Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

seigen said:

Sonunda motoru aldım ya, ne bekledim, uğraştım ya :D.

Resimler

http://i.imgur.com/mxzRagQ.jpg
http://i.imgur.com/GdllOmx.jpg
http://i.imgur.com/k8gZZUB.jpg

Beraber de çekileceğiz de zaman olmadı, bugün trafik işleriyle uğraşmaktan. Anca 30 km sürüp eve getirdim, o mesafede de belimi pert etti :D.

Motorun ilk dikkat çeken özelliği kaydırmalı debriyaj, 2'den 1'e vites geçişlerinde hep bir sarsılma olurdu, bunda sıfır. Vİtes küçültmeler çok pürüzsüz gerçekleşiyor. Onun harici düşük güç modu, 2. seviye çekiş kontrolünde sürüyorum rodajda, maks 4 bin devir olunca pek birşey anlaşılmıyor :). Maks hız 75 km/h, rodajı da atlatırsak güzel günler bekliyor :).

Güle güle kullan.

Sinyal ampullerini değiştirip şundan taksana :

http://www.lais.pwp.blueyonder.co.uk/pics/diadem.jpg

Ufak bişey ama daha bi güzelleştiriciek motorunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Ciddi satıyorum beyler artık. Elimi sakatladım iki aya yakın binemeyeceğim, bir an önce satıp ısmarlayayım Crossrunner'ımı bari :p

CBR250R, 2013 çıkışlı 2012 model, 20.500 Km, ağır hasarı kazası yok, yürüyeninde değişen yok. Zincir ve lastik yeni. Düşük hızda ve dururken birer defa yattığından peg ayak vb. bazı değişenleri var. Grenajlar değişmedi, 2-3 rütuşluk küçük çizik var.

İlgilenen olursa yabancıya gitmesin. Bakırköy / İstanbul.

Fiyat 9.000 TL.

Crossrunner tercih etme sebebin nedir? (Ben de düşünüyordum ama hem pahalı hem de çok ağır geldi)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok kurcaladım, hatta burada da sordum biraz biliyorsun. Versys 650, Crossrunner, Fazer 8 ve CBF 650 arasında artçılı uzun yolda da rahatsızlık vermeyecek ve hatunu rahat ettirecek bir tercih yapmam lazım. Çanta takınca da leylek gibi dursun istemiyorum, biraz oturaklı olsun tipi.

Fazer fazla agresif kalıyor ve tipine de bayılmıyorum, CBF'te rahat edemedi, Versys de fazla yüksek geliyor 1.77 bir insan olarak. Crossrunner pahalı ve biraz ağır evet ama son çarem gibi şu anda. Var mı değişik bir önerin?

Vergi ve yakıt olarak da çift silindir bir 650'yi tercih ederim.

CBR satıldı bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Abi çok kurcaladım, hatta burada da sordum biraz biliyorsun. Versys 650, Crossrunner, Fazer 8 ve CBF 650 arasında artçılı uzun yolda da rahatsızlık vermeyecek ve hatunu rahat ettirecek bir tercih yapmam lazım. Çanta takınca da leylek gibi dursun istemiyorum, biraz oturaklı olsun tipi.

Fazer fazla agresif kalıyor ve tipine de bayılmıyorum, CBF'te rahat edemedi, Versys de fazla yüksek geliyor 1.77 bir insan olarak. Crossrunner pahalı ve biraz ağır evet ama son çarem gibi şu anda. Var mı değişik bir önerin?

Vergi ve yakıt olarak da çift silindir bir 650'yi tercih ederim.

CBR satıldı bu arada.

Biliyorsundur mutlaka, o motor aksesuarsız 242kg (orta sehpa bile yok)
Öncelik artçılı oturaklı bi motor ise olur sanırım. Ama bence triumph tiger800 daha iyi bir motor. xr modeli 34, xrx 39bin gibi fiyatı var.

Benim de değerlendirdiğim motorlardan biriydi Crossrunnser. Hatta 33800e kadar araya tanıdık sokup fiyat indirme imkanım da vardı. Ama vazgeçtim. Temmuz gibi alplere gidiyoruz, orada 250 yerine, 210 kg lik bir motorun üstünde olmayı tercih edicem gibi duruyor.

Ha önce kendi motorumu satmam lazım tabi.

Eğer düşünmediysen triumph'ı da bir araştırmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapma abi, artçıyla rahat gitmek istiyosan, enduro al. F800gt çok pahalı, parasını hak etmeyen (yurt dışında daha ucuz), ve piyasası da olmayan satması çok zor bi motosiklet.
Girme o işe.
Enduro bakmaya devam et, ben sadece bi opsiyon olarak değerlendirirsin diye tiger 800 dedim. Triple motor, düzgün amortisörler, hafif, sağlam vs vs..

edik: hatta 50bin gibi rakamlara çıkabiliyorsan 2. el gs bakabilirsin. Komforu kanıtlanmış, piyasası da her zaman olan bi motor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok çıkmama imkan yok oralara, 48 de çok zor ama krediye girebilirim değecekse. F800GT'ye fuarda çok aşık olmuştum ama millet Borusan'ın kazıklığından illallah etmiş gibi duruyor. Normal bakımda 1200 TL ödeyip kızıp motoru satan falan buldum :)

Ben motoru günlük olarak da kullanacağım, uzun yola da ayda bir anca gideriz, genelde kısa-orta mesafe. Artçılı bindiğimde de hatunun burnundan gelmesin istiyorum sadece, aşırı rahat etmese de olur ama düpedüz rahatsız işkence halinde de gitmesin CBR gibi. Arada gaza gelip 500-600 km. yol gidebilelim falan. FZ8, F800GT gibi seçenekleri o yüzden düşünüyorum açıkçası, tek kaldığımda ben de zevk alabileyim ve şehir içinde çok işkence çekmeyeyim diye.

Sıfır şart bir de, çok çektim ikinci el motordan da arabadan da. Bir bok yiyeceksem de kendim yiyip kendim düzelttireyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ekonomik işte, hep sorardım ben neden araba motoru kadar teknolojik deil bu motor motorları dıe
adamlar yapmıs ıste =) dusuk devırlı sanırım ( motora gore ) bıde bol bagajlı abı mıs gıbı

ben fuarda koltuguna oturup en rahat motor suydu bak
yanı suzukı baya guzel motorlar yapıor sankı ama o kadar on planda deıl nedense
http://motosiklet.suzuki.com.tr/modeller/sport-adventure-tourer/v-strom-650abs.aspx
210 kilo çift silindir mis gibi alet işte. Tabi binmeidmde çok rahat gelmişti bana

en güzel motor enduro ya resmen :D
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Barkın bunların (Versys, V-Strom, NC ve Tenere) kafa kafaya karşılaştırmalarını yapmıştı bir ara sahipleriyle beraber. Onu alıcı gözüyle tekrar izliyim ben.

o karşılaştırmayı bende geçenlerde baştan sona izledim.
Dediği kısada Versys'in diğerlerine göre çok daha iyi olduğuydu.
Yalnız o karşılaştırmadaki eski kasa olan versys. benim o kasa çok hoşuma gidiyordu. özellikle sarı olanı. yeni kasada ne gibi farklılıklar var neler değişmiş bilemiyorum. Eskisi bile diğerlerine göre daha iyi dediklerine göre yenisi çok daha iyidir diye düşünüyorum.
İşte ordaki problemde katlanabilirsen Z-moto farkı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...