Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

Eşinizin dostunuzun satmayı planladığı 500-600 civarı SS ve chopper hariç "temiz" motorları varsa bana bir haber edin. Mt-07 almakdan vazgeçtim gibi, uzun yola pek gelmiyor.

İkinci el birşey alayımda akayım bari diyorum beklemek ile olmayacak arkadaşın ducatisinide kaçırdım zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

ahhaha piyanocu :D

mt07 ile fazer arasında gidip geliyorum birde honda nc750x var ki iyice kafam karısıyor.

mt07 iyi güzel ama barkınında dedigi gibi tam şehir içi apaçi motoru arada sakin sakin gideyim çanakkalaye dağa bayıra dediğin zaman neler olur onu düşünmek lazım

Şasi dediği gibi çok burkuluyosa fazla zorlamamak lazım heralde dar yollarda. Gerçi bu adamın incelemeleri bi garip, ön amortisör çok yumuşak diyo, şasi rigid değil diyor, ama daha çok beğendim diyo sonra.
Fakat üstünde PR3 lastiker olması avantaj, arka 180lik olması da bi avantaj daha. Ben de PR3 lastiklere geçtim, ve dunlopdan çok daha güvende hissediyorum gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün motorumun devrini aldım. Trafik tescil için trafik sigortasını yaptırayım dedim, Allianz 600 küsür, Anadolu 450 fiyat çekmiş acenteme. Motor 2012 model CBR250R, Tramer'de hasarı yok. Sigortayı nişanlım üzerine yaptırıyorum, onun da hiç kazası yok, hoş sigorta ettirene baksalar benim de 3 yıllık hasarsızlığım var.

Neden 7.500 TL'lik motora binek araba gibi fiyat çekmiş olabilirler sizce? Hangi firmadan sordurmalı?

Edit: Biraz long shot olacak ama, "ruhsat sahibinin A2 sınıfı ehliyeti yok, büyük risk" gibi bir inceleme yapmış olabilirler mi? Yok çünkü, daha sınav aşamasındayız :p Hoş ehliyetsiz kaza yapsam zaten trafik sigortası ödemiyor ama yine de ne bileyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağırlık çalışmayla birlikte artan bir arm pump ağrısı yaşıyorum :(. Motosiklet + weightlifting pek gitmedi, ön kollarım isyan ediyor.

Konuyla ilgili olarak bu işin kesin çözümü ameliyatmış. Dani Pedrosa yakın zamanda olmuş :D.
https://twitter.com/26_DaniPedrosa/status/473197649257316352/photo/1
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım sonunda CBR250R, dün ilk deneme sürüşlerimi de yaptım, gayet zevkli :)

Sanayiye gidip yeni plakamı taktırmam ve lastik değiştirmem gerekiyor, sanayi de 300 metre falan bana, ama plaka yerinde olmadığı için polis denk gelirse direk çevirecek. Taktırmaya gittiğimi tescil tarihinden falan anlatırım ama bir defa çevrilince de ehliyetten patlayacağım, gidemiyorum resmen :p
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

mt07 ile fazer arasında gidip geliyorum birde honda nc750x var ki iyice kafam karısıyor.

mt07 iyi güzel ama barkınında dedigi gibi tam şehir içi apaçi motoru arada sakin sakin gideyim çanakkalaye dağa bayıra dediğin zaman neler olur onu düşünmek lazım

Benim şuan aklımda olan motor nc750x. Eğer şehir dışı biryerlere giderim gezerim tozarım diyorsan bence nc750x içlerinde en iyisi. Her işini görür.
Sosyal ağlarda paylaş

CuteButPsycho said:

NolaxThensbane said:

Benim şuan aklımda olan motor nc750x. Eğer şehir dışı biryerlere giderim gezerim tozarım diyorsan bence nc750x içlerinde en iyisi. Her işini görür.

Gittiğin gruba bağlı tabi. İyi motorlara ayak uydurayım derken 3, 4 virajı kaya kaya döndükten sonra suratın şu hale dönebilir
http://wallpaper.ultradownloads.com.br/275633_Papel-de-Parede-Meme-Okay-Face_800x600.jpg
Kendimden biliyorum :D

MT07'y gelirsek. Eğer barkının dediği doğruysa, şasinin rigid olmayışı ve yumuşak amortisör kombinasyonu, dağ yollarına girip bi hevesle virajlarda zorlamaya başladığın an tad vermez o motor, hatta daha kötüsü bile olabilir. Kullandığımdan değil tabi, barkının lafına güvenip yapıyorum yorumu.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

O videodan sonra da yabancı incelemelerde şasiye laf söyleyen var mı baktım ama hiç göremedim :/. AEA temel sebebi yanlış söylemiş olabilir diye düşünüyorum. Belki süspansiyon ayarsızlığı sebebiyle ön teker güvensiz hissettiriyordur bilemedim.

AEA kadar zorlayan olmamıştır. yurt dışında zaten bayağı bi ucuz motor olduğundan, öyle bi beklenti yok.
Sosyal ağlarda paylaş

AEA pist için konuşuyor yani tam limitlerine kullanmıştır motoru.

Piste çıkacaksanız dedikleri doğrudur. Ama pistde sürdüğünüz gibi normal yolda sürmeyin zaten kendide demişdi, pistde sürdüğümüz gibi yolda sürsek zaten düşer patlarız biryerde.

Er6n ve 07 arasında bence halen 07 rakipsiz.
Sosyal ağlarda paylaş

cumartesi servisten çıkan motor 2 gün önce yolda kaldı, motor subap kesmiş. internette arattım ve bir örnek gördüm ama nasıl böyle bir şey olur anlamadım.

şu an garantiden parça bekliyorum, bir daha hindistan yapımı motor almam herhalde.

2 gündür metrobüse biniyorum, ızdırabımı anlatamam:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...