Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başka tür bir muhalefet mümkün mü?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

imamizer said:

olabilecek en mükemmel muhalefeti yap sesini duyuramadıktan sonra ne faydası var? kk'nın meclis konuşması bile kaldırılıyor internetten, parti sözcüsünün yaptığı konuşmalar bile medyada yer bulmuyor, televizyonlarda alt yazılar kaldırılıyor, gazeteler markaj altında, parti bilboardlara afiş bile asamıyor, iktidarı eleştiren kişiler ekranda kendine yer bulamıyor. şu aşamada hala basın ve fikir özgürlüğü değilde sorun muhalefetmiş gibi muhalefete yönelik çözüm arayana allah akıl versin.

verilen örnekte sansüre karşı sosyal ağlarda yapılaşma ve internet tabanlı bir muhalefetin başarı sunulmuş. ama kaçırdığımız nokta onlar italya, biz türkiyeyiz.

yani birisi avrupa ülkesi, diğeri ortadoğu ülkesi.

italya internet kullanım oranı %60, biz de ise %34.

birleşmiş milletlerin verilerine göre okullaşma oranında italya dünya genelinde 23. biz ise 110.

ülke genelinde bırak bilgisayarı 10 milyon insan okuma yazma bilmiyor abi. bu adamlar oy kullanıyor. bu adamlar televizyondan gördüğünü, dinlendiğini doğru kabul ediyor.

31 OECD ülkesinde, aldıkları en yüksek eğitim sadece “anaokulu eğitimi ile ilkokul eğitimi” olan yetişkinlerin toplam yetişkin nüfusa oranları şöyle: İtalya %14, Türkiye %59.

abi işte kasmayalım italyanın bizim ağzımızı burnumuzu kırdığı yığınla veri var heryerde. yaşadığınız çevreyle, istanbulla bir tutmayın ülkeyi. ülke gerçekten koca bir köy. gerçekten cahil, bilinçsiz adam kaynıyor heryerde. daha 2 sene evvel gökten düşen buzu millet evine götürdü şifalı diye eritip içti bu millet lan. o buz ise yüksekten uçan uçağın tuvalet atığı çıktı asdfg

o yüzden diyorum yok mizahla muhalefetmiş, yok çok zeki resimler komik şeyler paylaşılıyormuş, yok çok yaratıcı pasif direniş yöntemleri uygulanmış helal olsunmuş. abi avrupanın medeni bir ülkesinde modern yaratıcı eylemler yapan aydın, çağdaş insanlar rolunu oynamayalım artık bi zahmet. olmuyor babacım olmuyor, yeri değil burası.

tokat gibi çarptı, güzel açıklamışsın sonuna kadar katılıyorum (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

olabilecek en mükemmel muhalefeti yap sesini duyuramadıktan sonra ne faydası var? kk'nın meclis konuşması bile kaldırılıyor internetten, parti sözcüsünün yaptığı konuşmalar bile medyada yer bulmuyor, televizyonlarda alt yazılar kaldırılıyor, gazeteler markaj altında, parti bilboardlara afiş bile asamıyor, iktidarı eleştiren kişiler ekranda kendine yer bulamıyor. şu aşamada hala basın ve fikir özgürlüğü değilde sorun muhalefetmiş gibi muhalefete yönelik çözüm arayana allah akıl versin.

Bunu demeye gelmiştim. CHP sürekli medya sansürüne uğruyor, bununla mücadele etmeye çalışıyor. Bizim izlediğimiz kanallarda gözükmeyince, yıllardır muhalefet partilerini suçlar dururuz. Suçu biraz da kendimizde aramak gerek, muhalif seslerin (sadece CHP kastetmiyorum) duyurulduğu medya organlarını takip edip destek vermemiz lazım. Yoksa istediğin formülü üret, yine bir halt olmaz ondan.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılanları silsile halinde okursanız daha sağlı olur.

italya yapmış biz yapamayız deniyor, bende diyorum italyada bile %25 oy alabilmişler zaten, yani kolay bir iş değil ama imkansız değil, çalışmak lazım

Warhero said:

imamizer said:

Bunu demeye gelmiştim. CHP sürekli medya sansürüne uğruyor, bununla mücadele etmeye çalışıyor. Bizim izlediğimiz kanallarda gözükmeyince, yıllardır muhalefet partilerini suçlar dururuz. Suçu biraz da kendimizde aramak gerek, muhalif seslerin (sadece CHP kastetmiyorum) duyurulduğu medya organlarını takip edip destek vermemiz lazım. Yoksa istediğin formülü üret, yine bir halt olmaz ondan.

iyide italya örneğinde adamada sansür uygulamışlar, o da alternative yollara başvurmuş, konunun ana fikir bu
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

@spark, çok başarılı tespitler gerçekten, ayrıca italyanlarıda o kadar abartmayın senelerce berluskonyi seçtiler

biz de 90 senenin %90ı boyunca sağ partiler tarafından yönetildik, ee nolmuş?

bunun üstüne her boku da komünistlere, solculara atarak vicdanımızı rahatlattık. anarşikler başarılı olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...