Absolut Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Odada bir hareket aldıladığında takılı olduğu prize belli süre elektrik verecek bişi arıyorum. Kısacası prizdeki cihazın sürekli çalışmasını istemiyorum sadece odada hareket aldılandığında çalışsın belli süre sonra dursun. Var mı böyle bir alet satan bildiğiniz yer? Timerlı prizler gibi ama bu hareket algıladımı çalışacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 her hangi bir hareket sensörünü prizin devresine bağlayarak olur ayrıca sensörlü priz satıldığını sanmıyorum düşününce baya saçma çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 http://www.amazon.com/SensorPlug-Motion-Activated-Electrical-Outlet/dp/B000A3CIUW çok kullanışsız gibi duruyor ama fikir olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Mantıklı mı diye sormadım zaten böyle bir cihaz var mı diyemerak ettim. Yani odada hareket yokken çalışmayan bir ısıtıcı için bence güzel bir uygulama olabilir mesela. Veya kedi su kabı için hareket algıladıgında elektrik vererek gereksiz olarak pompanın sürekli çalışmasını engeller vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 eğer merakın varsa arduino ile yapabilirsin. arduino board, 220v relay ve hareket sensorü gerekli. sensör kısmını ışık, ısı, gaz, titreşim, ses gibi şeylerle de değiştirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 arduino +1 Sadece prizi değil, hareketle ya da sesle birlikte ışığı yakan falan bir sistem de kurulabilir arduino ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Varda, klasik (konvansiyonel elektrik tesisatı) uygulanması güç olur.Dedektör,priz arası kablolama işlerine gireceksen topraktan bir eve girerken yaz bana,yardımcı olurum.Onun dışında ilogo-logic modülleri uğraşma. Absolut said: Mantıklı mı diye sormadım zaten böyle bir cihaz var mı diyemerak ettim. Yani odada hareket yokken çalışmayan bir ısıtıcı için bence güzel bir uygulama olabilir mesela. Veya kedi su kabı için hareket algıladıgında elektrik vererek gereksiz olarak pompanın sürekli çalışmasını engeller vs vs Senin olayın aşağıda babacan. Bknz. Akıllı bina ve otomasyon sistemleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Absolut said: Mantıklı mı diye sormadım zaten böyle bir cihaz var mı diyemerak ettim. Yani odada hareket yokken çalışmayan bir ısıtıcı için bence güzel bir uygulama olabilir mesela. Veya kedi su kabı için hareket algıladıgında elektrik vererek gereksiz olarak pompanın sürekli çalışmasını engeller vs vs sanırım kendi kedi sulağını yapmaya çalışıyorsun (petteki postunu gördüm hehö) ama o pompanın bir espirisi de suyu sürekli filtreden geçirmek, havalandırmak ki taze kalsın akar su şekilde, kediyi kandırmak için değil yani, kedi yaklaşınca çalışırsa hayvanı korkutursun ayrıca yanına gelene kadar sessiz kalacağı için. bırak çalışsın bozulmaz akvaryum pompası zaten, yeter ki pahalı bir şey al avrupada falan satılan bişeyler ki suyu zehirlemesin etmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 bence asıl soru pompa bozulunca kediler susuz kalıyor mu kalmıyor mu, tatile gidip pompa bozuldu diye kedilere su veremeyen bir sürü tasarım var failsafe olmayan. bu nedenle tatile vs giderken ben açıkta bırakıyorum mamaları suyu, bozulup aç kalacaklarına biraz bayatlasın bişey olmaz diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Selam, Tişibo bu tarz bir priz satıyordu :) Ama PIR prizin üstünde. Bence ayrıca basit uzakdoğu malı bir PIR işini görür. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar