Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2 #2


Sam

Öne çıkan mesajlar

Danke! Şu anda da bir oyun açtım, İngiltere de küçük tek province den Büyük Britanya ya uzanmayı planlıyorum, güzel oyuna dönüşürse yazacağım.

Bu bahsi geçen oyun 6-8 saatlik gameplay, ama o biraz benim ağır oynamamdan kaynaklanıyor. Game Speed orta ayarda 2-3 saat yeterli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Godhelming Hanedan Günlükleri

Bölüm 1: Kuruluş, Yönetim ve Coğrafi Özellikler
Kısım 1 : Derebeyi Brorda
Kaynak ; Hanedan günlüğü, Konsey Toplantıları, Surrey`in İç Savaş Tarihi ( H.W. Gells ), Britanya ve Saksonlar ( Fritwuah Krallık Kütüphanesi ), Romen Akınları ve İngiliz Kültürünün Oluşmasındaki Ana Etmenler ( Dilbær Ur Tyle )


Brorda`nın Kendi El Yazısından ;
769, Ocak. Lambeth, Surrey, Britanya.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Neredeyse 30 olacağım, başladığım yerden bir adım ileriye gitmedim. Nereye gidecektim ki?Elimde geçtiğimiz kışın götürdüklerinden geriye kalanlarla birlikte, bu yıkık kalenin içine sıkışmış o oturuyorum. Kent Düklüğünden ayrılmamızın kimseye bir faydası yoktu. Ecthberg ( Kent ), babasının izinden gitmeyi denerse, elimde dur demeye yetecek ne olduğunu bir anlatayım.


308 tane lapa yemekten lapaya dönmüş askerim, son sayımda bir çuvalı bile doldurmayacak 42 Altın ve 1 Altın bile etmeyen, eski Leichester Dükü Offa nın 20. taht savaşları yıl dönümü anısına basılmış 90 bakır. Zayıf bir dini bağlılık ve inanç. Yüzün üzerinde Dük`ün davetli olduğu, Oxford yerel yönetim fuarında, kim olduğumu çıkarabilen 20 Dük, 4 Yamak. Her biri, birbirinden yetenekli, konsey üyelerim.


2 işe yaramaz asilzadem, Muhterem Berhtmaer ( Southwark Kilisesi ) ve Wulfgeat ( Woking Kasabası ) a rağmen buradayım. Bana verecek 5 altını bile bir araya getiremeyen bir asilzade bozuntusu ve sabahı akşamı papa olan bir rahip kırıntısı.


Aile veya veliaht yok, eş yok. Ama camsız şarap mahzeninde tepelediklerimden, küçük bir savunma hattı çıkarabilirim.


Ben, Godhelming Hanesinin yaşayan tek veliahtı, Surrey Derebeyi Brorda, 29 yaşımda, Britanya`nın en değerli beylik topraklarının arasında kalabilecek en boş sınır şehrini, Kent Kralı nın tüm baskılarına rağmen elimde tutmaya devam ediyorum.

buradan sonrası ilk savaş dönemlerine kadar kısmı okunmamakta..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

769 itibaren, Sussex i yönetmeye başladığı varsayılan Brorda Godhelming e ait, ilk dönemlerini temsilen kendi konseyi tarafından hazırlanmış, ilk görsel bilgiler ;


Kendisinin, hanesinin tek yaşayan üyesi olduğu bilinmekte olup, hane kurucularına ait bilgilere ulaşılamamaktadır.

House Godhelming




Godhelming e bağlı, kişisel ikameti için tahsis olunmuş kale dışında, Working ve Southwark olmak üzere 2 alt yerleşim bölgesi bulunduğu, bunlara ilişkin yönetici kayıtlarıyla sabittir.

Sub-Provinces




Konsey



Sussex ve çevresi : Coğrafi



Sussex ve Britanya : DeJure



Sussex ve Dünya : DeJure ( Ölçek 1 Öküzbaşı/10000 Province )




Komşu Derebeylikler tarafından, Sussex ile birlikte ilk yayılma politikalarının hedefi olarak görüldüğü bilinmekle birlikte, Romen istilası ile parçalanan toprakların, Küçük Düklerin kendi krallıklarını kurmasıyla bir araya toplandığı dönemin başında, Brorda`nın, askeri veya sosyal olarak aktif yada karakteristik bir politika izlemediği öngörülmektedir.

Komşular ile ilgili detaylı bilgi vermek gerekirse ;
( Derebeylik, Derebeyi, Kılıç/Kalkan kullanabilen Sayısı )

Sussex - Osmund / 388



Kent - Ecgberht / 368



Essex - Sigeric / 499



Wessex - Cynewulf / 1130



Offa - Mercia / 944




Toprak büyüklüğü olarak en büyük tehlike kuzeyde King Offa nın yanında Sigeric, askeri güç olarak batıda King Cynewulf ve DeJure baskılarıyla doğuda Ecgberth bulunmakta, Surrey ve Sussex in bu Dük ve Krallar arasında paylaşılacağı tahmin edilmektedir.

Bölüm 1, Kısım 1. Son.
Devam edecek..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
tam da hazır uzaklaşmıştım oyundan, gerçi çok birşey yok gibi

https://www.paradoxplaza.com/news/Reapers-Due-Date/

Paradox Interactive, a publisher and developer whose games have serious reaper-cussions, today announced the release date for The Reaper’s Due, the upcoming expansion for the medieval grand strategy game Crusader Kings II. Featuring new disease and medicine mechanics and a whole host of deadly new challenges for players’ in-game nobles, The Reaper’s Due will be available on Windows, Mac, and Linux PCs on August 25, 2016.

This expansion will return the Black Death to its rightful place in the center of medieval history, and add new systems that reward sound realm management and planning.

But, as with all expansions from Paradox, The Reaper’s Due will launch with a new content patch for Crusader Kings II, updating the game for all players, whether they purchase The Reaper’s Due or not.

Among the changes coming in the new patch will be:

- New custom rules options at start up for epidemics, invasions, legal changes and so on, so you get the Middle Ages that you want
- New options to auto-save the game at different time intervals
- A new interface for better understanding the death and succession of rulers
- Adjustments to how alliances work, including AI attitudes to disloyal allies
- Major improvements to game optimization
- “Continue” button on game launcher to get you to your map even faster
- New mod triggers to account for The Reaper’s Due content • Tons and tons of balance and gameplay tweaks, plus new events

The new patch will also be available with the release of The Reaper’s Due on August 25, 2016.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Multiplayer basladik bir ark ile, ama bu kadar talihsizligi bir arada gormedim ya. 3-4 senede basimiza gelmedik kalmadi.
Custom rulerlar ile basladik, once benim hatun daha 19 yasinda mefta oldu Pneumia gibi biseyden. Rulerim gitti ilk savasinda 800 adamlik ordu ile 50 kisiye karsi savasirken savasta oldu hiyar. Bide Combat skilli oldukca yuksekti sozde. Daha bebek ruler ile ve Spymaster regent ile kaldim.
Arkadas ise Quick traitini almisti rulerina cocuklara gecer diye. Ilk cocuk aldi cidden ayni traiti. Ikinci dogan Ugly oldu, 3. hele Imbecile cikti :)
Buda yetmezmis gibi bide benim Bishop gay cikti, dedim ortama yayilmasin bende kalsin bari :D

Su randomlik oyunu guzel yapan ama sonumuz hayrola
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herhangi bir sync problemi olmadi. Sadece multiplayerdan cikarsan tekrar baska bir oyuna girmek icin oyunu bastan baslatman gerekiyor, yoksa multiplayerda corrupted game gibi birsey yaziyor.
Anladigimiz kadariyla sadece host game speed arttirip pause alabiliyor bu arada. Bununla ilgili bir ayar varmi bilmiyorum.
Bu aksam kaldigimiz yerden devam edicez bakalim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...