Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşırı net fotoğraflar...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka.

Binlerce fotoğraf çektim bugüne kadar DSLR'ımla, ancak şu 500px'in giriş sayfasındaki (login olmadığınızda açılan) fotoğrafların netliğinde bir tane bile çekemedim.

Nedir bunun hikmeti? Doğru lens, doğru ışık etkisi mi, yoksa bilmediğim farklı editörler mi var?
Mesaj tarihi:
kısaca iyi ışık çünkü;

düşük iso
hızlı shutter
doğru diyafram ( bazı lensler bazı aralıklarda daha iyi sonuç veriyor.)

isteriz ki keskinlik abarsın.

bunlar dışında tabii ki iyi ekipman ve biraz photoshop skillz ile bu havayı yakalarsın.
Mesaj tarihi:
Keskinligi etkileyen seylerin basinda tabi ki birinci sensor. Full frame olmasi önemli. Muazzam fark var cmos larla.

Lens onemli. Bu konuda belli basli lensler var iste 24-70 ler gibi. Yada prime lensler genel olarak. Ve tabi bunların diyafram aralığı önemli. Genelde ortalarda en yüksek Keskinliği sunarlar yani 5-7 arası.

Bunun dışında isik en önemlisi. Isigi bilincli kullanmiyorsan elinde 100k $ lik ekipman olsa yine cekemezsin net foto.
Mesaj tarihi:
7thBreath said:

kısaca iyi ışık çünkü;

düşük iso
hızlı shutter
doğru diyafram ( bazı lensler bazı aralıklarda daha iyi sonuç veriyor.)

isteriz ki keskinlik abarsın.

bunlar dışında tabii ki iyi ekipman ve biraz photoshop skillz ile bu havayı yakalarsın.

bak biri dışında diğerlerini bilmişim ödülümü isterim
Mesaj tarihi:
abi makinende, lensinde veya makine-lens arasındaki bi ilişkide (Fokus noktalarının kayması gibi, teknik adını unuttum) sıkıntı olabilir bu arada, bi kalibrasyoncuya göster istersen.
Mesaj tarihi:
ole bı formulu yok tabiki.

ama sole düşün, şeftali cekersen detay seviyesi elbette az olur, ama pütürlü bir yüzeyi yüzeye nerdeyse parelel ısıkla cekrsen bir tond eay görürsün
  • Admin
Mesaj tarihi:
kamera, lens, tripod, mirror lock up, focal length, aperture, isigin acisi ve miktari, iso

ek olarak da bilgisayarda

sharpness, clarity, contrast, high pass filter, smart sharpen

kisaca yazdim, hepsini arastir.
  • Yeni Oluştur...