Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iki sorum var

Mal

Öne çıkan mesajlar

incdarkness said:

gunu birak ay sormustum ben

ben gayet kafalar guzel kadim dostum falan derim sorsa biri ama bana ocak demislerdi sadece :(

Sosaria üzerinde uzun süredir hakim olan sessizlik bazı aydınların durumdan kuşkulanmasına sebep veriyor, yakın gelecekte kıyamet yaşanacağının söylentileri şehirlerdeki barışçıl atmosfer altındaki insanların huzursuz uykularındaki en büyük etkeni oluşturuyordu. Büyücüler loncasının önde gelen isimleri geleceği görmeye yönelik her büyü girişiminden kabus ile uyanıyor, beklenen kara günler hakkında hiç bir haber alamıyorlardı. Sanki gelecek, koyu bir sis altında gizlenen ve kara büyüler tarafından okunması engellenen bir kitap gibiydi. Korkunç bir kitap.

Mondain Lord British tarafından katledildikten sonra Sosaria üzerinde barışın sonsuza kadar devam edeceğine inananlar çok büyük bir yanılgıya düşüyorlardı. Mondain 'in intikamını almak isteyen Minax, öfke ve nefretinin etkisi altında kalıp kendi insanlığını unutmuştu. Nerede yaşadığı tam olarak kestirilemeyen bu vahşi mahlukatın neye benzediğine dair çeşitli söylentiler dolaşıyordu. Kimileri kendisinin yeryüzündeki şeytan olduğunu düşünüyor, kimisi mağaralarda yaşayan bir vampire evrimleştiğini kimisi ise ejderhalar tarafından kaçırılıp bulutlar üzerinde yaşadığına inanıyordu. Hakkındaki söylentilerin gerçekliğine dair ortada hiç bir kanıt bulunmamasına rağmen bu söylentiler, Sosaria halkının korkmasına yeterli oluyordu. Lord British 'in şehirlerde nöbet tutan savaşçı ve büyücülerinin her gün yeni bir düşman katlederek övünmeleri, halk üzerinde güven duygusunu geçici olarak sağlıyordu. Fakat yaşlı büyücüler ve savaşçılar Lord British 'in hali hazırdaki gücünün mutlak bir Minax tehdidi altında yetersiz kalacağının farkındaydılar. Ganimetler içinde boğulan günümüz savaşçıları Lord British tarafından o kadar şımartılmışlardı ki, eğitim kamplarında becerilerini yeni nesillere aktarmaktansa değerli zırhları ile şehir içinde boy göstermeyi yeğliyorlardı. Yeni nesil çok güçsüzdü ve Minax bunun farkında idi.

Bilgin bir büyücü olan Ankmahar boş vakitlerinde evindeki ufak atölyesinde deneyler yapıyor, sahip olduğu eski kitaplardan faydalanarak bir çok tarihi bilgiyi gün ışığına çıkarıyordu. Destard mağarasındaki ejderhalar hakkında araştırma yapıyor, ejderhalar hakkında bilgi toplamaya çalışıyordu. Bu ejderhaların herhangi bir tehdit oluşturmaması için Sosaria savaşçıları ve büyücüleri bu mağaraları sık sık ziyaret edip ejderha katlediyorlardı. Ankmahar ise eski kitaplardan edindiği bilgiler doğrultusunda bu ejderhaların buz dağının sadece görünen kısmı olduğuna inanıyordu. Asıl tehdit oluşturacak ejderhaların mağaralarda değil, gökyüzüne uzanan dağlarda gizlendiğini, hatta şu anda katledilen ejderhaların Minax tarafından yaratılmış birer ilüzyon büyüsü dahi olabileceğini savunuyordu. Bu fikrini neredeyse hiç kimse gerçekçi bulmuyordu, ta ki bir kaç Minoc muhafızının daha önce görülmeyen bir ejderha tarafından katledilmesine kadar.

Ejderhayı gördüğünü iddia eden kimse yoktu, lakin ejderhanın ardında bıraktığı kalıntılar onların daha keşfedilmemiş olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Cesetleri görmüş birisi olayı şöyle anlattı;

" Yaklaşık 5-6 tane muhafız vardı, zırhları üzerindeydi. Silahları ellerinde duruyordu. Kaskatı kesilmişlerdi. Tıpkı bir heykel gibi. Hala yaşıyorlar mı diye bakmaya gittiğimde hepsinin gözlerinin açık olduğunu fakat göz bebeklerinin olmadığını fark ettim. Üzerlerinde bir damla bile kan yoktu. Öldüklerine ancak şifacılar söylediğinde inandım, çünkü ölmüş gibi gözükmüyorlardı. Ten renkleri bembeyazdı. Toprak üzerinde ejderhanın bırakmış olabileceği ayak izleri vardı. Gelen muhafızlar dediğimi onayladılar, bunu yapan bir ejderhaymış. "

Daha önce hiç rastlanmamış bu ölüm biçimi Lord British 'e açıklandığında, British cesetlerin beton kalıplar içerisinde parçalanarak yerin 3 kat aşağısına gömülmesini emretti. Mytheril taşı sağlamlığındaki bu cesetler usta demirciler tarafından 2 günde ancak parçalanabildi. Kol, bacak ve gövde olmak üzere her ceset 3 parçaya ayrılıp betonla kaplandı. Sonrasında Britain üzerindeki ıssız çölün 3 kat altına gömüldüler. Seferlerini çölün yanındaki yoldan yapan tüccarlar güzergahlarını dahi değiştirdiler korkularından dolayı.

Ankmahar 'ın başka tür ejderhaların olduğuna dair olan iddiası bu ölümlerden sonra tekrardan gündeme geldi. Lord British kendi huzuruna çağırıp bu ejderhalar hakkında bilgi almak istedi. Ankmahar bu ölümleri duyunca pek şaşırmadı, ve daha önceden okumuş olduğu Kan ejderhaları ile ilişkilendirdi ölümleri. Ankmahar 'ın dediğine göre bu ejderhalar kurbanlarının tüm kanını bir büyü sayesinde çekiyor ve üfledikleri mavi alevler ile cesetler birer taş yığınına dönüyordu. Bu ejderhaların esrarını ve gizemini anlatan bir kitabın varlığından bahsetti. Ama kitabın sadece tek kopyasının olduğunu ve onun da deli bir büyücü tarafından sayfa sayfa parçalanıp Sosaria üzerindeki çeşitli mezarlara gömüldüğünü söyledi. Ankmahar 'ın bu kitabın tekrardan bir araya getirilmesi halinde bu ejderhalar tarafından daha fazla bilgiye ulaşılıp, eksikliklerin tamamlanabileceğini, olası bir saldırıya karşın başarılı bir cevap verilebileceğini anlattı.

Lord British bu olay karşısındaki çaresizliğini gidermek için yeni bir emir buyurdu Sosaria halklarına. Bu emre göre savaşçı ve büyücüler yakınlarındaki mezarlıkları ziyaret ederek, sayfaları bulacak ve yeniden bir araya getirilen kitap sayesinde Kan ejderhaları hakkında bilgilere ulaşılacaktı. Bulunan her bir sayfa için yüksek ödüller vaat etti. Bu sayfaların Moonglow kütüphanesinde bir araya getirilmesine karar verildi. Bu duyurunun köstebekler tarafından sızdırılmasından sonra, mezarlıkların tekrardan katillerin tehdidi altına gireceğine hiç kuşku yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ikinci soru çalışana yada öğrenciye garip gelebilir. çalımayan adamın haftanın günlerini bilmemesi normal.

ama sorulmaz yani. saat gibi acelesi olan bişey değil. 10 dakka sonra öğrenirsin bişey olmaz. hiç bişe bulamazsan bi bakkala gider gazetelere bakarsın

mesela diyelim saat akşam 5. bi anda aklına meyve sebze alman gerektiği geldi. o zaman refleks olarak sorabilirsin o gün pazarın kurulduğu günmü diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...