Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 litre benzinle bin kilometre giden araç

Suark

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

Suark said:

e bak adamlar 5k gitmişler?

onlarada mı atıl ısı lol?

http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon/_jcr_content/par/html5hero_1/heroimage_1/mainimage.154790237.jpeg

eğer bu araba ile gitmişler ise gitseler ne olur gitmeseler ne olur...

Aynen abi, elektrik motoru da vardır zaten onda, daya iki tane aküyü geriye dönüp bakmazsın da.

Tork; 0.000003 Nm
Güç; 0.00002 hp
0-100km hızlanma; hızlanamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

eğer bu bilgisayarı yapmışlarsa,
yapsalar ne olur yapmasalar ne olur

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Eniac.jpg/1280px-Eniac.jpg

O dönemde bile Moore kanunu diye bişey vardı. Çok farklı şeylerden bahsediliyor verdiğin örnek geçersiz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Moore's_law

http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_cycle
Sosyal ağlarda paylaş

yoo geçersiz değil,
klasik türk kafası sizinki, chemical dışında saçma sapan cevaplar verdiniz.

türk kafası nası çalışıo

-- Bişey yapan kişi türk mü?
EVET --> aman hmpf boktan, tü kaka, iğrenç, yapamazsın, olmaz, deneme.
HAYIR --> olm adamlar nassı yapıo yaa.

millet olarak kompleksliyiz ake
Sosyal ağlarda paylaş

Ne ilgisi var abi türk kafasıyla? Verdiğin örnek geçersiz deyince mi alınıp böyle cevap verdin anlamadım ki sdghg

Bak koyduğun fotoğraftaki bilgisayar 1950/60'lardan bir şeye benziyor. O dönemde bu yeni bir alan, gelişmeye açık, moore kanunundan falan bahsettim o yüzden.

Sen bu örnekle otomobilleri nasıl bir tutuyorsun? Otomobil dediğin 1800'lerin sonundan beri üretilen, üzerine kafa yorulan bir teknoloji. Gelişmeye çok açık değil, yapılan iyileştirmeler çok çok ufak farkettiriyor. Neticede konulan motor -elektrik motorları hariç- pistonların üzerinde benzin yakarak çalışıyor.

Bu öğrencilerin yaptığı şeyin uygulama alanının darlığından bahsetti chemical dışında kalanlar. Aynen güneş enerjisiyle uçup duran insansız uçak gibi. O uçak uçsun falan ama, ne yolcu taşır ne savaşır, kullanım alanı çok kısıtlı. Sen o uçağa bakıp 747'ye verimsiz, boktan diyemezsin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

niye boş bir iş,

alternatif bir enerji kaynağı veya tekerleksiz bir ilerleme yöntemleri falan deneniyor olsaydı, hazinenden hortum çeksinler derdim ama denildiği gibi artık demode olmuş bir yakıt ve motor üzerinden, binlerce yıllık yöntemler ile araştırma yapıyorsun ve bunun insanlığa olası bir fayda potansiyeli de yok.

özetle yeni bir şey üzerinde bir çalışma yok
Sosyal ağlarda paylaş

alınmıoyrum da, bu kafayla sürekli karşılaşıorm tr ye döndüğümden beri.
ülkenin santim uzayamamasının sebebi bu yani başka bişey değil.

herifler en azından bi proje üstünde bişi yapıolar,
"nasolsa yıldızlar çok uzak e yavaşız o zaman nasa'ya ödenek ayırmayayım" diyen abd hükümeti ayarındasınız he.

illa para getirecek progress getirecek dimi denenen şey.
Ciddi şeyler, santim santim inşa edilir.
yeni bişey olmasına gerek yok, yapamadıgımız bısey netıece, gelen her know how iidir.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi tamam, bu yapılan araştırmanın sonunda ne gibi bir ilerleme görüyorsun?

elektirikli motor geliştir, mekanik sürtünmeyi azalt, veya başka teorik şeyleri araştır, bir sonuç çıkmasın sorun yok ama

kalkıp içten yanmalı motorlar ile maket arabaları xxxk km götürdüm diye göğüs kabartmayalım

tabi bu da bir şey sonuçta bir başarıdır ama o kadar mühim bir şey değil
Sosyal ağlarda paylaş

Bu seninki de özel sektörde bir şeyden anlamayıp her işin peşinden koşan müdür kafası o halde.

İlerlemememizin sebebi bir konudaki teknik yetersizlikleri görüp bunları eleştiren insanlardan daha farklı şeyler bence.

Senin ülkende özgür düşünce ortamı, özerk üniversiteler, sansürsüz internet yok daha.

Lan onu geçtim sevgilisiyle gezdi diye öldürülüyor insanlar. O yüzden (belki de chemical'ın da bahsettiği yönü olan) uyduruk bir projeye alkış tutamayacağım kusura bakma.

@Suark bu post.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmem, konuyla ilgili değilim pek.

en azından uraşıor adamlar yani, toplaşıp legodan araba yapsalar bile iyidir harıl harıl ders çalışmaktan.

Biri bişi yaptığında "olmaz o iş" demektense, "neden olmasın" demeyi tercih ediyorum sadece.Belki kazara hybrid teknolojisi ilerler, belki bu ufak çalışmalarla avrupadakilere denk motorlar yapabilir hale gelir bazı firmalar.
Kim bilir?
Sosyal ağlarda paylaş

neden olmayacagını neden yazar ki insan?
onu soruyorum bende.
bırak yapsın, belki sen yanılıyorsundur?

ayrıca adamlar hybrid geliştiriyorlarmış,

" Gediz Teknoloji Takımı (G-TECH), yakıt tüketimi azaltılmış, performansı ise artırılmış seri hibrit araçlar üzerinde çalışıyor."

yani içten yanmalı motor değil çalıştıkları.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bilmem, konuyla ilgili değilim pek.

en azından uraşıor adamlar yani, toplaşıp legodan araba yapsalar bile iyidir harıl harıl ders çalışmaktan.

Biri bişi yaptığında "olmaz o iş" demektense, "neden olmasın" demeyi tercih ediyorum sadece.Belki kazara hybrid teknolojisi ilerler, belki bu ufak çalışmalarla avrupadakilere denk motorlar yapabilir hale gelir bazı firmalar.
Kim bilir?

katılıyorum ama yaptıkları içi daha çok "gençler eylensin" çapında bir iş
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

iyi tamam, bu yapılan araştırmanın sonunda ne gibi bir ilerleme görüyorsun?

elektirikli motor geliştir, mekanik sürtünmeyi azalt, veya başka teorik şeyleri araştır, bir sonuç çıkmasın sorun yok ama

kalkıp içten yanmalı motorlar ile maket arabaları xxxk km götürdüm diye göğüs kabartmayalım

tabi bu da bir şey sonuçta bir başarıdır ama o kadar mühim bir şey değil

ama bak burda, böyle demişsin,
e adamlar hybrit geliştiriyorlar, sorun olmaması gerekmiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

kargaşa olmasın yeni bir şey yapıyorlarsa bir şey demiyorum ama o verdiğim resimdeki gibi bir şeyle uğraşıyorlarsa dediklerim geçerli...

insanlığa ihanet etmiyorsan, yaptığın iş kötü bir iş değildir ama faydası ve yararı varmıdır meselesi de var, sonuçta karynak ve zaman harcıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...