NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 yok yaşamazsın aea da eleman var dağ bayır geziyor skutırla. Biraz da gönül işi bak ikisini yan yana koy hangisi hoşuna gidiyorsa ona yönel. Olmadı test sürüşü iste. Mesela bajajda test sürüşü yapabiliyorsun yamahadan emin değilim. Bin hacı zaten ahanda bunu almam lazım diyip seçiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 dusuncelihayvan said: şimdi x-max abs'li harika da ileride yetmeyeceğini düşünüp enduro isteyebilirim çünkü her beyaz yakalı gibi motor üstüne atlayıp yunanistan turu ege turu hayalim var :p İleride yetmez ve yeterince öğrendiğini düşünürsen alırsın enduroyu, ileride lazım olur diye çocuğa ayakkabı alır gibi ~230 kg 650-800 cc enduroyla başlanmaz motora binmeye :) Kaldı ki 200-300 cc'lik enduro da olmaz, enduromsu görünümlü olur, öyle Ege Yunanistan falan gezilmez. Zaten 10.000 km. yol yapmadan uzun yola çıkmak da sağlıklı bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 x-max'lerde biraz pahalı ya abs'liler 12-13bin de e bu seferde ulan araba mı alsam moduna giriyorum şu mesela çok tatlı hem de momo design gibi :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-mat-gri-x-max-250-abs-piril-piril-221342363/detay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Motoru paran arabaya yetmediği için mi alıyorsun, zevk ve/veya kolaylık için mi? İkincisi diyorsan paraya bakarak araba moduna girmek biraz saçma oluyor, farklı kulvarlar. Öncelik ve zevk meselesi biraz. Dövizin uçması ve yaz gelmesiyle motor fiyatları da %10-15 arttı tabii, düzgün bir şey alacaksan biraz parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bir de insan gibi koruma ekipmanı almak lazım, 1500-2000 TL de oraya hesap et, bütün paranı motora harcayıp "polis ceza yazmasın yeter" modeli kask alıp Gültepeli apaçiler gibi montsuz ayakkabısız binme sonra. Bu tip ilanlar da bana hiç güven vermiyor, hep bir bit yeniği varmış gibi hissediyorum, eşime scooter bakıyorum ama bunlardan alamıyorum mesela :) Bir insan neden dünya para verip, sıfır alıp, özenip üstüne ekipmanlar ekleyip 1-2 ay içinde satmaya karar verir ki yani. Kronik arızası var da servise lafını mı geçiremedi, kaza yaptı da üstünü mü örttü, hep kurt düşüyor içime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 14.5ya x-maxa vereceğime kredi çeker 5k daha koyup tenere alırım çok net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 şöyle; araba merakım hiç olmadı pek sevdiğimde söylenemez. Yani araba ile bir yere gitmek fikri hoş gelmiyor kaldı ki trafikte ölüm yani. Şirket arabası olsaydı güzel olurdu :) motoru hep istiyorum ancak şu haberler, internette ya da yolda gördüklerim epey korkutuyor. güvenlik ön planda tabiki olacak ama istanbul tam bir çomarland. mesela hava güzel motorla giderim bebek'e florya'ya tek çekincem kış şartlarında nasıl olacak çünkü bu zamana kadar başkasının arkasında bile motora binmedim :) motorla otele gider gelirim üstümü de orada otelde değiştiririm diye düşüncem var. Ayrıca fotoğraf makinesi boku püsürü ekipmanı çok biriyim bunun içinde mobil olabilmek iyi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 NolaxThensbane said: 14.5ya x-maxa vereceğime kredi çeker 5k daha koyup tenere alırım çok net mesela tenere aşığı biriyim hiç binmedim ama her gördüğüdme ağzım açık bakıyorum. 180 77 kilo vücut ancak tenere acemi için herhalde çok uçuk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 senın ılacın su ya http://motosiklet.suzuki.com.tr/modeller/street/inazuma-f.aspx ya aslında kymco extinct alabilrisin bak, xmaxın yandan yemişi daha ucuz hem. 2k papiş kardasın yanı. Ha bana kalsa ben gene pulsar alırım cunku daha ekıpmanı var bide bindikten sonra karar verıo ınsan ne ısteıdgıne. bu arada yazın kullanmaktan kork, terliosun ekıpmanla cunku hele oglen sıcagında. kışın kullanmak, lastıgın ıyıyse sorun olmuo, bi kaskın buğu oluo paso yağmurda işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Kış için scooter + uzun cam + Kasım - Mart arası falan bacak örtüsü kombinasyonunu yaparsan ağır sağanak ve kar dışında hiç sıkıntı yaşamazsın. Kafanı kask, üstünü mont + cam, altını da scooter kasası + örtü korur yağmur çamur ve soğuktan. Trafiğimiz oldukça öküz ama sen yeterli dikkati gösterirsen risk baya baya minimize oluyor. Yapılacak öküzlükleri bilmek için en az 3-5 sene aktif araba kullanmış olmak epey faydalı tabii, sıfır tecrübeyle biraz daha zor olur ama olmayacak iş değil. Arazili işler yapmıyorsanız Tenere çok tipine bakarak alınan bir motor bu arada, orta sınıf yol endurosu testlerinde de genelde sonunculuğa yakın geliyor. Şu ana kadar saydığın ihtiyaç ve heveslere göre çok alakasız bir seçenek yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Valla bilmiyorum ama şu an elimdeki bajajı satıp üstüne kredi çekip arkadaşın bmw 650 dakarını mı alsam diye planlar kuruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 inazuma da çok iyiymiş ama bunlar işte 12k ekipman falan 15k ya geliyor ki bütçeme fazla gibi zorlanırım bajaj 7k 2k ekipman 9k ile kurtarırım ama bu 250cc olayı korkuttu hiç tecrübem yok çok iyi bisiklet kullanırdım eskiden sayılır mı :D bu arada bunları nasıl test ederim? yani bu sınıf motorları aslında honda academy falan mı gitmek lazım 450 tl galiba güvenli sürüş 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Evet yan tekerleksiz bisiklet kullanmayı bilmek tek ön şartı motora başlamanın. Gerisi kullana kullana ve kursla oluyor, kimse anasının karnından motorcu doğmuyor :p Test ayrı, Honda eğitimi ayrı. Test diye bir şey yok orada, kendi motorunla gidersen onunla eğitim alırsın, gitmezsen onların vereceği random motorla. Test için bayilerle veya distribütörle konuşman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 gisinde eğitimi var bak, hondada nedense kontrayı ogretmıyorlar? bajaj al gec hocam, ben bınıorm 5000km yı gectı memnunum fiyatına gore. Ha yetmıo artık orası ayrı ama bu paraya bu kadar yanı. 150 125 falan almada. korkman ıyı kork zaten, egıtım alırsın ıste negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 peki bu ybr 125 in olayı nedir? niye bu kadar övülüyor? 3-4bin tl diyorda 2.elleri bunlara binilir mi :) bi de tipini sevmiyorum tam kurye motoru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ucuz ama Yamaha, başlangıç için oturuşu ve kontrolü -bildiğim kadarıyla- çok rahat falan o yüzden. Dediğin gibi tipsiz ama, CBF150 ve YBR125 resmen kurye motoru artık. Bence de 200-250'den aşağı inme, çok çabuk sıkılırsın, yetmez. Fazla güçsüz motor da güvenlik zaafiyeti yaratıyor ayrıca, her zaman frenle kaçılmaz, bazen gaz açıp kaçman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 250 aşşasını kuryeler sever genelde, ucuzdur sehır ıcı ıyı gıderler vs vs. İlk aldıgımda pulsarı restoranın bırıne gıtmıstım, ondada ufak skuter varmıs. Benım versyse baktıgım gıbı bakıodu adam pulsara, hedefi o yani. cidden yani o klasmanda en şekil mt-125 var aslında, ama 125 lan bide pahalı. Bide bu kadar cok dusuncek bısı yok aslında, butcenın elverdıgınce bısı al, nasolsa degısıcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ben de eşime scooter almayı düşünüyorum. Olmazsa olmaz 2 kriterim var; ABS ve 11.000 TL'yi geçmemesi. Sıfır olsa tercih ederim ama süper bir fırsat çıkarsa ikinci el XMax 250 veya bir Vespa (tercihim değil ama onun hevesi) falan olabilir. Onun öncelik ve ihtiyacı ise rahat kullanım, kışın -sağanak dışında- hava koşullarından fazla etkilenmemesi (uzun cam ve bacak örtüsü ile desteklenecek bu tabii ama motorun çıplak iskeletinin de biraz uygun olması lazım), fazla ağır olmaması ve depolama kapasitesi (en az 1 kapalı kask almalı). Şimdilik Yamaha Tricity ile NMax'in çıkışını beklemek arasında kaldım. Honda ve Sym de 1-2 modelle değerlendirilebilir. Var mıdır tavsiye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 dusuncelihayvan said: inazuma da çok iyiymiş ama bunlar işte 12k ekipman falan 15k ya geliyor ki bütçeme fazla gibi zorlanırım bajaj 7k 2k ekipman 9k ile kurtarırım ama bu 250cc olayı korkuttu hiç tecrübem yok çok iyi bisiklet kullanırdım eskiden sayılır mı :D bu arada bunları nasıl test ederim? yani bu sınıf motorları aslında honda academy falan mı gitmek lazım 450 tl galiba güvenli sürüş 1 iyi bir mont 700 lira kask 1200-1800 ayakkabı 450 kot 500-600 eldiven de 90 lira filan. ehliyet 500-800 arası honda kurs 450 ruhsat-evrak işlemleri/sigorta 1000 Yukarıda saydığım malzemeler konusunda, ya ne olucak giymem/ucuzunu alırım diyebilirsin tabii ama o ekipmanlara bir kere ihtiyacın olur. Olduğunda olmazsa hoş olmaz. motor ucuz bir iş değil. Kışın binmeyi unut. sağnakmış-karmış binemezsin. Gece uykusuz kalsan binemezsin. Belin ağrısa/sırtın tutulsa binemezsin. Canın sıkkınsa eşinle dostunla kavgalıysan binemezsin. Önce bunları içinde sindir. Herkes daha kolaydır diye scootera yöneliyor. Xmax maxi scooter. 250 cc. Az değil. Gider o alet. sıcak olması konusuna gelince, yazlık ekipman alırsan yazın fazla sorun olmaz. Sadece montun sırt koruması sırtı terletiyor hava almayı önlediği için. sen bir bunları düşün derim. İzmite filan giderim diyorsun, sen biraz kullan bakalım teme ne kadar zamanda çıkmaya cesaret edebileceksin, bırak şehirler arası yolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 ruhsat sigorta işlemleri 1k abartı olmamış mı biraz? kaskoyu mu dahil ettin naptın totalde 500-600 tuttu bering yazlık mont 300 nitro aikio full kask 300 bering yazlık eldiven 90 hallettim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 benim cbrin ki sigorta dahil 1000 tuttu. 300 liralık kaskı takacağına tencere tak marjinal olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 cbr250lik mi? Sonuçta Sharktan 5 yıldız almış. 50liralık kask muamelesi göstermen gerçekten ayıp. 1k verecek kadar durumu olmuyor kimsenin. Senin tutup öl o zaman fakir edebiyatı yapmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Abicim ol o zaman fakir diye birsey mi soyledim? Hepimiz motosiklet kullaniyoruz... Maliyet azaltilacaksa bir segment alt motor almak dogru olani. Ucuz ekipman degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 adam, gercekleri otoyolda giderken suratiniza carpan ruzgar gibi carpiyor agziniza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 ya nolan falanda alabilirsin kaskta 600 lıra falan. 1200 lıralık kask bıraz lukse kacıyor ( ses gecırmemelık aerodinamiklik falan ) Ha yenı kask alıcak olsam gurultusuz aerodinamik bişi alıcam kesınlıkle =). 1-2 seneye degıstırıcem zaten. Fakirlik değilde, 1.6 bi arabanın yıllık mtvsi kadar masraf yapıosun ıste her sene. Çok ucuz degıl, kılık kıyafetın cogunu 1 kere alıosun zaten. Ama önemsemek lazım. Kış olayına katılmıyorum ama, yağmurda karda sürmüşlüğüm var yani. Yazın kullanmaktan daha kolay, hatta karda arabalar az oldugu ıcın ıyıce kolay oluyor =). Sadece su gecırmez ekıpmanın olucak bıraz bide ıclık falan gıyıceksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Bayram sonrasında Şile - Ağva taraflarına gitmek istiyorum. Şile'ye gitmişliğim var ama Ağva'ya hiç gitmedim. Güzel virajlı yollar varmış Ağva taraflarında, gidenler anlatıyor. Bana güzel bir rota tavsiye edebilecek var mı ? Beylikdüzü tarafından gidicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar