Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Viyana Gezisi

Suark

Öne çıkan mesajlar

nerde kalınır bilmem bütçen ne?
ibis var praterstern de yine aynı yerden Prag otobüsleri kalkıyor 7€ mu neydi.Buradan bakabilirsin
http://www.studentagencybus.com/en/419_419/STUDENT%20AGENCY%20Prague%20-%20Austria

Onlarla gidebilirsiniz en rahat 5 saat sürüyor
budapeşte 3 saat
Bratislava 1 saat hepsine otobüs terminalinden otobüslerle geçebilirsin.

Viyana tabiki schnitzel http://www.figlmueller.at/en/ burası çok ünlüdür öyle ana yemek üzerine muhteşem bir mutfağı yok daha çok tatlı ve unlu mamüller yemek lazım :)
tatlı için http://www.sacher.com/sacher-cafes/sacher-cafe-vienna/

Gece kulübü; flex, passages, loos
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Zep said:

dün pragtan viyanaya geldim. 5. kez falan oldu heralde artık.

dursun bu burda bi ara detaylı yazarım.

sup detay pls.

bu arada,
viyana-budapeşte-prag yapıcaz.

viyana budapeşte okde, budapeşte prag ulaşımı neyle yapmak lazım? trenler baya pahalı.

Ek detaylar alalım bide, kışın böğründe araba kiralama fikrine yanaşmıorm pek, karda kışta yolda kalmaktan tırstığım için.

ama tecrübeli arkadaşlar detay verebilirmi
Sosyal ağlarda paylaş

araba kiralayın, sağa sola da girer çıkarsınız. daha esnek olur.

bi de bratislavaya uğrarsınız

araba kiralamadan korkcak bişey yok bence pek, eli yüzü düzgün bi firmadan kiralayın. bi de macera için yolun olduğu belli olmayan yerlere girmeyin. bi kere ana yoldan değil de yanlardan gidelim dedik, benzin bitmesi, yol çalışması, yolun bitmesi vb. bilimum sıkıntıyla karşılaştık.

kış lastiği olmasına dikkat edin, ya da kar lastiği işte hangisiyse
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen gece hayatı bile öyle abartıldığı kadar yok, Budapeşte ve pPrag 4-5 saat zaten. Bence Prag ı seç, ama hatunla gidiyorsan farkmaz.

Araba kiralamak çok kolay, ben daha önce kiraladım Viyana da, sana atarım kiraladığım yerin linkini istersen (havaalanından almıştım teslim). Atarı kokarı yok yani basit ve sorunsuz.

Araba kiralarsan Avusturya nın içlerine doğru gitmeni tavsiye ederim. Çok güzel, baya şirin ve şarapları, peynirleri ile ünlü köyleri var, özellikle Salzburg taraflarında.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.carhire3000.com/SearchResults.do?dropCity=Vienna&doMinute=30&location=238529&driversAge=25&doHour=8&searchType=&locationName=Vienna+Airport&doFiltering=false&puSameAsDo=on&city=Vienna&puHour=8&dropCountry=Austria&puDay=10&filterTo=1000&dropLocation=238529&doDay=16&countryCode=&dropLocationName=Vienna+Airport&country=Austria&filterFrom=0&puMonth=11&puMinute=30&doMonth=11&doYear=2014&puYear=2014&fromLocChoose=true&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

böle bişi buldum, baya uygun ya bu HOHOHOH.

ehliyet durumu nedir bu arada? bide benzin fiyatları nası
Sosyal ağlarda paylaş

- Eğer bütçe varsa Kesinlikle araba kiralamak daha mantıklı.
-ben 1.5 sene türkiye ehliyeti ile kullandım problem olmadı otobanlar için sadece 40€'ya pul alıp arabaya yapıştırman gerekiyor. Belki daha fazla olabilir hatırlamıyorum
-Bratislava inanılmaz ufak muhteşem ortamlar bekleme prag, budapeşte ortamlarından farkı yok.
-Kesinlikle avusturya'nın taşralarını gezmeni tavsiye ediyorum.
Özellikle şarap seviyorsan vs. muhteşem yerler var. Viyana'ya 30dk uzaklıkta Wachau vadisi başlıyor. Salzburg'a kadar ilerliyor muhteşem kasabalar var.
hatta avusturya başlı başına bir güzellik, mesela krems'e gidin (orada yaşadım)
Melk, dürnstein, salzburg, hallstad (meşhur köyü)
muhteşem bir doğası var.

-hatta venedik viyana'ya 4 saat araba ile.

ahh ahh :( beni de götür lam
Sosyal ağlarda paylaş

Venedik mi?

Şuanda sevinç çığlıkları atıyorum. Rota tamamen değişti kafamda.. Ama biz kasım ayıdna gidiyoruz. Kasım ayı buz ayı.. Yol durumu nasıl olur oralarda? Yollarda kalıp kabus bir tatille dönmeyelim. Geçen yıl 12-15 derece arasındaymış gündüz sıcaklığı.
8 Kasım - 16 Kasım arası. Viyana iniş-dönüş.Hangi rota daha mantıklı. Prag ve Budapeşte'yi görmek istiyoruz özellikle..
Sosyal ağlarda paylaş

çok saol.

araba trenden daha ucuza geliyor ( benzini hesaba katmadım henüz ).
araba daha uygun deil mi yaw?
Kasabalarda kalmaya gerek yoktur herhalde, kalcak yer var mı? yoksa günübirlik mi gidiliyor
dusuncelihayvan said:

- Eğer bütçe varsa Kesinlikle araba kiralamak daha mantıklı.
-ben 1.5 sene türkiye ehliyeti ile kullandım problem olmadı otobanlar için sadece 40€'ya pul alıp arabaya yapıştırman gerekiyor. Belki daha fazla olabilir hatırlamıyorum
-Bratislava inanılmaz ufak muhteşem ortamlar bekleme prag, budapeşte ortamlarından farkı yok.
-Kesinlikle avusturya'nın taşralarını gezmeni tavsiye ediyorum.
Özellikle şarap seviyorsan vs. muhteşem yerler var. Viyana'ya 30dk uzaklıkta Wachau vadisi başlıyor. Salzburg'a kadar ilerliyor muhteşem kasabalar var.
hatta avusturya başlı başına bir güzellik, mesela krems'e gidin (orada yaşadım)
Melk, dürnstein, salzburg, hallstad (meşhur köyü)
muhteşem bir doğası var.

-hatta venedik viyana'ya 4 saat araba ile.

ahh ahh :( beni de götür lam
Sosyal ağlarda paylaş

Patice said:

Venedik mi?

Şuanda sevinç çığlıkları atıyorum. Rota tamamen değişti kafamda.. Ama biz kasım ayıdna gidiyoruz. Kasım ayı buz ayı.. Yol durumu nasıl olur oralarda? Yollarda kalıp kabus bir tatille dönmeyelim. Geçen yıl 12-15 derece arasındaymış gündüz sıcaklığı.
8 Kasım - 16 Kasım arası. Viyana iniş-dönüş.Hangi rota daha mantıklı. Prag ve Budapeşte'yi görmek istiyoruz özellikle..

abi Kars mı orası istanbul mu :)
Kasım'da kar düşmez zaten de yollar kapanmıyor öyle muhteşem bir kar fırtınası yoksa olsa da zaten inanılmaz hızlarda açılıyor ben denk gelmedim belki denk gelenler olmuştur burada.

Prag-budapeşte ise o taraflarda takılın bir daha geri dönmeyin zaman kaybı olur. Bratislava - Viyana arası 1 saat. Dünyadaki en yakın iki başkent. budapeşte 3 saat prag 5 saat
Mesela Prag'a giderken Brno'ya uğrayın Çek'in eskişehir'i :) güzeldir ortamları.

ama bana sorarsanız güzel bir avusturya turunu tavsiye ederim.

Tabi şimdi kopucaz coşucaz karı kız derseniz slav ırkına teslim edin kendinizi.

Kasabalar da kalmanıza gerek yok çok ufak yerler zatne ama hali hazırda bi yerlerde kalacaksınız :)

viyana-lubliyana-zagreb-budapeşte-bratislava yapabilirsiniz.

Budapeşte'den krakov yapabilirsiniz. ya da budapeşte - brno - prag orada da dresden yakın mesela müthiş bir şehirdir.
oraya gitmişken berlin :p

insanın gittikçe gidesi gelir abi avrupa işte.
O yüzden ne istediğinizi ne için gideceğinizi gerçekten iyi bilin ona göre rota çizin.

bana kalsa ben araba kiralamışken uğramazdım oralara güneye italya'ya ya da almanya'ya doğru sürerdim ki öyle yaptık.

budapeşte-prag-bratislava hep aynı kültürler şehirlerde ye iç sıç hangover
Sosyal ağlarda paylaş

Çok önemli bir sorum var :(

İşten ayrılmayı planlıyorum Ağustos ayı gibi. Kasım ayı için vize başvurusu yapacağız. Ama halihazırda iş bulamadım daha. Eğer iş bulamazsam vize için evhanımı statüsüyle mi başvurmam gerekiyor? Bu şekilde vize ihtimali nedir? bilen var mı?

Edit: daha önce vize almadım.
Edit2: Kasım 8 - 16 tarihli gezi planı için AĞustos ayı başında vizeye başvursam ( hani işten çıkmadan ) olur mu?
Bir süresi vs var mı? Danışmanlık acenteleri parasız bilgi vermiyor?!
Sosyal ağlarda paylaş

Danışmanlık şirketlerine yönelmeyin boşuna. Evrak takibinde işe yarıyorlar sadece; onu da yaparsınız herhalde. Zor değil.

Otel rezervasyonlarınızı yaptırdıysanız, uçak biletiniz vs. varsa (istiyorlarsa), seyahat sigortalarınız, istedikleri belgeler tamsa, istemeleri halinde bankada belli bir miktar para gösterebiliyorsanız (turistler için şart mı bilmiyorum) vize vermemeleri için bir sebep kalmıyor.

Edit: Bilgi almak için doğrudan konsolosluğu arayabilirsiniz. Bir de vize tarihinden bir kaç ay önce başvuru yapabiliyorsun vizeye. Almanya için yanılmıyorsam en erken 2 ay önceden başvuru yapılabiliyordu mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
sup necroluyorum topiki vize çıktı
prag--budapeste-viyana yapıcaz ama köylerede gidelim dedik araba kiralayıp

http://www.kuturkoglu.com/avusturya-seyahatinde-gorulecek-en-guzel-10-yer/

burdaki mekanlar fazla uzak geldi çoğu :/
yakıncacık köylerden tipler verebilirmisinz.
nerelere gidelim?
halstad salzburg uzak geldi mesela, gmaps 3 saat diyor arabayla. Bilemedim.

daha detaylı bilgi plz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...