applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 sağ-sol bek yabancı bir stoper 1 forvet 4 transfere ihtiyacı var takımın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 0'dan takım kurdun votkaelması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 madcow said: hadi her seyi anlıyorum da gelip bir besiktaslının avrupadaki basarıları hor gorusunu anlayamıyorum. hadi feneri de anlıyorum gecen sene yarı final daha oncesinde ceyrek final falan. daha gruplardan cıkamamıs takımın taraftarı olarak gelip "tabi 2 kez ust uste 2. tura cıkmak buyuk basarı lel" demek icin hakkaten hicbiseyden anlamıyor olmak lazım. o takımın taraftarı bu takımın taraftarı değil abi olay karşındaki insan olduğu sürece kıskanır, bok atar, sidik yarıştırır. ben şahsen beşiktaşlıyım, beşiktaş yenildiği için hiçbir zaman rage de yapmadım nedir yani. ayrıca galatasarayı avrupada izlemek daha keyifli. şimdi biri çıkıp benim taraftarlığıma da laf atıcak mesela. o yüzden he de geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 yatmaya gelmeyecek yıldız olacak avrupada daha adı duyulmamıs besiktasa gelecek. eger varsa 50m euronuz tek bi adama vericek hemen yapalım bu transferi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 1-0 olsun bizim olsun dedik 1-0 dan sonra yatışa geçtik :) gerekte yoktu zaten baskıya almeida ve olcay kötü oynayınca bjk kaleye bile gidemiyor. her ne kadar imkansız gibi görünse de çarşamba günün ki maç çok daha önemli.kendimizi hiç yormadan rahat bir galibiyet aldık bir de her ne kadar fernandes formsuz olsada bence bu maçta oynasa maç daha farklı olabilirdi.araya atılan her top tehlike oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 calimero said: abi galatasaray ve fener'in kadro bizden daha iyi eyvallah da biz de diyoruz ki buna rağmen bu puan farkı ve futbol kalitesi farkının olmaması iyi. Atiba, oğuzhan, olcay, tolga, pedro franco, töre falan bunlar hep ucuza ve güzel transferler. motta falan güzel bir kiralık mesela. Yani her şey para demek değil, ama işte adam akıllı (roni, quaresma değil)yıldızlar gerek bize dün %63 topla oynadık ama skor değişmiyor. değiştirecek adam yok kadroda. O yüzden yıldız oyuncu transferi yapılmalı ama forma isteyen, yatmaya gelmeyen yıldız. Bu yıldız transferleri için de araştırmalar şu andan başlamalı. %99 direkt ya da ön elemeli şl'ye gitme şansımız olacak. e gelecek paralar belli, bu yüzden şu andan franco nasıl bulunduysa, atiba nasıl bulunduysa, yıldız oyuncu transferi de böyle özveriyle gerçekleştirmeli. Avrupa'nın büyük kulüplerinde forma bulamadığı için küsmüş adamları bulacaksın, sorunlu olmayacak ama, şimdiden kanına gireceksin, paraysa para, formaysa forma, taraftarsa taraftar, şl ise şl. Elbette Türkiye olmamızın bir handikapı oluyor ancak bir şekilde kişisel bağlantılarla aşacaksın bunu falan. ama işte bakalım görelim bu kafalarda olacaklar mı, takım şu anda 3-4 takviyeyle şl seviyesine gelir ama işte nokta atışı transfer olmalı.. beşiktaşı 3-4 takviyeyle şampiyonlar liginde elden ele dolaştırırlar. bide 4. torbadan gircek dfvbfdbd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 bizde kura şansı yok zaten torba fark etmez. 4. torbadan Almanya şampiyonu çekmiş takımız biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 3. torbadan brezilya çekersiniz bu sefer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Cons said: calimero said: abi galatasaray ve fener'in kadro bizden daha iyi eyvallah da biz de diyoruz ki buna rağmen bu puan farkı ve futbol kalitesi farkının olmaması iyi. Atiba, oğuzhan, olcay, tolga, pedro franco, töre falan bunlar hep ucuza ve güzel transferler. motta falan güzel bir kiralık mesela. Yani her şey para demek değil, ama işte adam akıllı (roni, quaresma değil)yıldızlar gerek bize dün %63 topla oynadık ama skor değişmiyor. değiştirecek adam yok kadroda. O yüzden yıldız oyuncu transferi yapılmalı ama forma isteyen, yatmaya gelmeyen yıldız. Bu yıldız transferleri için de araştırmalar şu andan başlamalı. %99 direkt ya da ön elemeli şl'ye gitme şansımız olacak. e gelecek paralar belli, bu yüzden şu andan franco nasıl bulunduysa, atiba nasıl bulunduysa, yıldız oyuncu transferi de böyle özveriyle gerçekleştirmeli. Avrupa'nın büyük kulüplerinde forma bulamadığı için küsmüş adamları bulacaksın, sorunlu olmayacak ama, şimdiden kanına gireceksin, paraysa para, formaysa forma, taraftarsa taraftar, şl ise şl. Elbette Türkiye olmamızın bir handikapı oluyor ancak bir şekilde kişisel bağlantılarla aşacaksın bunu falan. ama işte bakalım görelim bu kafalarda olacaklar mı, takım şu anda 3-4 takviyeyle şl seviyesine gelir ama işte nokta atışı transfer olmalı.. beşiktaşı 3-4 takviyeyle şampiyonlar liginde elden ele dolaştırırlar. bide 4. torbadan gircek dfvbfdbd takviyesiz dün sizi elden ele dolaştırdık kardeş, ona ne diyeceksin? AT TOPU TACA AT. AT AT AT!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 he he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Abi zaten futbolda değer=başarı ölçüsü biraz değişik bir kavram. Futbolda çok fazla değişken var takımın uyumundan, bütün pozisyonlardaki farklara, rotasyondan hocaya bilmem ne zart zurt. Ronaldo'nun değeri 100 milyonsa 1 milyonluk adamdan 100 kat iyi oynamıyor yani, tamam düz mantıkta her zaman en değerli takım en iyi oynayıp en çok kazanan olacak diye bir mantık dünyanın hiç bir sporunda yok zaten. Moneyball tamamen bunun üzerine kuruluydu beyzbolda. Hadi onu geçtim futbol fazla dinamik (mesela beyzbol statik) bir spor olduğundan oyuncu değerlemesini istatistiklere göre yapabilmen çok zor. Yani şu kadar koştu şu kadar düzgün pas attı vs bunlar tüm bir değerlendirme için kendi başlarına çok yetersizler futbolda. E bu da herhangi bir değerlemeyi açıkçası anlamsız kılıyor. Bu tarz değerlemeler zaten biraz arbitrary oluyor, eğer o futbolcuya 100milyon verecek biri varsa, o zaman o futbolcunun değeri 100 milyondur, ama intrinsic value (finanstaki gibi) 100 milyonu neye göre hesaplarsın, hesaplayamazsın işte. Bugün Messi, Xavi, İniesta Barça'da 100 milyon edebilir, ama Torku Konya'ya getirsen tek başlarına 100 milyon etmeyebilirler demek istediğim o. Zaten güzelliği de o futbolun. Fark çok az aslında bakıldığında. O ince nüanslar, hem bireysel futbolcu bazında, hem takım kimyasında ve bilimum bir sürü faktöre, hem TD'de vs vs diye gider, futbolda gerçek farkı yaratan. Kaldı ki Drogba'nın değerli olması dediğim gibi şu anki intrinsic value'sundan değil geçmiş repütasyonundan geliyor. Yoksa Almeida'nın 2 katı paraya geldiyse, 2 kat verimli olacak diye bir kaide elbette yok. Bilmiyorum, daha konuşulabilir bu konu hakkında ama takım olabilme futbolda çok farklı bir kavram. Toplam değerin bir anlamı yok açıkçası... Kaldı ki bence Ceyhun-Sneijder gibi hani diyelim oyuncular arası yetenek farkının nispeten daha fazla olduğu bir takımdansa Veli-Olcay gibi daha birbirine yakın yetenekte oyunculardan takım kimyası daha güzel olur. Takım seviye atlayacaksa her yönden atlamalı. Bir yeri iyiyken, diğer aksarsa bir anlamı zaten yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Öyle deniyor da hani GS bu sene öyle ahım şahım başarılı olarak gruptan çıkmadı. Yani nasıl desem kağıt üstünde başarıdır tabii ki sonuçta bu ülkede iki sene üst üste kaç takım ikinci turu görmüş. Ama işte 7 puan hacılar 7 puan asdfasd Bu büyük ölçüde şanstır başka bir şeye yormaya gerek yok. Ha puanını 7'ye çıkartan galibiyeti Juve'ye karşı almışsın orası da başka konudur ama 7 (yedi) ulan Beşiktaş 8 yediği sene 6 puanla sonuncu oldu. 8 yediği takıma karşı galibiyeti de var. Ulan hadi geç sokma Beşiktaş'ı araya bu sene Napoli 9 puanla Avrupa Ligi'ne şutlandı. Schalke yine 7'ydi galiba vs. vs. Avrupa Ligi standartında puan alıp üst tura çıkıldı. Yani GS de o kadar parlak bir yıl geçirmiyor, kabul etmek gerek. Gerçi genel olarak ŞL de bu sene puanlar düşüktü. Ama yanılmıyorsam en düşüğü ile GS üst tura çıktı. Yine de üst tur, üst turdur. Birkaç yıl sonra GS iki sene üst üste ikinci tur oynayan takım olarak anılacak ve puanları hiç hatırlanmayacak bile. BJK'nin de gidip oynamadan ne yapacağını bilemezsiniz, kimse bilemez. Ama şuan ki takımın puansız ayrılma ihtimali de var gruptan çıkma ihtimali de. ŞL'ye katılan takımların %30'undan falan net çok daha üst düzey bir takım. Gerisi şans işte, zaten katıldıktan sonra sonuncu olmadığın sürece bir kaybın yok. Gerçi bizde kura şansı yok işte, Euroleague de bile 5. torba olsa geçen yıl Miami Heat'i çekerdik... Edit2: Yok Zenit en düşük puanla çıkmış. 6. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 7 puan diye bakmaktan çok orada kazanılan başarı direk olarak yarıştığın takımı saf dışı edebilmen oldu. 2 maçlı tur gibi düşünsen, GS-Juve'yi net bir şekilde eledi, ikinci maç 0-0 olsaydı bile diye düşünebilirsin. Grup dinamiklerini kendi içinde değerlendirmek lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 herkesin dinamiği kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Eh yani aldığı puan üzerinden bakıp başarısız ilan etmek de çok hoşmuş. 9 Puan alıp elenseydik daha başarılı mı olacaktık? Ne saçma şey. Hala bu sene elensin GS o zaman görürsün iyi takımı diyenler de güldürüyor beni. İki sene üst üste şampiyon olup iki sene üst üste gruplardan çıkan takımın başarılı olduğunu ispatlamak için ne grupta fazla puana ne de bir tur daha geçmesine gerek vardır. Not: ben CL maçı için drogbayı dinlendirir hoca diyordum, o Sabri'yi dinlendirdi. geride olsak devre arası almayı planlıyordu muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 real madrid-juve-gs olan gruptan çıkmışız adam 7 puanla çıktınız ama diyo ya. vize'li yapalım şu futbol bölümünü allaşkına ayrıca benim dinamik de fena değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Sotto said: 7 puan diye bakmaktan çok orada kazanılan başarı direk olarak yarıştığın takımı saf dışı edebilmen oldu. 2 maçlı tur gibi düşünsen, GS-Juve'yi net bir şekilde eledi, ikinci maç 0-0 olsaydı bile diye düşünebilirsin. Grup dinamiklerini kendi içinde değerlendirmek lazım... Zaten hani GS'yi aldığı puana göre başarılı kılan da o, ihtimal dışı gözüken bir maçı kazandı. Hani ciddi anlamda kağıt üstünde 10 kez oynasalar 9.5 kez Juve falan kazanır derdin ama çıkıp garip bir şekilde kazansa da şuan Juve'nin olması gerektiği yerde onlar var. Ama işte sene başında GS en kolay gruba düşecek. Hiç maça çıkmayacak, 7 puan veriyoruz size vs. diye bir şey olsaydı tamam Avrupa'ya gidiyoruz en kötü, en azından sonuncu olmadık vs. denirdi. Bakıyorum mesela şuan; Geçen yıl gruptan en düşük puanla çıkan takım Milan, 8 puanla çıkmış. Malaga - Milan - Zenit - Anderlecht gibi baş altı ölüm grubundan çıkmış. Onun dışında toplanan en düşük puan 10, GS de 10 puan ile çıkıyor. Bir önceki puan yine en düşük 8, iki takım böyle çıkmış. Onun dışı bir 9 var. Gerisi yine minimum 10 puan. 8'lerden biri ölüm grubunda Lyon. Böyle böyle gider. Hani dediğim gibi genel olarak düşüktü puanlar bu sene ama sene başı 7 puanla gruptan çıkılacak denseydi kimse inanmazdı. Geçen postta aslında pek anlatamadım galiba, GS tamamen başarısız diyip bok atmak istemedim. Genel portrede aldığı puan normalde başarılı sayılabileceği bir puan değil. Avrupa Ligi puanı ama işte grup dinamiği içinde bir şekilde üst tura çıktı. Hani oldboyzların 0 puan laflarını yine görmezden gelirsek BJK giderse en fazla Avrupa ligi görür, o da düşük ihtimal vs. deniyor da bilemeyiz. O dinamiğin içinde ne olacağını, o sene ne olacağını vs. ya da işte rakip takımların sorun yaşayıp yaşamayacağını vs. vs. Edit: gerçi bizdeki kura şansı da ihtimalleri bayağı düşürüyor sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 4. torbadan avrupa ligi bile zor, gruptan çıkarsa bu kadroyla çok büyük başarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 beşiktaş galibiyet alamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 3. torbadan anca olympiacos falan çekicek işte bu seneye göre Zenit Saint Petersburg Manchester City Ajax Borussia Dortmund Basel Olympiacos Bayer Leverkusen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Ya zaten gruptan laps diye çıkamazsın. Ben de hiç beklemiyorum. BJK'nin öncelikli hedefi zaten düzenli olarak ŞL'ye katılmak olmalı, oradan Avrupa'ya giderse ve Mart-Nisan'ı bile Avrupa kupalarında görse başlangıç seviyesi için en büyük başarı olur. ŞL grupları önemli, oradan gelen para ve paradan daha ziyade itibar o kadar önemli ki işte transferlerinde bile kolaylık sağlar. Drogba ve Sneijder sadece para için gelmediler, GS ÇOK BÜYÜK İLKOKULDAN BERİ TAKİP EDİYORUM diyerekte gelmediler. ŞL 2. turu oynayan bir takımda kendilerini gösterme fırsatı vardı. Ayrıca liglerindeki çok iyi durumları sayesinde bir sonraki sene de gruplarda kendilerini gösterme ve oynama şansı vardı. BJK atıyorum geçen yıl GS'nin yerinde olsaydı ama ligde böyle GS-FB çekişmesi aynı olsaydı benzer paraları verip zaten alamazdın. Belki Sneijder'ı alırdın ama Drogba giderdi Schalke'ye falan işte GS'nin istikrar yakalaması zaten onları bir tık öteye itiyor. BJK'nin önce yakalaması gereken o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 darkrider uzun uzun yazıyoda neye yazıyo cozemedim. gruptan ilk 2 cıkıyorsa sen de ilk 2nin icindeysen basarılısın istersen 3 puanla cık. hele de juventusu saf dısı bırakıp cıkıyorsan daha da basarılısın. ama tabi bu konseptleri takımını cl de en son 4 sene once gormus takıma anlatmak zor. bi de milan anderlecht zenith malaga grubuna "bas altı olum grubu" demis. su gruba galatasaray dusse zenith yerine. "anderlecht ve malagayı ezip gruptan cıkamazsanız cok kotusunuz lel" diyecekleri simdiden gorebiliyorum. manu gs braga clujdan ne farkı var oranın galatasarayı zenith yerine koysan. ama yok o grup olum gurubu galatasarayın gurubu cok basit 10 puan da cok az. OLDU LEL. bu arada farketmeyecekler icin malaga bu sene ispanyada 17. anderlecht de belcika ligi 3. suan bu sezon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 o geçen seneki grup sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Malaga geçen yıl çok üst düzey bir takımdı. Hocasından oyuncularına, Arap kazığı yemeselerdi bu sene de istikrarları devam ederdi. Zenit keza heniz bu sene yaşadığı saçma sapan sorunları yaşamıyordu. Gayet tehlikeli bir takımdı. Anderlecth'i de Braga ile aynı seviyeye koyardın. GS o grupta olsaydı gayet zorlanırdı. Belki yine çıkardı bilemeyiz de takımlar bariz bir şekilde tehlikeliydi. Niye daha tehlikeliydi? Çünkü başı olmayan bir gruptu. MANU-GS-Braga-Cluj grubundan bir farkı da baş takımının olmaması, baş takım 3-3'te üç yapıp yeri garantilenince kendini salar ve diğer üç, hatta biri zaten sonunculuğunun adayıdır iki takım kalan 3 maçta daha fazla puan almaya kasar. İşte önemli olan da zaten kendi aralarında oynayacakları maçtır. Bu tip gruplarda değişkenler son maça kadar devam eder. Puanlar 12-8-7-5 olarak sıralanmış. Malaga sıyrılmıştı gerçi sondan bir önceki hafta çıkışı garantiydi de liderliği garanti değil vs. Hani gruptan çıkmak tabii ki başarı. Anlamak istemediğiniz şu, "BAŞARISIZ" lafını görünce direkt boğa gibi çıldırıp saçma saçma saldırıya geçiyorsunuz. Lafı anlayın. GS tamamiyle başarısız, şansına orada mı dedim? Hayır. Kendi içinde tabii ki başarılı ama genel pencerede, geçen yıllara göre başarılı olmadan gruptan çıktı. Sene başı şu gruptan 7 puan alarak çıkacaksınız deseler kim inanırdı? O açıdan bakın işte. Çıkmış olmak bir şey değiştirmiyor. Buradan benim demek istediğim de işte olası bir BJK, hadi FB, hadi onu da geç olası herhangi bir takımın bir sonraki sene çıkıp neler yapacağı hakkında kesin şeyler söyleyemeyecek olmamızdı. Hiç belli olmaz. Buradan yine olayı TAKIMIMIZA BOK ATAMAZSINIZ, 2 SENE TUR HEERÖEGEHEHERÖERÖ olayına getiriyorsunuz. Az okuyun ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 madcow said: bu arada farketmeyecekler icin malaga bu sene ispanyada 17. anderlecht de belcika ligi 3. suan bu sezon. Malaga'nın son 3 senede yaşadıklarını git bir araştır, oku öyle gel bilmişlik tasla. Bö sönö ön yödöncö demekle o takıma bok atılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar