Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya’dan Türkçe Uyarı

Nako

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

o kadar rahatsınız ki, sanki pasta fırını açıyorlar

iş yerinden çıkıyordum yazamadım, şimdi yazıyorum, arada yazılanları daha okumadım

yukarılarda değindiğim gibi,

senelik büyümede rekor kırarsın, her ay kobi ve büyük sanayi kuruluşları ruhsat başvuruları sırada bekler, üretim fazlanı ihracat yaparak eritirsin v.b. gibi bir senaryon olur, ve enerji ihtiyacın vardır, elektrik kesintilerinden iş yapamaz, yeni kurulacak imalathanelere kaldırmaz diye ruhsat veremezsin, ve bu yüzden para kaybedersin

işte o zaman dersin ki, ko dötüne, riski var ama bu riske değer be

soruyorum böyle bir durum içindemiyiz biz?
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

ha bir de bunu Türklerde yapmayacak sonuçta, 3. köprüde ve öncekilerinde olduğu gibi komple yabancılar yapacak ki o da benim daha çok güvenmemi sağlıyor.

Gerçi Japonlarda son zamanlarda ihale kovalayan AKP'liler gibi ülkeden hiç çıkmıyorlar. Bayağı bir bokun inşaası, yapımı için anlaşma imzalandı asdfsd

marmaray gibi demek istiyorsun?

90 larda vardı, "gümrük birliği süper birşey, gümrük birliği über birşey, eğer gümrük birliğine girersek gök kuşağı sıçacağız..." cılar

sonuç ne oldu? sene 2014 söyleyin ne oldu?

burada ve o zaman bizler bunları eleştirirken "evrensel nükleer enerjiyi" eleştirmiyoruz, "akp hükumetinin aracılığı ve kadroları tarafından yapılacak santral eleştiriliyor"

niye referansı var,

en yakın, marmaray, dünyanın neresinde bu kadar sıradan bir iş nasıl bu kadar karmaşıklaştrırılır ve dedikodusu çıkar?
Sosyal ağlarda paylaş

not olarak, ruslar ile yapılan anlaşmanın elektrik satışı konusunda olan maddelerini bir inceleyin, kaça satılacak, kaçtan alınacak, ne kadar süre

güncel bir konu, pasolig, millet "aman fişlenceğiz" diye dolaşıyor ama misal gs içi 30.000 kişi senelik 25 tl para verse bazı adamlar senelik havadan 750.000 tl kazanmış oluyor, aylık 62.500 tl.

ve niye oluyor bu sözde, devletin aldığı vergiler karşılığında yapmaya yükümlü olduğu bazı hizmetleri yapmak için
Sosyal ağlarda paylaş

İki konu var. İlki sanayi nerde bitmiş? Bunu bi sanayici olarak soruyorum.

TUİK Sanayi Ciro İndeksi

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/sce_zps41810318.jpg

İkinci konu enerji konusu

Petrol ve D.Gaz Fiyatları

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Crude_oil_prices_since_1861.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3c/UsNaturalGasProductionAndPrices.png

Denklem çok basit, nüfus artıyor enerji arzı sabit/küçülüyor ve fiyatlar dalgalı yükselmede. 2009 ekonomik krizini saymazsak d.gaz fiyatlarında da bir düşüş yok. Bizde ne petrol var ne doğalgaz var, ne de ortadoğunun enerji hub ı olma hayallerimiz gerçekçi.

Rusya enerji yollarının güvenliğini sağlamak için ukraynaya girdi. ABD çinin enerji yolu afganistanın üzerine çöktü 10 küsur yıldır. Katar ve türkiye suriyede rusyaya alternatif enerji yolu açmak için radikal islamcı teröre destek veriyor. Böyle bir dünyada konjonktürün değişmeyeceğini ve petrolle doğalgazla, verimsiz yenilenebilir enerjilerle uzun vadede gerçekten devam edilebileceğini düşünüyor musunuz?

Gelecek planlarınızı öngörüler yerine bugüne göre mi kuruyorsunuz? Uçan enerji fiyatları yüzünden sanayimiz (ve tabi hane masraflarımız) "patlamadan" önce alternatif kaynaklara yönelmeyelim mi?

Ben bugün işletmemin çatısını baştan aşağı en yüksek teknolojili güneş panelleriyle donatırsam -en iyi senaryoda- yıllık elektrik enerjisi ihtiyacımın 10da birini, yıllık toplam enerji ihtiyacımın 20de birini karşılayabiliyorum (bu arada türkiyenin en çok güneş alan bölgelerinden mersindeyim) ve bu yatırım bana 10 yıl içinde geri dönüyor. Zaten ekonomik ömrü 20 yıl...

Nükleere karşı arkadaşların erke dönergeci (ya da ATA asansörüyle yörüngeden güneş enerjisi emiklemek sdjfsfdjh) haricinde bi fikirle gelmesi gerekiyor. Da yok işte, olsa biz de onları yapalım deriz zaten. Tek başına küçülme ve verimli kaynak kullanımıyla olacak işler değil bunlar, arzı artırmak haricinde şansımız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

önce devlet yapar, sonra özelleştirilir, ilahiyat mezunu müteahhit bilmemkimin firması tarafından alınır, o da işletmeyi taşerona devreder, taşeronun ameleleri de kara düzen nükleer enerji üretir.
nükleerin atıklarının santralden tahliyesi ise belediye iştiraki bir firmaya ihale edilir. ihaleye iştirak için katılım bankalarından teminat mektubu getirilmesi şart tabi.

ha bu arada nükleerin etrafındaki araziler kıymetlenir, hemen lüks konutlar kondurulur, vatandaş da gider o evleri alır oturur.

Bunların hepsini Rusların görevi kendi yapacakları santralde, işletmeyi onlar ayarlıyor. Rusya-Türkiye arası anlaşma bizim için oldukça kârlı bir anlaşma. Adamlar Rusyada şimdiden Türk mühendis eğitiyorlar 1.si eğitimli mühendisimiz olacak, santrali zaten adamlar işletecek ve anlaşmaya göre önceden elektriği ne kadar satacakları bile beli, üzerine atıkları da alıp aynen rusyaya götürecekler.

Yapılan santraller üzerine uçak düşmesine bile dayanacak şekilde inşaa ediliyor zaten. bugüne kadar olan 2 kazanın bir tanesi zaten deney sırasında oldu, japonyadaki santral de 30 yıllık santraldi ona rağmen deprem+tsunamiye yine iyi dayandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Feamer said:

o kadar rahatsınız ki, sanki pasta fırını açıyorlar

iş yerinden çıkıyordum yazamadım, şimdi yazıyorum, arada yazılanları daha okumadım

yukarılarda değindiğim gibi,

senelik büyümede rekor kırarsın, her ay kobi ve büyük sanayi kuruluşları ruhsat başvuruları sırada bekler, üretim fazlanı ihracat yaparak eritirsin v.b. gibi bir senaryon olur, ve enerji ihtiyacın vardır, elektrik kesintilerinden iş yapamaz, yeni kurulacak imalathanelere kaldırmaz diye ruhsat veremezsin, ve bu yüzden para kaybedersin

işte o zaman dersin ki, ko dötüne, riski var ama bu riske değer be

soruyorum böyle bir durum içindemiyiz biz?

Feamer said:

DarKRideR said:

ha bir de bunu Türklerde yapmayacak sonuçta, 3. köprüde ve öncekilerinde olduğu gibi komple yabancılar yapacak ki o da benim daha çok güvenmemi sağlıyor.

Gerçi Japonlarda son zamanlarda ihale kovalayan AKP'liler gibi ülkeden hiç çıkmıyorlar. Bayağı bir bokun inşaası, yapımı için anlaşma imzalandı asdfsd

marmaray gibi demek istiyorsun?

90 larda vardı, "gümrük birliği süper birşey, gümrük birliği über birşey, eğer gümrük birliğine girersek gök kuşağı sıçacağız..." cılar

sonuç ne oldu? sene 2014 söyleyin ne oldu?

burada ve o zaman bizler bunları eleştirirken "evrensel nükleer enerjiyi" eleştirmiyoruz, "akp hükumetinin aracılığı ve kadroları tarafından yapılacak santral eleştiriliyor"

niye referansı var,

en yakın, marmaray, dünyanın neresinde bu kadar sıradan bir iş nasıl bu kadar karmaşıklaştrırılır ve dedikodusu çıkar?

Feamer said:

not olarak, ruslar ile yapılan anlaşmanın elektrik satışı konusunda olan maddelerini bir inceleyin, kaça satılacak, kaçtan alınacak, ne kadar süre

güncel bir konu, pasolig, millet "aman fişlenceğiz" diye dolaşıyor ama misal gs içi 30.000 kişi senelik 25 tl para verse bazı adamlar senelik havadan 750.000 tl kazanmış oluyor, aylık 62.500 tl.

ve niye oluyor bu sözde, devletin aldığı vergiler karşılığında yapmaya yükümlü olduğu bazı hizmetleri yapmak için

Feamer kendi kendine mi cevap verip anlatıyorsun artık ahah ha bi de çok cahilsin
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

İki konu var. İlki sanayi nerde bitmiş? Bunu bi sanayici olarak soruyorum.

TUİK Sanayi Ciro İndeksi

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/sce_zps41810318.jpg

İkinci konu enerji konusu

Petrol ve D.Gaz Fiyatları

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Crude_oil_prices_since_1861.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3c/UsNaturalGasProductionAndPrices.png

Denklem çok basit, nüfus artıyor enerji arzı sabit/küçülüyor ve fiyatlar dalgalı yükselmede. 2009 ekonomik krizini saymazsak d.gaz fiyatlarında da bir düşüş yok. Bizde ne petrol var ne doğalgaz var, ne de ortadoğunun enerji hub ı olma hayallerimiz gerçekçi.

Rusya enerji yollarının güvenliğini sağlamak için ukraynaya girdi. ABD çinin enerji yolu afganistanın üzerine çöktü 10 küsur yıldır. Katar ve türkiye suriyede rusyaya alternatif enerji yolu açmak için radikal islamcı teröre destek veriyor. Böyle bir dünyada konjonktürün değişmeyeceğini ve petrolle doğalgazla, verimsiz yenilenebilir enerjilerle uzun vadede gerçekten devam edilebileceğini düşünüyor musunuz?

Gelecek planlarınızı öngörüler yerine bugüne göre mi kuruyorsunuz? Uçan enerji fiyatları yüzünden sanayimiz (ve tabi hane masraflarımız) "patlamadan" önce alternatif kaynaklara yönelmeyelim mi?

Ben bugün işletmemin çatısını baştan aşağı en yüksek teknolojili güneş panelleriyle donatırsam -en iyi senaryoda- yıllık elektrik enerjisi ihtiyacımın 10da birini, yıllık toplam enerji ihtiyacımın 20de birini karşılayabiliyorum (bu arada türkiyenin en çok güneş alan bölgelerinden mersindeyim) ve bu yatırım bana 10 yıl içinde geri dönüyor. Zaten ekonomik ömrü 20 yıl...

Nükleere karşı arkadaşların erke dönergeci (ya da ATA asansörüyle yörüngeden güneş enerjisi emiklemek sdjfsfdjh) haricinde bi fikirle gelmesi gerekiyor. Da yok işte, olsa biz de onları yapalım deriz zaten. Tek başına küçülme ve verimli kaynak kullanımıyla olacak işler değil bunlar, arzı artırmak haricinde şansımız yok.

dünde söyledim, dramatize etmek için öyle söylüyorum, bunun yanında, ciro olarak değil açılan-kapanan veya potansiyeli olan tesis, işleme olarak bakıyorum

diğer taraftan dediğim gibi burada tartışmamız gereken nokta,

"akp hükümeti ve saz arkadaşlarının yapacağı oluşu"

son olarak şunu soruyorum,

akp altın yumurtlayan tavuk bulsa bunun faydası kime olur?

bunların ışığında nüklerin riskinin bu zamanda alınması taraftarı değilim, 10-15-20 sene içinde ne olur zaten orası bile muallak

sok olarak, japonya rusya örneklerini veren arkadaşlara marmarayı örnek gösteriyorum, zira kendisi ortalama bir iştir
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü söz konusu anap/dyp/mhp/chp olsa ilgili saz arkadaşlarının değil halkın kazanacağı bir proje yapılacaktı, ama işte hepsi iyi akp kötü onlar yapınca olmuyor?

Böyle stratejik konularda o partiymiş bu partiymiş kısa vadeli düşüncelerle hareket edemezsin, yarın akp gittiğinde konyanın ve rizenin beyinsiz halkının, dolayısıyla bizi yönetsin diye çıkardıkları sağcı milletvekillerinin kafası ilerlemeyecek. 15-20 yıl değil 50-100 yıl beklersen bile zor o istediğin değişimler, ve böyle bir zaman lüksümüz yok. Civilizationdaki gibi ilk çağda bulduğumuz kaynaklar son çağa kadar topraktan çıkmaya devam etmiyor.

Nükleeri yapmak ZORUNDAYIZ. Çünkü alternatifimiz yok. Ama iyi, ama kötü, patlayıp ölme riskini göze alarak seve seve yapılacak o nükleer. Yoksa kıçımız açıkta kalacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Marmaray'ın neresi sıradan bir proje bir de?

Hani yıllarca bitiremediler, bu kadar mı karışık diyorsanız zaten bitirilmemesinin onlarca sebebi vardı. Bunun yanında akıntı hızı, deprem bölgesinde oluşu, gemi trafiği ve Marmara Denizi'nin tabanının yumuşak yapısı vs. göz önüne alındığında en iyi şekilde de tüneller batırıldı ve inşaa edildi. Zamanından erken açıldı şov için ama çıkıp şov için adamlar 2 hafta sonra delik açılıp, içi komple su dolacak mekanı da açmazlar.

Hani tamam AKP'yi sevmiyoruz ama yaptıkları iyi şeyleri de görmezden gelmemek gerek. Marmaray gayet iyi bir proje ve sonuna kadar da gidilmesi gerekiyor. Ha bunun şova dönüştürülmesi vs. çok bambaşka olaylar, kara kısmından mesela Türkler sorumlu ama Halkalı - Gebze arasında olması gereken yerler için mesela halen çalışmaya da başlanmaması ileri ki yerel seçim yatırımı olarakta görülebilir.

Ama işte tünele laf yok...

MEGA YAPILARA ÇIKTIK ULAN asdf
Sosyal ağlarda paylaş

axedice herşeyi güzel anlatmış.

Keşke bu santralı kendi teknolojimiz ile yapabilseydik. Hem güvenlik, hem fiyat, hem saklama konularında kafamızda soru işareti kalmazdı.

Fiyat yüksek,
Ayrıca konu ile ilgili bir arkadaşımdan duyduğuma göre Rusların yapacağı santralde saklama yeri olması gerekenin 10 katı kadar büyükmüş, bu da "ruslar kendi atıklarını da mı buraya koyacak" sorularını akla getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

Ayrıca konu ile ilgili bir arkadaşımdan duyduğuma göre Rusların yapacağı santralde saklama yeri olması gerekenin 10 katı kadar büyükmüş, bu da "ruslar kendi atıklarını da mı buraya koyacak" sorularını akla getiriyor.

abi lol mahalle dedikodusu düsturuyla yorum yazmayın ya
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

keşke senin kadar zeki olup yazdığını anlayabilseydim tatar, çünkü bir mana katamıyorum...
not: fener konusundan bu kadar bilenmeye gerek yok,
fitbol bölümünde olan fitbol bölümünde kalır :)

Yok olm ne feneri ne futbolu, sen cidden cahilsin ve körlemesine yorum yapıyorsun. Marmaraya, Gümrük birliğine, nükleere herşeye boş boş dayanaksız ve yanlış saydırıyorsun, ondan yazdım onları.
Kapalı ekonomi zamanlarımızda anca 1 milyon dolar ihracat yapılıyordu o da kuru incirdi, benzin alacak döviz olmuyordu haliyle. Gümrük birliğinin bize de çok faydası var akıllıca hareket edilince, en başta rekabeti öğretiyor yerli üreticiye, kaliteyi arttırıyor. Ama sen helehelehele diye herşeye saldırıyorsun bilmeden, komik oluyorsun yani onu diyorum yoksa yemişim futbolunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş O santral japonyada patladıysa burada hayli hayli patlayacak. Patladıktan sonrada zararı düzeltmek için harcanacak parayı hesaplayın, santralin getirdiği karı hesaplayın, santral için harcanan parayı hesaplayın.

Oturup maliyet analizi yapıp (+) lar mı fazla (-) ler mi, ondan sonra karar verin.

Bence yapılmasın, yapılacaksa da doğu ve güney doğu sınırına yapılmalı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...