Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sözelci olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar adam sözelciyim diyor arkadaşı da büyük ihtimalle sözelci. yani iki sözelcinin tartışmasında saeros arkadaşımızın anlatabileceği ve arkadaşının anlayabileceği şekilde anlatmalıyız durumu.

o yüzden; çekimsiz ortamı dünyada taklit etmek için büyük uçaklar yüksek irtifada dalış yaparlar bir nevi düşme hareketi.

http://www.youtube.com/watch?v=N6ZJnIJRUCI

uçağın önüne yada arkasına yapışan adam görebiliyor muyuz? hayır your_arguemnt_is_invalid.jpg

iyi akşamlar.
Mesaj tarihi:
abi ben şöyle anlatayım o zaman. öncelikle bu baumgartner vardı freefall yapan redbullcu. hah. o mesela atladığında ebesinin şeyinden.

düştü düştü düştü. ama bi ağırlı var mesela o adamın. 80 kg diyelim. ne oldu? düşmeye başadığında havayı yararak aşağı düştü di mi? hava bu adamın düşüşüne bi direnme kuvveti gösterdi. bu kuvvet 3 5 10 adam ağırlıyla aşağı doğru hızlandıkça artıyor.

AMA bi noktaya geliyor ki baumgartner daha fazla hızlanamıyor. çünkü hız öyle bi noktaya geliyor ki ağırlığın verdiği aşağı yönde kuvvet yukarı yönlü rüzgar direncine eşit oluyor.

mesela fil düşse aynı yerden daha ağır olduğundan o rüzgar direnci ile eşitlediği final hızına ÇOOK sonra erişecek. hatta belki hiç erişemeyecek.

cisimler düşüş yaptıklarında ağırlıkları rüzgar direncine eşit olana kadar hızlanırlar.

örneğin sen filin karında olsan ve düşmeye başlasanız filin ağırlığı senden daha çok olduğu için sen limit hıza önce ulaşacaksın ama fil hızlanmaya devam edecek. böylece filin poposuna yapışacaksın içeriden.

physics bitch.
Mesaj tarihi:
Ren said:

abi ben şöyle anlatayım o zaman. öncelikle bu baumgartner vardı freefall yapan redbullcu. hah. o mesela atladığında ebesinin şeyinden.

düştü düştü düştü. ama bi ağırlı var mesela o adamın. 80 kg diyelim. ne oldu? düşmeye başadığında havayı yararak aşağı düştü di mi? hava bu adamın düşüşüne bi direnme kuvveti gösterdi. bu kuvvet 3 5 10 adam ağırlıyla aşağı doğru hızlandıkça artıyor.

AMA bi noktaya geliyor ki baumgartner daha fazla hızlanamıyor. çünkü hız öyle bi noktaya geliyor ki ağırlığın verdiği aşağı yönde kuvvet yukarı yönlü rüzgar direncine eşit oluyor.

mesela fil düşse aynı yerden daha ağır olduğundan o rüzgar direnci ile eşitlediği final hızına ÇOOK sonra erişecek. hatta belki hiç erişemeyecek.

cisimler düşüş yaptıklarında ağırlıkları rüzgar direncine eşit olana kadar hızlanırlar.

örneğin sen filin karında olsan ve düşmeye başlasanız filin ağırlığı senden daha çok olduğu için sen limit hıza önce ulaşacaksın ama fil hızlanmaya devam edecek. böylece filin poposuna yapışacaksın içeriden.

physics bitch.

anladım teşekkürler ren, imama kalsak elitist cehape zihniyetiyle sabaha kadar aşağılayacak bizi
Mesaj tarihi:
uçak mesela freefall yaptığında aşağı yönde düşerken içindeki hava ile birlikte düşüyor. yani tek bir cisim gibi düşüyor.

düşen ama camları kapalı uçakta yerçekimsiz oram gibi bişey olur yani.

ama camları açtığın anda kıçtasın.
Mesaj tarihi:
baya da çalışmış bu hatun bence bu vücut için doğal değil yani. ERİKKK gibi yapmış kendini gym de. emeğe saygı.
Mesaj tarihi:
Başlığı görünce aklıma lisede tm olup "7 saat belgesel izledim ben bu konuda, biliyorum yani" diye iki tane mühendise string theory anlatmaya çalışan arkadaşım geldi :D

edit: Mühendislerden biri de benim, bahsi geçen arkadaş iki basamaklı sayıları toplarken zorlanır. Biz çocuğa yapma etme insanlar yıllarca bunun üzerine çalışıp biliyoruz demeye çekiniyor dedikçe daha da gaza gelmişti :D
  • Yeni Oluştur...