Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vergilendirme ve kaçak ürün.

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

olay şu; bir yakınım eminönünden aldığı kaçak ugg ve vans gibi ayakkabılara baskı yapıp satıyor ama bu işi şimdi ciddiye dökmek istiyor. Şirket kurdukdan sonra ayakkabıların orjinalini mi alması gerekiyor ve öncesinde yaptığı satışlar herhangi bir şekilde şirket kurma işini etkiler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

KAÇAKÇILIK
ŞİRKETLERİN MARKALARINI İZİNSİZ KULLANMA VE HAKSIZ KAZANÇ
VERGİLENDİRİLMEMİŞ KAZANÇ

hepsinden önemlisi ve ayıbı...

imzanda neden dünya, türkiye, fenerbahçe büyük harfle başlarken TÜRK kelimesi küçük harfle başlamış?

yiğit özgür'ü takip ediyo musun?
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

olay şu; bir yakınım eminönünden aldığı kaçak ugg ve vans gibi ayakkabılara baskı yapıp satıyor ama bu işi şimdi ciddiye dökmek istiyor. Şirket kurdukdan sonra ayakkabıların orjinalini mi alması gerekiyor ve öncesinde yaptığı satışlar herhangi bir şekilde şirket kurma işini etkiler mi?

Şimdi işi kitabına uygun yapacaksa tabi ki sahte ürün alamaz. Çünkü şirket kurarsa, aldığı ürünün faturasını masraftan düşmek için kullanacak. Gerçi bizim korsancılar fatura da kesiyor, ancak korsan ürün üstünden gelir elde ettiğinin de delili olur bu aynı zamanda.

Bunu ancak bir marka/paten avukatı doğru cevaplandırabilir, ancak halihazırda bir kanun açığı olduğunu sanıyorum. Yani eski yasa iptal edilmişti yüksek mahkeme tarafından ve hala yeni yasa çıkmadı sanırım. Bu yüzden mahkemeler ürünü toplatabiliyor ancak hapis ve para cezası veremiyor. Yeni yasa çıktı mı, ne zaman çıkacak, halihazırda ne cezalar veriliyor, bunları bir avukata danışacaksınız. Hatta para verip iş sözleşmesi çerçevesinde danışın.

Geçmişe yönelik bir sıkıntı olma ihtimali çok düşük, şimdi şirket kurup orjinal ürün satarsa. Zaten şirketi yeni kuracağına göre önceki satışların faturasız olduğunu varsayıyorum.

Ama herşeyi geçtim, şirket olarak orjinal ürün alıp üstüne baskı yapıp satmanın ancak izinle mümkün olabileceğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eminönünden ayakkabı ile o iş nasıl olacak o kısmı ben de tam bilmiyorum. ama önemli olan geçmişe yönelik olanıydı. o da büyük ihtimal sorun olmayacak. ayrıca şunu öğrendim onu da paylaşiyim
eğer ki 6 ay içinde herhangi bir şikayet gelmezse hiç bir yaptırımı yokmuş korsanın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...