD degistirmelik bi durum yok. Adamlar gelip sistemde kurulu olan programlarin lisans bilgilerini kontrol ediyorlar kendi yazilimlariyla. 6 ay falan diye birsey yok yani.
Adamlarin amaci zaten korsan kullananlara lisans aldirmak, lisanslari aldiktan sonra korkacak hicbirseyin kalmiyor.

Ama paranoyak oldum, illa HDDlerle ilgili bisey yapmak istiyorum diyosan silinmis dosyalarin kurtarilmasini engelleyecek sekilde silen/formatlayan yazilimlar mevcut. Sacma sapan bir datayi yazip yazip siliyorlar HDD'ye, eski veriler kurtarilmaz oluyor. Istersen boyle birsey yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtarılamaz formatlama işini bazı bilgisayarlara yaptım.10 dakika sürdü bi bilgisayarı formatlamak.Farklı algoritmalarla bu iş 2-3 saate kadar çıkabiliyor.Ama ona ne kadar güvenebilirim ki?Sonuçta adam deep scan yaparsa ucundan bi autodesk dosyası görse basıcak lisanssızlık damgasını.

Napacam bilemedim?
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi, 2-3 saate çıkarırsan eğer HDD'yi zorlayacaksın bu sefer yarın öbür gün iş ortasında elinde patlama riski artacak.Autodesk'in lisans konusundaki tutumu Adobe ile aynı ise (Türkiye sınırları içerisinde) seve seve HDD'leri değiştirmek zorunda kalabilirsin benden demesi.

Bu kadar emin nasıl yazıyorsun diyecek olursan bir kaç kere başımıza gelen bir konu olduğu için.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence BSA'yı arayıp , bu avukatlık bürosu ne iş diye sormak lazım..Beraber mi çalışıyorlar.
Eğer beraber çalışmıyorlar ise BSA'dan birisi avukatlık bürosuna bilgi sızdırıyor olabilir.

BSA'ya ulaşıp ; " Arkadaş hem 60 binlik orjinal ürün alıyoruz, hem de el altından bizi taşeron firma ile tehdit mi ediyorsunuz " diye bir yemlemek lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

Önce microsoft ürünleriyle ilgili aramışlar zaten.O ara ben askerdeydim yerime bakan arkadaş alımları yapmış.Fatuları göndermiş.O kısmı hallettikten sonra ben askerden geldim.BSAdan aradılar bu sefer.Onlarda Autodeski soruyolar.Bizde de korsan var.Dedik vakti geldi alım yapalım artık.3 tane building design suitle 6 tane Gstarcad aldık.Bsa o ara autodeskin distribütörünü bile aramış sizden böyle bir alım var mı hesabı.O ara bizde faturaları gönderdik.BSAdan arayan soran olmadı sonra.Aradan 3 hafta geçti geçmedi bu sefer Aydın Aydın dadandı.Adamlara diyorum BSA ile halletik işimizi oradan bilgi alabilirsiniz.Yok diyolar biz ayrı bir kuruluşusuz bizi autodesk yetkilendirdi yazılım faturalarınızı gönderin bize.İyi dedim derledim topladım microsoftlar gstarcadler autocadlar saplar csi col falan ne var ne yok gönderdim adamlara.Düşsünler yakamızdan diye.Zamanında bayaa bi mühendislik programınada yatırım yapmışız onlarıda derledim gönderdim.

Aradan gene bi 2-3 hafta kadar geçti emin değilim tam.Şimdi tebligat geldi ofise.Bunlarda tebligat elimize ulaşınca telefon ettiler bugün.Siz bildirdiğiniz miktarlarda eminmisiniz.Bakın gelebiliriz falan gibi saçma sapan bi konuşma geçti.Dedim bende lisansız kullanım yaptık.Lisanslamaya müteakip sistemde lisansız yazılım bırakmadım.Beni geçin şimdi hangi firmaya giderseniz gidin lisansız yazılım bulursunuz dedim.Hele recovery yapıyosanız vay o firmanın haline.

Bunlarda 6 aylık geçmişe bakıyoruz ama recovery olaylarını bilmiyoruz dediler.Lisansız autocad kullandığınız bilgisayara gene autocad alacaksınız diyolar.Diyorum ki bende GstarCadle çözdüm o işi.Autocadle işim olan 3 bilgisayar var onlarada en kallavisinden aldım lisansları.Oradada işte bunların arama algoritması olayı devreye giriyo ki orası korkutucu.

Bi arkadaşın ofisine gittiklerinde belarc* diye bi yazılım kullanmışlar.Bu yazılımda öyle recovery olayları yok.Bi başkası everest kullandılar diyo lisansları görmek için.Banada recuvayla euseusla falan gelecekler diye korkuyorum bi yandan.

HDDlerin bazıları ssd bu arada.SSdlerde veri kurtarma yapan oldumu hiç?Nedir ne değildir?

Zilyon lira lisansa para harcıyosun hala bi dert hala bi dert.Ne sıkıntılı işler bunlar yahu. :S

*http://www.belarc.com/free_download.html
Sosyal ağlarda paylaş

Valla geçen aylarda bizim bağlı olduğumuz holdingin firmalarından birine gitmiş BSA kontrole.Bir kaç pc de bulduğu lisanssız MS programı için,süre vermiş direk ceza kesmek yerine.

Ardından bizim firmaya geldiler.50 ye yakın yazılımcı var.Birşey bulamadan gittiler.Bunlar gelmeden önce,teknik servisde tüm pc lere format atılıp,programlar lisanslandı.En azından BSA da öyle recovery olayı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada adı çok geçti viral gibi olmasın, GStarCad arayüz olarak %99.5 autocad benzeri ama programın daha kat etmesi gereken çok yol var.Büyük dosyaları açamıyor.3 boyutlu çalışırken çok basit temel komutlarda çok saçma hatalar veriyor.3 boyutlu renderdan pdf yapılacaksa orada da heder ediyo adamı biraz.Biz bununla çalışamadık.Çizim arayüzüde bi miktar yavaş.Aslında şu hataları olmasa her işinde altından kalkar lakin an itibari ile alphadan betaya geçiyo gibi sürümü.Şirkette çizim yapmayacak belki çok basit 1-2 çizim yapacak onun dışında projeleri sadece inceleyecek arkadaşlara kurduk bunu.Bu haliyle baya iş gördü.Draftsight galiba 3 boyutlu çizim yapmıyo galiba bide.
Sosyal ağlarda paylaş

lan o kadar abartı şey mi olur, heriflerin senin bilgisayarında sektör taraması yapıp silinmiş autocadleri bilmemneleri bulmak gibi bir yetksi mi var? eşkiya mı lan bunlar? böyle bir şey olabilir mi?

En fazla gelir usb takar yüklü olanları bulur dediği gibi, ama gerisine izin vermek ne kadar mantıkl)?
Sosyal ağlarda paylaş

yahu arkadaş ben de diyorum ki benim bilgisayarıma erişip, silinmiş dosyaları çıkartacak sektör sektör hddmi tarattıracak yetkiyi bu adamlara kim veriyor? Bildiğin bilişim eşkiyalığı bu.

Hadi bastım, özel bi yazılımı taktın, şu anda bilgisauyarda yüklü mü değil mi çıkarttın. Eskiden kullanılmışlarla niye uğraşıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

lan o kadar abartı şey mi olur, heriflerin senin bilgisayarında sektör taraması yapıp silinmiş autocadleri bilmemneleri bulmak gibi bir yetksi mi var? eşkiya mı lan bunlar? böyle bir şey olabilir mi?

En fazla gelir usb takar yüklü olanları bulur dediği gibi, ama gerisine izin vermek ne kadar mantıkl)?

Autodesk'i bilmiyorum da aynısını Adobe bir kaç senedir yapıyor. Haklılar abi yapmakta bana soracak olursan. Tonla para kazanıp orjinal program almayan ajanslar var nefret ediyorum zaten hepsinden. Dayasınlar fahiş fiyattan lisansları ve cezaları.
Sosyal ağlarda paylaş

Aydın aydın ın olayı göz korkutup ürün sattırmak, her ile her firmaya dadanıyorlar öyle şerefsizler. Hatta sanırım anlaşmaları artan lisans miktarı üzerinden komisyon falan şeklinde.

Savcılık marifetiyle gelmediği sürece hiç kimseye 1 gram bilgi vermek zorunda değilsiniz, keşke geçmişte korsan kullandık diye de söylemeseydin. Bi bilişim avukatına geçmişte kullanılan korsanın cezaya tabi olup olmadığını sor, ama lisanslı ikinci bir yazılıma geçmişken geçmiş taramasında çıkan korsana ceza falan çok saçma geliyor kulağa. %90 lisans sattırmak için yalan söylüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde bsa eger lisanslaman varsa makinadaki korsanda gozukse sorun etmiyor uyariyor sadece...

Hatta ilk gelmelerinde bakiyor eger yakaladi sizi korsan kullanirken bunlari lisanslamaniz gerek diyor eger onlar ordayken alirsan lisanslari bir ceza kesilmiyor... Sistemboyle
Sosyal ağlarda paylaş

Dışardan biri herhangi bi mahkeme kararı vs. olmadan nasıl gelip bilgisayarınıza istediği cihazı bağlayıp istediği kontrolü (yada yaptğı her neyse) yapıyor?

Şirket prosedürleri gereği bilgisayarları sadece kendi özel ağınızda kullanabiliyorsanız ve USB, veya bir başka data device kullanamıyorsanız ne yapıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...