Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ofis icin cok amacli yazici tavsiyesi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ilk once fiyat onemli degil demeliyim ama 1000TL'yi cok gecmese iyi. 500-1000 arasi bakiyoruz daha cok.

Bizim hukuk burosunda olacak yazici. Sunlar gerek:

OS X ve Windows 7 makinelere ag uzerinden baglanabilecek, fotokopi cekecek, tarama yapacak, hergun 100lerce sayfa basildigi oluyor, yani kartus hemen bitmeyecek, faks cekip alacak. Renkli olmasi da bonus.

Lazer ya da murekkep onemli degil.

Sunu alalim diyoruz su anda: http://www.bimeks.com.tr/urun/127188/epson-l550--tankli-yazici-.aspx

Var mi tavsiyeler?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE, kesinlikle verebileceğin en akıllıca karar olur Epson L550. Draft olarak ayarladığında baskı kalitesini 1000 üzerinde sayfa çıkışı alırsın. Mürekkep refill 22-25tl. Orjinal mürekkep.

Şirketteki tüm lazerleri kaldırdım. Hem renkli çıkış alıyorlar, hem de dolum masrafı aylık 100 lirayı geçmiyor artık.

L300 koydum ben departmanlara. Bir tane de 550 aldırdım fax fotokopi için.

Bir yazıcı 8000+ sayfa çıktı aldı ve tekleme yok. Süper bu L serisi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
L550 aldık. Epey iyiymiş. Eski sistemde faks yollamak için makineye gidiyorduk, burada Mellel ve Word içinden faks gidiyor. Faks makinesini yazıcı olarak kaydetti, oradan yazdır deyince numara sorup yolluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
Almayıp da kiralamak için maliyetin daha düşük olduğunu net olarak görmem gerekiyor. Lazerle ilgili maliyetlerimize bakacağım şimdi öyle çok yoğun bi kullanım yok.

Inkjet sanırım lazerden ucuza geliyor yeni sistemlerde, ama en ekonomiği şudur diye bi tavsiye var mı?

Son olarak siyah beyaz için en ideali hala lazer mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Brother var, bir artısını göremedim diğerlerine göre. İşe girdiğimden beri kullandığım 3. printer.

Resmi kurumlar inkjet kullanıyor bu arada genel olarak evet, nedeni de tonerlerinin ve bakımlarının ucuz olması laser'lere göre. 20 liraya dolduruyorum, printer zaten 200 lira; yedek parçası çöpçüde bile var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Aşırı memnunum Epson L550'den. Renkli mürekkep bitmedi (gerçi sadece ender resim dosyalara eklenecek ve MtG proxy bastı renkli), siyah mürekkep iki kere bitti. 2000-3000 sayfa kadar basıyor bitmeden önce sanırım, en son iki hafta önce yeni mürekkep aldım Office1Store'dan, 24TL verdim. Bu 24TL'lik mürekkep bir o kadar sayfa daha basacak şimdi. Saymadım hiç de yani büroya alınan 500 sayfalık tomarlardan 5-6 tane bitidik sanırım bir mürekkep ile. Kaliteli kağıt kullanıyoruz bir de, 80gr değil.

Fotokopi çekiyoruz bazen, en son 100 sayfa kadar bir dava dosyası çektim, otomatik besleme yerine koydum, yaklaşık 15 dakikada filan bitirdi. Takılma olmadı ama bazen durup bekliyor, ısınıyor filan mı bilmiyorum. Küçük bir ofis için iyi. Tarama hızı yeterince hızlı doküman tararken, basım da iyi. Ama renkli taratıp basmaya çalışınca dakikada 2 gibi hızlara düşüyor. Düz basarken kalite ayarlarına göre dakikada 10 ile 20 arası veriyor. En düşük kalite kağıt ve basım ile 30 veriyormuş, denemedim.

Genelde yazılanları bastırmakta kullanıyoruz, hızı yavaş dediğimiz olmadı. Dediğim gibi ama, küçük ofis ya da ev kullanımı için uygun. Günde 1000-2000 sayfa basan yerler için değil. Mürekkebi bitirmemiz bizim 4-5 ay sürüyor. Günde 1000 sayfa basan yer için de f/p olarak iyi ama önünde sıra birikebilir. Dakikada ortalama 10-15 sayfa basıyor diye hesapla. Kağıt kalitesi, yazıcanın kalite ayarı, yazılanın formatına göre değişiyor işte. 1000 sayfa basması aralarda bekleme de yapacağından 2 saat filan sürebilir benim ayarlar ve kağıtla.

Faks özelliği iyi. Tüm telefon, tablet, mac ve pc'lere de kablosuz bağlı.

Yazılımı epey iyi. OS X ve Windows'da word processor'dan doğrudan faks yollayabiliyoruz. Alınabiliyormuş da ama onu hiç yapmadık, sekreter bastırıyor faks gelince. İçinden OCR yazılımı çıkmadı ama OmniPage kullanıyoruz zaten biz. Döküman tarama ayarı var, OmniPage'e beslerken taradıklarını işleri kolaylaştırıyor.

Kesinlikle tavsiye ederim basım hızı bize yeter diyorsanız. Tek sorunu var, o da tarayıcı camı çok temiz tutulmalı. Az bir kir, toz varsa bazen otomatik belge besleyicideki belgeyi algılamayıp tarayıcı camından tarama yapmaya kalkabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Rapor veriyorum.

Bugun ilk kez sorun cikardi basarken. Banding yapti. Ben de kafa temizlemei ve alignment programini calistirdim, duzeldi. Daha once sorun cikmamisti hic.

Bakim yaparken kendi hakkinda bilgi de verdi. 8000'den biraz fazla sayfa basmis simdiye kadar. Murekkep kullanimini soyleyeyim dedim ben de onu gorunce. Iki murekkep bitirdi, ucuncuyu yarilamak uzere. 20TL'lik murekkep ile 3300 sayfa basiyor ortalama. Normal modda kullandik bir de hep, ekonomi acmadik hic.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...