Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20-30 bin aralığında araç önerisi

Litminov

Öne çıkan mesajlar

Öğrenciyim ikinci el bir araç aldırmayı düşünüyorum. Tasarımı güzel, az yakan bir araç bakıyorum. Bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi araçlar hangileridir? Aklımda mazda cx5, mazda 3, chevrolet cruze, smart roadster, ford street ka, peugeot 206cc-307cc internetten ikinci el fiyatlarına baktığım kadarıyla 30 bin altı hepsi ama farklı önerileriniz ya da tavsiyeleriniz varsa sevinirim. Ha bir de 90 küsür model mustang, camaro gibi arabalar da 30 bin civarı ve altında onlar da hoşuma gidiyor aslında ama alınmaz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

clio 3

Konfor bakımından tavsiye edemem ama piyasanın en ekonomik araçlarından. Geçen ay kendim test ettim. mazotun litresi 4,69 tl iken 100 km de 18,2 kuruş yaktı. Arabayı normal ölçülerinde kullandım

Bu arabayı belirli km ye getirip satınca yerine jetta, Corolla, civic almayı planlıyorum. Şu an dediğim km ye gelmesine 30.000 var
Sosyal ağlarda paylaş

Bende şaşırdım. Arabayı alalı 2 sene oldu ve hiç ölçmemiştim. Bu arada şehir dışı yol olduğunu belirteyim. Bursa içi o 18 kuruş 25-30 larda geziyor. Özellikle otopark sıkıntısının had safada olduğu mahallemde az bile yakıyor.

Öğrenci olsam Suzuki maruti düşünürdüm. 800 motor benzinli.
Sosyal ağlarda paylaş

100 km'de 18 tl olm o.

Ya arabalar çok az yakıyo da mazot aldı yürüdü ya.

2 litre tdi motorla şehir içinde 7-8 litre ortalama ile geziyorum ama 40 kr oluyor km si.

Aslında rakam gayet iyi araca göre. Ama zam üstüne zam bıktırdı artık.

Lan 50 tl'lik mazot koyup benzin istasyonunun yolunu unuttuğumuz zamanlar vardı. (Ben hep 50 liralık alıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

dacia al
dacia bildiğin renoault aslında ama segment farkı oldugu ıcın fiyatlarda başka marka altında çıkarttılar ucuz fiyata satıyorlar. motoru reno olan bi araç emin ol yıllarca götürür seni.
dizayn konfor olarak bakmazsan da korkunç az yakıyor mesela duster. o kadar az yakıyorki 30 liraya bostancı taksim bostancı yapar araba. ben kampa gittim duster'la heryerden zıplayabiliyodum, kurtulabiliyodum.istanbul'un bu boktan yollarında servis masrafın da azalmış olur. zaten araziden çok, kötü yolları olan şehirler için yapılmış bence.
duster almasan da dacia al yani sonuç olarak
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
renolar küçük hasara karşı ok, ama ağır kaza yaparsan gg direk. garip bir plastik alaşımlı zamazingodan üretiyorlar.

ford ka'dan uzak dur bence. o fiyata 2010 fiesta falan bulabilirsin ford olarak. bende var, 5.4lt yakıyor 100kmde şehir içi.

VW bulabilirsen VW seç tabii ama sayacı yüksek arabalar çıkar çoğunlukla.

mazdaya falan gerek yok bence. öğrenci arabası olarak gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kalkışlarda ve ara hızlanmalarda falan beklentiler içinde olma. Büyük ihtimalle tüketimi de 1.2 hacmine orantılı şekilde az olmayacak ama MTV düşük ödeyeceksin, uzun yolda 90-120km/h bandında da ekonomik olacaktır. Araca 4 kişi doluşup Yıldız'da Oduncular Yokuşu'nu çıkarken kasacaktır :D

Ufak tefek sevimli bir araç. Eğer diesel alırsan tork sayesinde ohh diyebilirsin ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...