Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benle alakalı değil ama , iş arama kafası ne iğrenç la

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

DoGMeaT said:

Glatheros said:

Tavrın o kadar yanlış ki. Nerden başlasam bilemedim.

Herkesi kendi şartlarında zannediyorsun sanırım. Zehir kusan sensin ben değilim.

Tavrım üslubum kırıcı olabilir
Ama dediklerimin doğruluğunu sen de biliyorsun ben de
Her halükards kalbini kırdıydam özür dilerim öpüyorum gözlerinden

Cmuk olayını düşün derim

Saatlerini günlerini sen seçiyorsun
Kodaman abilerinin sana atadığı kişilere değil, en ihtiyacı olablara yardım ediyorsun
Şayet çalışırsan kötü para da kazanmıyorsun, maaşlı çalışan her avukata taş çıkarabilirsin

Ya bi kere maaşlı çalışan avukat,pöfff,fakültede böyle olacağını mı hayal ediyordunuz avukat olduğunuzda,üzülüyorum cidden

Saygılar

ben sana ÖM den kendi durumumun senin tasvir ettiğin gibi olmadığını anlattım. Okursan anlayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada op'a yorum yapayım.

Neden eski maaşını söylerken dürüst oluyorsun ki? ben en az 1k koyuyorum üstüne.
Çünkü "eeğğ bizim bütçemiz belli patronun mercedesinin benzinini karşılamamız ve karısının pedikür masrafını sizden almamız lazım o yüzden bunu veremeyiz" tribine giricekler.

İş görüşmesine girince,
şu anki aldığın para + 1k diceksin. Beklentim daha yüksek diceksin malum şehir hayatı çok pahalı motivasyon hede hödö.

Vericekler haliyle :p

nese ben giyineyim iş görüşmesine gidiorm
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

iş görüşmesinde önceki iş yerinden neden ayrıldığını soruyorlar,şartları beni tatmin etmiyordu diyor,ki öyle
ordan aldığı maaşı soruyorlar,söylüyor

Şu söylenmez veya yüksek söylenir iş görüşmesinde.

Direk söylemesi saçmalık olmuş.

Türkiye'de firmaların profesyonel olmadığını biliyorum belki işler böyle yürüyordur ama Almanya'da bir iş başvurusu yaptığınız firmaya maaşım düşük hakettiğimi alamıyorum derseniz görüşmeye bile çağırılmazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Raistllin said:

Suark said:

df said:

işe girdiğinde görüyorlar ama onu. sgk'dan =)

e işe girmiş oluosun.
Bide elden alıodum falan dersin nop. Çok yaptım yani.

Hatta az önce anlaştık adamla =)

peki senin bu mantıkla hadi sgk ya bi bahane buldun diyelim en son ayın bordrosunu istediklerinde ne diosun ?

E elden alıyorum diyorum?
Çokta fifi, zaten adamlarla anlaşmışım ve o kadar para verebileceklerini biliyorum. Yalan ortaya çıksa bile "bu parayı veremeyiz" diyemezler
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

DoGMeaT said:

iş görüşmesinde önceki iş yerinden neden ayrıldığını soruyorlar,şartları beni tatmin etmiyordu diyor,ki öyle
ordan aldığı maaşı soruyorlar,söylüyor

Şu söylenmez veya yüksek söylenir iş görüşmesinde.

Direk söylemesi saçmalık olmuş.

Türkiye'de firmaların profesyonel olmadığını biliyorum belki işler böyle yürüyordur ama Almanya'da bir iş başvurusu yaptığınız firmaya maaşım düşük hakettiğimi alamıyorum derseniz görüşmeye bile çağırılmazsınız.

Haklısın bence de bi önceki maaş konusunda çok dürüst olmaya gerek yok

Ama kız bir iş yerinde calısmaya devam ederken gidip başka yerde işe başvurup "az para alıyorum" diye şikayet etmiyor

Az para verdikleri için işten çıkp aradan aylar geçtikten sonra çağrıldıgı başka bir yerde söylüyor bunu,neden ayrıldın diye soruldugunda,almanyada daha farklı olabilir ama tr için çok uçuk gelmedi bana

Niye hep çalışanlar alçak gönüllü olsunki,hep politically correct,hep yolunacak kaz,ben emeğime değer veriyorum,karşılığınıda istiyorum diyebilmeli çalışan

Bi detay: kız en son başvurdugu bu iş için Fazla kalifiye idi,ondan istedikleri işin kat ve katını çok daha büyük ve kurumsal firmalarda elini kolunu sallıya saklıya yapıyordu,ve o işleri de ortada,ulaşılabilen işler
Aynı zamanda baş vurduğu iş medya sektöründe,gecesi yok hafta sonu yok,acil haberi oluyor editi oluyor fln,böyle bir ile başvuruken para konusmak zor olmamalı

Bakmayın benım bu kadar bıbıkladıgıma,ben mavi yakayım,aşçıyım
Ben bi yere iş başvurusu yaparken menüyü getirin diyorum,5 dakka inceleyip sonra para konusmaya başlıyorum,beğenmessem direk topuk,bana iş çok,siz beyaz yakalar düşünsünn bu kıl işleri
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

yurtdışında ve burada bazı büyük firmaların ilanlarında zaten fiyat aralıkları oluyor. insanlar neyden bahsettiklerini biliyorlar.

Dogru olan bu. Bizde mumkun mertebe son dakikaya kadar olayi gizli tutup acaba ucuza kapatabilirmiyiz derdindeler. Halbuki dusuk maasla ise alinan personel bir sure sonra firma icindeki dengeleri ogrenip kaziklandigini anliyor, haliyle mutsuz oluyor. Performans dusuklugu de cabasi. Ama Turkiye de insan bir kaynak olmak yerine esek olarak goruldugu icin np.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...