Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hareket sensörlü priz

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Odada bir hareket aldıladığında takılı olduğu prize belli süre elektrik verecek bişi arıyorum.
Kısacası prizdeki cihazın sürekli çalışmasını istemiyorum sadece odada hareket aldılandığında çalışsın belli süre sonra dursun.
Var mı böyle bir alet satan bildiğiniz yer?
Timerlı prizler gibi ama bu hareket algıladımı çalışacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı mı diye sormadım zaten böyle bir cihaz var mı diyemerak ettim.
Yani odada hareket yokken çalışmayan bir ısıtıcı için bence güzel bir uygulama olabilir mesela. Veya kedi su kabı için hareket algıladıgında elektrik vererek gereksiz olarak pompanın sürekli çalışmasını engeller vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Varda, klasik (konvansiyonel elektrik tesisatı) uygulanması güç olur.Dedektör,priz arası kablolama işlerine gireceksen topraktan bir eve girerken yaz bana,yardımcı olurum.Onun dışında ilogo-logic modülleri uğraşma.

Absolut said:

Yani odada hareket yokken çalışmayan bir ısıtıcı için bence güzel bir uygulama olabilir mesela. Veya kedi su kabı için hareket algıladıgında elektrik vererek gereksiz olarak pompanın sürekli çalışmasını engeller vs vs

Senin olayın aşağıda babacan.
Bknz. Akıllı bina ve otomasyon sistemleri
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

sanırım kendi kedi sulağını yapmaya çalışıyorsun (petteki postunu gördüm hehö) ama o pompanın bir espirisi de suyu sürekli filtreden geçirmek, havalandırmak ki taze kalsın akar su şekilde, kediyi kandırmak için değil yani, kedi yaklaşınca çalışırsa hayvanı korkutursun ayrıca yanına gelene kadar sessiz kalacağı için.

bırak çalışsın bozulmaz akvaryum pompası zaten, yeter ki pahalı bir şey al avrupada falan satılan bişeyler ki suyu zehirlemesin etmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

bence asıl soru pompa bozulunca kediler susuz kalıyor mu kalmıyor mu, tatile gidip pompa bozuldu diye kedilere su veremeyen bir sürü tasarım var failsafe olmayan.

bu nedenle tatile vs giderken ben açıkta bırakıyorum mamaları suyu, bozulup aç kalacaklarına biraz bayatlasın bişey olmaz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...