Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başka tür bir muhalefet mümkün mü?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

evet,

son seçimde gösterdi ki elimizde:

- memleket yansa da, tatil gibi genel geçer hevesleri için eyleme geçmeyecek tonlarca adam var,

- yobazlıkları uğruna gözü kapalı oy atan ve atmayan bir yığın olduğu...

- ana muhalefet partilerinin kendilerinin peş para etmez olduğu ve tabanlarının da aynı oranda boş beleş olduğu...

naçizane görüşüm, seçimlerin bu oranda sonuçlanmasının hayırlı olup olmayacağını zaman gösterecek lakin,

aynı konu içinde bir çok kereler dediğim gibi artık yeni bir muhalefet tarzının ve örgütlenmesinin zamanı geldi ve geçiyor...

Muhalefet partilerin o kadar da büyük suçu olduğunu düşünmüyorum. Ancak insanlar protesto uğruna Tayyip'in yine seçilmesine önayak oldular, sonrasında da muhalefet partilerini suçlamayı tercih ediyorlar. CHP ve MHP güzel bir uzlaşma yoluna gitti (sonunda) ve AKP'ye oy verebilecek kesimi de hedefledi. CHP ve MHP'ye oy verebilecek esas seçmen trip atmasa, yaz tatilinde kalmayı tercih etmese, biraz kendinden ödün verseler, oy kullansalar Tayyip'i geçme imkanları vardı. Yıl 2014 olmuş, hala "beni temsil eden aday yok o yüzden oy kullanmıyorum" düşüncesinde hareket ediyoruz. Memleketi bitirdik bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

Muhalefet partilerin o kadar da büyük suçu olduğunu düşünmüyorum. Ancak insanlar protesto uğruna Tayyip'in yine seçilmesine önayak oldular, sonrasında da muhalefet partilerini suçlamayı tercih ediyorlar. CHP ve MHP güzel bir uzlaşma yoluna gitti (sonunda) ve AKP'ye oy verebilecek kesimi de hedefledi. CHP ve MHP'ye oy verebilecek esas seçmen trip atmasa, yaz tatilinde kalmayı tercih etmese, biraz kendinden ödün verseler, oy kullansalar Tayyip'i geçme imkanları vardı. Yıl 2014 olmuş, hala "beni temsil eden aday yok o yüzden oy kullanmıyorum" düşüncesinde hareket ediyoruz. Memleketi bitirdik bu yüzden.

o protestolar yoğun olarak iktidara karşı olsa da, muhalefet partilerine karşı bir tutum da vardı. konu kimin başta olduğu, hangi ideolojiyle yönetildiğin değil. konu nasıl yaşadığın. türkiye'yi çiftliğe çeviren sadece akp değil. o protestolar çiftlikteki hayvanların "yeter artık" isyanıydı. anladık ki muhalefet de bundan ders çıkaramadı. hala neyin chp'si, mhp'si.. bu partiler, arayışta olan bir kitleye doğru yönü gösterecek liderlik yetilerini gösteremiyorsa, niye oradalar? biz mi onları zorla lider yapacağız? bu fayda mı verir? zarar mı?

bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha da eşit midir? bu başka topic'in tartışması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...