Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

iranda 250cc ustu yasak dıyebılıodum, sonra bı kawasakı bayıısı gordum ıste versys falan var ıcerde. Gıttım sordum hafta ıcı yasakmıs sadece, persembe cuma kullanabiliomusuz.

Nedenide devrim sonrası yuksek cclı motorlarla terorıze edıp kacmıs elemanlar ondan hızlı gıdemesın kacamasınlar dıye lımıtlemısler lol.

Burda bı suru bajaj pulsar ve pulse var ( pulsarın kafası yuvarlak olanı ).
bole bıde kocaman camlar yapmıslar bazılarının ustu kapalı felan.
cogacayıp
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşa geçen hafta ekipman düzdük, yarın da gidip bir YBR göreceğiz bakalım, okeylersem alacak canlı canlı :)

CBRxxxR nasıl sport-touring oluyor abi, bildiğin dibine kadar supersport 125 ve 250 hariç. Versys ve CBF ile aynı anda gelmemeli aklınıza, bence önce ne tarz istediğinizi netleştirin sonra yardımcı olalım.
Sosyal ağlarda paylaş

cbr650F abi f var sonunda. ondan touring e giriomus,oturusu rahat agrefis degil falan.

yamahanin kinde abs var sanirim ya yeni modellerinde, o en makulu su anda ama onunda sanziman sorunluymus.

3 motor var iste er6f cbr650f ve xj6f 3 unden birini alicam artik seneye

bide cbr250r bildigin sport touring motor 500r de oyleyse alinabilir yani

bna aboyle enduro gibi rahatimsi artci alabilecegim arada bagaj atabilecegim yormayan sehir ici de rahat giden az yakan ama sikici olmayan bi motor lazim.
O yuzden sport touring eheh. Bide versys 30k falan sanirim ya
Sosyal ağlarda paylaş

500r a yanasma, ona binecegine 250r a bin en azindan daha hafif ve kivrak.

cbr650f diyorum bastan beri, cok keyifli alet fakat bir handikapi var, yuksek devir seviyor alet, diger 4 silindirlerden daha fazla.

Dusuk devir fiti fiti gidemiyorsun alet le amma velakin 2. ve 3. vites de 7K rpm den sonra urettigi tork, anlayamazsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bna aboyle enduro gibi rahatimsi artci alabilecegim arada bagaj atabilecegim yormayan sehir ici de rahat giden az yakan ama sikici olmayan bi motor lazim.

CBR250R sport-touring değil abi, hiçbir touring öğesi yok motorda. Artçı da 50 km'den ötesinde ağlar. Supersport görünümlü commuter'dan ötesi değil. CBR500+R da onunla aynı değil, çünkü 125 ve 250'de melez olan oturuş pozisyonu 500'den itibaren %100 nizami domalmalı supersporta dönüşüyor.

İkinci paragrafta anlattığın motor aslında NC750X, Versys pahalı geliyorsa yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nc birazda enduro degil mi?

yani cbr250r de cok rahat ettim ben, az domalmali spor motor iste ).

Benim icin sport touring yormadan titremeden sport takilip yol yapabildigin motor, dogru degil mi bu tanim
Baggio said:

Suark said:

CBR250R sport-touring değil abi, hiçbir touring öğesi yok motorda. Artçı da 50 km'den ötesinde ağlar. Supersport görünümlü commuter'dan ötesi değil. CBR500+R da onunla aynı değil, çünkü 125 ve 250'de melez olan oturuş pozisyonu 500'den itibaren %100 nizami domalmalı supersporta dönüşüyor.

İkinci paragrafta anlattığın motor aslında NC750X, Versys pahalı geliyorsa yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ALIYORUM
sanziman falan iyi dimi tikir tikir
Gladmir said:

500r a yanasma, ona binecegine 250r a bin en azindan daha hafif ve kivrak.

cbr650f diyorum bastan beri, cok keyifli alet fakat bir handikapi var, yuksek devir seviyor alet, diger 4 silindirlerden daha fazla.

Dusuk devir fiti fiti gidemiyorsun alet le amma velakin 2. ve 3. vites de 7K rpm den sonra urettigi tork, anlayamazsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

oto vites istemiom
bide nc de araba motoru varmis ya, biraz motor oldugunu hissedeyim altimda bi hayvan olsun yani. Basinca uzasin bu simdi yari jazz motoru varsa dusuk devirli bisi olmustur.

yani ben gene motosiklet kullanicam that feeling. ama rahat olsun istiorm cbr250r cok guzeldi mesela
fizana giderim onla
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Bir arkadaşa geçen hafta ekipman düzdük, yarın da gidip bir YBR göreceğiz bakalım, okeylersem alacak canlı canlı :)

Şimdi arkadaşlar, bu mesajımda bahsettiğim YBR'yi gördük. Model 2011, 30.000 km'de. Yürüyen aksam dışında kalan bazı parçalar (çanta demiri, koruma demiri, park ayağı ve bazı kromajlar gibi) yer yer paslı. Motorunun rölantisi biraz yüksek geldi, dur-kalkta elim debriyajda sabit dururken 3.500'de falan geziyordu, vites geçişleri biraz sertti, ama motorun çalışması sağlıklıydı. Düzgün bir bakım ve dişli&zincir değişimiyle kurtarır gibi duruyor ama siz ne diyorsunuz? Fiyatı için yeterince iyi durumda geldi bana.

Bir diğer sorum kendi motorum hakkında. Sıfır almıştım, 1.000 bakımı yapıldı sorun yok, 8.750'de 10.000 bakımını yaptırdım, o bakımdan beri sabah ilk çalıştırmadan sonraki birkaç vites geçişinde sertlik var. Havalar soğudu diye mi, yoksa kalın yağ falan mı koydu bunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sonunda tamir de bitti, sigorta da parayı ödedi, fakat 150 TL civarı eksik ödenmiş. Talep açtım, bilgi bekliyorum.

Korlas'ın ekspere ilk bildirdiği listede parça fiyatları Euro, işçilik TL cinsindendi. Buna göre iki ihtimal var;

1- Anadolu Sigorta çakallık/hata yapıp fatura tarihindeki değil de ödemeyi çıkardığı tarihteki Euro kurundan ödeme yaptı. İtiraz, Sigorta Tahkim vb. iş güç.

2- Korlas ekspere x saat işçilik yazıp benden x+n aldı, sigorta da aradaki farkı ödemedi. Korlas ile kavga v13.

Bitmedi gitti lan resmen bezdim ya. Böyle olacağını bilsem 20 kg. traction falan demez fuarda Crossrunner alırdım. Bir daha da şu boktan distribütör değişmedikçe ne Triumph, ne Ducati, Allah korusun. Almayın aldırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...