Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 İyi de Göktürk kardeşim, beğenen kitle suçlanıyor burada biraz da. Bilmem farkında mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 lightNdark said: bingildak said: mevzu para değil abi hala anlamamışsın. Mevzuu adamların CE ile hede hödö vermesi sana göre ama ortada senin dediğin negatif efektleri olan bir hede hödö yok... Imperial ırkının oyunda kendine özgü crafting tarzı var (her ırkın var) ve Imperial CE almasanda oyunda bu crafting tarzını öğrenebiliosun (tüm ırklar gibi) Beyaz at dediğin Rift'deki kambumlağa neyse o... Binenleri gördük betada çok yavaş yani anlamsız Geriye ne kaldı "Herhangi bir ırk ile istediğin factionda oynamak" e zaten CE değil normal preorder yapanlarda aynı özelliğe sahip... eee? geriye alan memnun veren memnun kalıyor... almazsın olur biter neler olduğunu yazdım geçen sayfalarda, okuyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Exodous said: İyi de Göktürk kardeşim, beğenen kitle suçlanıyor burada biraz da. Bilmem farkında mısın? abi suçlanmasının şu sebebi var bu kitle afedersiniz ama içeriğe bakmadan ambalaja bakıp aldıkça böyle oyunları piyasada adam gibi MMO çıkması zor. çünkü böyle afedersiniz ama saftirik bir şekilde para akıtıldıkça OLMAMIŞ YAPILAMAMIŞ YETERSİZ oyunlara piyasada kaliteli oyun görmek bu arz talep meselesi yüzünden zor diyor bir kısım. e ben de katılıyorum bu fikre ama almayın sizin yüzünüzden diyemem. fikre katılıyorum. ama insanlar alıyorsa ne diyeyim abi. tüketiciye bilinçli ol denir en fazla bilinçli olmaları için zorlanamaz. onlar böyle tercih ediyorsa etsinler. beni de etkiliyor ama yapabileceğim birşey yok ne yazık ki. saygı duymak zorundayım saygı duyarım, üzülürüm sadece. alma etme sizin yüzünüzden geberin diyemem. diyen de yok gerçi de tüm suçu onların boynuna yükleyemem. sonuçta kapital ekonomi alacaksa alma diyemezsin. sadece eleştirebilirsin. o da belirli bir düzeyde. zorlayamazsın kimseyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 GokTuRK said: ama kötü bulduğum oyuna da kötü derim. Bu kadar basit. Benden buna 60 euro + her ay subs işlemez vermem ben. verene de bişey demem. verin abi alın oynayın. banane yahu. ama bana övmeyin yani oyunu artık Göktürk senin "neden kötü bulduğuna dair" negatif yazıların olabilir, diğerlerinin de "neden iyi olduğuna dair" pozitif yazıları olabilir... Oyunu övmeyin demek bizim fikir sunma hakkımız var sizin yok demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Fazla para verdim fazla özelliğe sahip oldum olayı f2p oyunlar için geçerli olması gereken bir olay. 60 dolar ücret verip, üzerine her ay 15 dolar vermeye hazır olan birine "Aaaa sen şu kadar daha dolar vermezsen şu ırkı oynayamazsın" demek komiklikten başka bir şey değil. Beleş değil oyun. İnsanlar tüm özelliklere sahip olabilmek için tam oyun ücreti ödüyor zaten. Atı ucuza al, yeni ırk aç f2p söğüşleme taktiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 lightNdark said: Oyunu övmeyin demek bizim fikir sunma hakkımız var sizin yok demektir... doğrudur haklısın orada bethesdaya uyuz oldum gaza geldim öven övecektir tabii engellenemez. doğru noktaya değindin. ben kötülüyorsam o da güzelleyebilecek. artık ne kadar zorlar bilemem kendisini ama evet ben kötülerim sen övemezsin deme hakkına kimse sahip değil. ama kötü yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 GokTuRK said: ama kötü yani :D eheueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Göktürk sen yapma bari. Abi önümüzde Eve gibi bir örnek var. 10. yılım bu yıl. Gerçi emekli oldum artık ama olsun. Bağlarımı koparmadım. "ESO gibi oyun yapılınca, gerçek oyunlar gelişmiyor" diyenler Eve gibi gerçek bir oyunu niye oynamıyor bir soralım mı? İşkembeden atmak kolay ama buyrun beyler, açın subsları, yapın Eve'nin acoount sayısını 10 milyon, bakın bakalım Eso, wow ve klonları gibi bir oyun yapılıyor mu? Her kör satıcının bir kör alıcısı vardır. WoW, panzehiri olmayan bir zehir soktu oyun dünyasına. Bundan sonra iflah olması zor. alınsa da alınmasa da ESO ve türevleri olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Exodous said: Göktürk sen yapma bari. Abi önümüzde Eve gibi bir örnek var. 10. yılım bu yıl. Gerçi emekli oldum artık ama olsun. Bağlarımı koparmadım. "ESO gibi oyun yapılınca, gerçek oyunlar gelişmiyor" diyenler Eve gibi gerçek bir oyunu niye oynamıyor bir soralım mı? İşkembeden atmak kolay ama buyrun beyler, açın subsları, yapın Eve'nin acoount sayısını 10 milyon, bakın bakalım Eso, wow ve klonları gibi bir oyun yapılıyor mu? Her kör satıcının bir kör alıcısı vardır. WoW, panzehiri olmayan bir zehir soktu oyun dünyasına. Bundan sonra iflah olması zor. alınsa da alınmasa da ESO ve türevleri olacaktır. ya abi sen biliyorsun 6 yılımı verdim ben eve e ama eve örnek teşkil etmez burada çünkü HARDCORE bir oyun. kendi kitlesi var. ilgi alanı gibi düşün emek vermek lazım öğrenmek için çünkü zor. ki düşün şimdi oyunu %50 daha basitleştirdiler ona rağmen zor. eve e kimse kötü demez bak. zor der adam gibi birşeyler yapmak için bir progress var der. ama kötü demez. ama eve i bu oyunlardan ayıran en önemli nokta abi EvE Sandbox bir oyun. ki bir üzay simülasyonu kendi içinde. star citizen çıkacak mesela ne kadar tutar yapmak istedikleri bilinmez ama eve online dan insanları ne kadar koparabilir? niye eve kendine has bir oyun çünkü. piyasada eşi yok. eve i wow la bile kıyaslayamazsın. bu oyun sandbox olsa diyeceğim ki tamam. ama söz verdiği şeyin %50 sini bile tutmayan, mevcut oyun yapısı varken wow un yapısına kayan bir oyunu yapan bir şirketin ve dandik animasyonlarla skyrim gibi dumbed down bir oyun kadar bile bir oyun yapamamış bir firmanın oyununa para akıtmak demek "aga biz ne yaparsak yapalım sağlam isim bulursak parayı kaldırırız" fikrinin oluşmasında bir adımdır. hani mevcut durumda tüm etkiler %70 se buna para verilmesi bu fikrin oluşması için %30 u sağlar. evet her şeyin bir alıcısı vardır da eve bununla kıyaslanmaz abi. eve kötü bir oyun değil. hardcore ve zor bir oyun. o yüzden fanları da bu kadar tutuyor. çünkü community si de ona göre kaliteli. emin ol öyle olmasaydı bu kadar uzun süredir oynanıyor olamazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 sandbox ile themepark karşılaştırmak artık bir siber suç olarak kabul edilmeli asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrescentEU Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 @GokTuRK Oyunu istersen çarmaha ger dedim zaten. Sen de bana canın istiyorsa al dedin, zaten bizim fikirlerimizde bir çatışma yok. @bingildak AoC'da "SOZE MAMUT VOROCOZ OLOM" dediler CE alanlara. At vardı 1 altın. Bir de mamut vardı. Mahmut değil mamut la. Bununla siege duvarı yıkabilceksiniz diye reklam yaptı adamlar. Sonunda noldu? Herkes 1 altınlık atla gezdi. Ya diyeceğim daha neyin ne olduğu belli değil, bu sebeblerle oyunu alanları aşağılamak yanlış. Şimdi sen de döndün bu yoldan yada söylediğine göre zaten hiç o yolda değilmişsin. Birisi yazmış sprintle geçiyorum diye, sorcerer'da bir de 24% ms arttıran skill var geçmek ne tur bindiriyorsun. Bu item asla ama asla p2w değil. Ya da siz başka şeylere p2w diyorsunuz burada. Imperial ve racial konusunda da sıkıntı görmüyorum. Çünkü belli değil yahu. Racial lore'a her türlü uyar. Aha oyunu oynasaydınız görürdünüz Daggerfall Covenant'ın içindeki mage guild'lerde var dark elfler. En basitinden bak Drizzt var. Nolmuş farklı faction oynanabiliyorsa oynansın. Racial bonuslara takıyorsunuz, yok abi factionlar arası dengesizlik olur diyen var. Abi oldu mu bunlar? Ben orasını anlamıyorum. Yaşandı mı bu dengesizlik? Farazi konuşuyoruz. Şimdi buyer's remorse diyen de oldu da, önceki konuda yazmıştım gmg'de olan bir hata yüzünden oyunu alamadım bile, almak isteyip de. Hakkım var alacağım ama aynı fiyattan. Yani yok öyle bir remorse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Valla ne yalan söyleyeyim, şu stress beta testi olmasa, yokluktan, görmeden alacaktım ben de. Sağolsun closed beta oynayan bir arkadaşım uyardı da "combat çok kötü" diye, vazgeçtim almaktan. Hakikaten girdik gördük, çok kötüymüş. 150 liram cebimde kaldı çok şükür. Hero enginele falan olmıcak bu iş, anlamadılar gitti. Şu patideki beyin gücünü yeminle bir firma değerlendirse, çok iyi bir mmo çıkar da, anlayana işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 para verilmesin demiyorum fikrimi söylüyorum alan alır ben ona karışamam. eleştirimi yaparım sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Abi hero engine değilde konsol için sadeleştirme çabası kötü sonuç vermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 çok lag var. nightblade açtım oynanış tarzını görmek için hücrenin kapısını açmaya kimse gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Bak sana katılmıyor değilim, sakın yanlış anlama Göktürk. Ama ESO ile Wildstar'ı kıyaslayalım mesela. Abi biri biraz daha eğlenceli, birinde raid var, biri daha wow vari diye o oyuna para mı vereceğiz? ESO'ya vermiyorsak, wildstar'a da vermeyeceğiz. Veya salın gitsin, isteyen istediği oyuna versin para diyeceğiz. Sana katılıyorum, sandboxa bir kere bulaşan zaten başka oyundan keyif almaz ama bugün ESO'nun veya wildstar'ın tüm eleştirilen yönlerinin karşılığı zaten sandbox bir oyun. Hayır bu oyunları okadar eleştirenler, veya birini eleştirip niyeyse ötekini göğe çıkaranlara "gelin kardeşim ozaman sandbox" oynayalım dendiğinde de, "ama sandbox çok zaman alıyor" diye ağlaşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 DA2019 said: Valla ne yalan söyleyeyim, şu stress beta testi olmasa, yokluktan, görmeden alacaktım ben de. Sağolsun closed beta oynayan bir arkadaşım uyardı da "combat çok kötü" diye, vazgeçtim almaktan. Hakikaten girdik gördük, çok kötüymüş. 150 liram cebimde kaldı çok şükür. Hero enginele falan olmıcak bu iş, anlamadılar gitti. Şu patideki beyin gücünü yeminle bir firma değerlendirse, çok iyi bir mmo çıkar da, anlayana işte. http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8do7xrJIG1qf8btso1_400.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Patinin alım gücünü değerlendiriyor işte adamlar sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 oyunu kritize etmek, yapımcıyı eleştirmek, oyunu almama konusunda insanları uyarmak/bilgilendirmek =/= alan insanları aşağılamak. insanlar oyun kritize ediliyor diye savunmaya geçiyor. ürün üzerinden konuşuyoruz. ürün dışına çıkıp olayı şahsi hakarete getiren varsa şikayet edin direkt. hak ediyorlar çünkü. ayrıca AoC yaptı len eso'da yapsın argümanı yanlış. "o da yaptı ama" - "bu daha kötüydü" diye savunma olmaz. adamların yaptığı yanlışsa yanlıştır. bunu savunmayın. imperialda mountta CE satmak için marketing tool olarak kullanılan şeyler. satın alıyorsanız bile bunu savunmayın. eğer yanlış olduğunu içten içe bildiğiniz halde sırf satın aldım diye savunuyorsanız bu gerçekten üzücü bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 DA2019 said: Şu patideki beyin gücünü yeminle bir firma değerlendirse, çok iyi bir mmo çıkar da, anlayana işte. O riski göze alacak firma henüz kurulmamıştır. Belki G7'ler birleşip finanse ederse olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Benim oyunla ilgili gordugum ve okudugum kadariyla vardigim karar su oldu: Elder Scrolls serisi oyun olarak diger rpg oyunlarindan farkli bir deneyim sunardi, ve bu kadar hype yapilmasinin en buyuk sebebi insanlarin artik wow clone veya f2p olan korkunc mmolardan sıkılıp yeni birsey beklemesiydi. Adamlar bunu verememisler gibi duruyor. Edit: Ayrica artik hepimiz release olan oyunlarin release testingini yapmaktan baydik gibi geliyor. Bir oyunu daha test edicegime gider aylar-yillardir olan oyunu oynarim, major bug fix patch falan gelince birakirim. Simdi buradan sonra yazdiklarimi gecen donem yazdigim F2P oyunlar hakkindaki akademik rapora dayanarak yazicam: Performans, login vs bunlar cozulur ama SWTOR'un aslinda en buyuk basarisizligi bunlardan ote oyunun production costunu hesaplayamamis olmalariydi. Tamamen voice acting olan bir mmorpg inanilmaz bir para ve zaman demektir. Patchler arasindaki uzun surecler ve hatta expansion pack diye cikarttiklari rise of the hutt cartel, bile yeterli extra icerigi tasimiyordu. Software development oyle ucuz birsey degil, her ne kadar bu adamlar artik engine i lisanslamis(ki oyun aslinda Hero Engine degil quake ve hl motoru ne kadar ayniysa onun gibi dusunun) yine de calistirilicak bir suru adam ve kisitli bir zaman var, cunku mmo oyuncusu sabirsiz. Bioware'in yapmis oldugu Buy+Subscription mantiksiz degildi cunku adamlar parayi bu sekilde cikartabiliceklerine inaniyorlardi, ancak patladiklari nokta oyunun vanilla versiyonunda end game e ulasan adami tutmaya yetmedi ve uzun development sureclerinde insan kaybettiler. Performans ve bug sorunlari da corbanin tuzu olunca insanlar geri gelmediler. Simdi IGN'den bir ornek veriyim(IGN'i savunmuyorum iyidir demiyorum ama buraya IGN koydugum icin yiyicegim laflari biliyorum) https://www.youtube.com/watch?v=e2C-nZPNhiI embedlemek istemedim. SWTOR gibi bu oyun da belirli bir kitleyi cekicek. Biz ne dersek diyelim, SKYRIMCIYIZ SKYRIMCI HÜLOOOĞ! diye bir tayfa var. Ayni SWTOR gibi alicaklar oynayacaklar ve begenmeyen subs u kesip birakicak. Simdi burada iki nokta var oyun buy+subs dan ya Secret World, GW2 gibi B2P ya da swtor gibi f2p ye dönücek. Rift'i konu disinda birakiyorum cunku oyun free to play olmadi bence direk free oldu farkli bir konsept. Oyuncular acisindan B2P'e donmesi daha iyi, cunku f2p dlc ile birlikte oyuncularin basina gelmis en kotu sey. F2P'ye donerse harbi hic oynamam cunku oyunlarin kalitesi ciddi anlamda dusuyor cunku free olarak erisilen seyler cok az ve Elder Scrolls gibi open world mantiginda bir oyunda cok fazla sey paid access olur anlamina geliyor. Buy to play with in game shop olursa oynanir, herkesle ayni contente sahip olup kozmetige para veren adama birsey demem tipki collectors editionlara para verenler gibi. Adam oradan gelicek olan peti, mountu istiyorsa verip 20 dolar daha alabilir, tipki 20 dolara oyun icinde transmog yapmak icin kirmizi bir omuzluk almak isterse alabilecegi gibi. Sonuc: bu oyun f2p olur cunku f2p daha cok para getiriyor swtor bunun en guzel ornegi, cunku adamin 0 dolar harcayan 2m kisisi varken 1 dolar harcayan 1 milyon kisisi oldu. TL;DR: Bold yazilan yeri okuyun. edit: bold'a ekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Elder Scrolls Online adının gazıyla para söğüşlemekten başka bir boka benzemeyen bir oyun yapmışlar. batarlar umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 en icten yorum marksman'den geldi. saka bir yana katiliyorum, boyle urunleri piyasa surdukleri icin batsinlar, ama batmiyorlar oyun sektoru daha kotu bir yone gidiyor. Leş oyun cikartan firma 100 batan oyun firmasi 2. CE alanlar var, pre order edenler var, IGN gibi leş oyunlara 80/100 verenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 bingildak said: EVE excel spreadsheet seviyesinde bir kombata sahip oyun. uzaktan yakından alakası yok bu arada bununla işin aslının Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 batması için müşterinin bilinçli bir şekilde tepki göstermesi gerekiyor. "başka oyun yok", "60€ ne olacak abi para mı" zihniyetiyle CE alındığı sürece yazık ki zor. herkesi üstüne düşeni yapması konusunda motive etmeye çalışıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar