Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Far Ampulü


SeaGle

Öne çıkan mesajlar

fiyat/perf kesinlikle osram silverstar

patlattigim nightbreakerin haddi hesabi yok. Ki arabamda hic bir sekilde fari kapatmak gibi bi secenek olmadigindan kontakta anahtar oldugu surece yaniyor farlarim. Aylik gider yaziyorum farlari o derece.

cool blue nun wattage farkli, araba kabul etmiyor ayrica onerilmiyor da.

philips i nightbreaker kadar kirilgan bulmuyorum ama yine de pahali.

silverstar (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gecenlerde 1 hafta arayla kisa farlarin ikisini de degistirdim bozulduklarindan dolayi. Wurth un ampullerinden taktim acil olarak isimi gorsun diye ama bu sari isiklari sevmiyorum ben yaniltici geliyor bana biraz.

anight breakerlar icin de kisa omurlu diyorlar cok. Gerci nem aliyorsa illa ki omru kisa oluyor.

Bide gunduz farlarini, uzunlari ve kisalari komple beyazimsi yapayim diyorum elim degmisken.

Sisler icin beyaz sis ampulu var mi acaba. Hos pek sis olan bi bolgede yasamiyoruz o yuzden senede uc bes kez kullaniliyor ama kullanirken de ustu beyaz alti sari olmasin diyorum.

Gerci sis ampullerinin ozelligi olabilir o sari isik bilmiyorum shchdvf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Bide gunduz farlarini, uzunlari ve kisalari komple beyazimsi yapayim diyorum elim degmisken.


Yap hocam yap, hatta aracın tepesine 8'li xenon far taktır karşıdan gelen allahına kavuştuğunu zannetsin, dikiz aynasından gören kör olsun. Sanki gece zifiri karanlıkta safariye çıkıyosunuz anasını satıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sonuçta sis falan fark etmiyor, sadece soketleri değişik oluyor.

Osram NB+'ın pek parlaklık kaybettiğini duymadım da bende farların içten is yapması ve merceğin de tahminime göre hafif islenmiş olması diğer araçlara oranla benim aracın aynı ampül ile daha az etkin aydınlatma sağlamasına neden oluyor sanırım. Gıcık oluyorum bu duruma. Kaza sonrası sol far değişince resmen daha iyi aydınlatıyordu, şimdi o da statik elektrik ile kirlendi :

İyi aydınlatma vs uzun ömür

Ben iyi aydınlatmasından yanayım. Bir ampül 1,5 yıl giderse de benim için kabul edilebilir birşey.

VÔlvö hates Osram!

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ampul dediginin kerameti 50 tl. Ama yagmurlu bi gecede dusuk aydinlatma performansi cok daha pahaliya patlayabilir. Ben de hem o yuzden hem de klasik sari ampulleri sevmedigimden biraz daha beyaz olan bu ampulleri istiyorum iste.

Araca uygun mercek kiti bulabilecek olsam xenon a gecerim, ya da cok zengin olsam dogus a gidip bi xenon taktiririm hsbcbd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

iste o yuzden silverstar,

+baya ucuz
+isik beyaz kesinlikle maviye kacmiyor.
+uzun omurlu
+patlayanlarinin islenme yaptigini gormedim


@paramecium
volvo hates philips moar



Abi senden şu karmaşayı çözmeni istiyorum sdfghd.


Silverstar sylvania osram'ın, night breaker osram'ın. Bu iki firmanın farkı ne ya?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hic sylvania kullanmadim haliyle, ama ana farklilik sylvania lar osram altinda kuzey amerika kokenli olarak guney ve kuzey amerikada satisi yapiliyor. Osram ise avrupa markasi olarak yanlarinda satisa devam ediyor, bazilari avrupada uretiliyor bazilari ise hala kuzey amerikada uretilip ustune osram markasi geciriliyor. Osram in amerika icin marka derecelendirme politikasinin bir ayagi.

Ortada toplamda 4 silverstar var bildigim kadariyla. 2 si avrupada uretilen kardesler, osram silverstar ve silverstar ultra, diger ikisi ise sylvania silverstar ve silverstar ultra.

Genellikle avrupa silverstar larina, daha uzun omurlu deniyor. Amerikada ise fiyatlar cok yakin oldugu icin ust serilerle orta katmanda kalite biraz daha dusuk.

Bir de soyle bir aciklama yazayim ileride referans olur;


Genelgecer ozet (alintidir candlepower dan) said:

H1 (regular normal): 1550 lumens, 650 hours

Long Life (or "HalogenPlus+") 1460 lumens, 1200 hours

Plus-30 High Efficacy (Osram Super, Sylvania Xtravision, Narva Rangepower, Candlepower Bright Light, Tungsram High Output, Philips Premium): 1700 lumens, 350 hours

Plus-50 Ultra High Efficacy (Philips VisionPlus, Osram Silverstar, Narva Rangepower+50, Tungsram Megalicht, but not Sylvania Silverstar): 1795 lumens, 350 hours

Plus-80/90 Mega High Efficacy (Philips Xtreme Power, Osram Night Breaker): 1780 lumens, 250-300 hours

Blue coated 'extra white' (Osram CoolBlue, Philips BlueVision, Sylvania Silverstar or Silverstar Ultra): 1380 lumens, 250 hours


Goruldugu gibi 5 seviye farkli gucte, parlaklik ve menzil arttikca omur azaliyor. Ama aralarinda bir oranti soz konusu degil. Sozgelimi %10 guc arttirildiginda omur %10 dan fazla kisaliyor. Dolayisiyla ortada bir optimum guc/perf soz konusu. Gucune oranla omru en uzun olan ampuller %30, %50 araligindaki ampuller, sonrasinda azalarak artan bi kazanim soz konusu.
Bu noktadan sonra ulkelerin satis fiyatlarina gore guc/perf in yanisira fiyat/perf dinamigi isin icine giriyor. Uzun omurlu ampullerden %30 lara fark 25-30 lirayken, %30 dan %50 ye fiyat 10 lira gibi bir sey sonrasinda ise her %10 farka 25 liradan fazla veriliyor.

Osram silverstar ultra (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sisi beyaz yapmam sisin amacini asacagi icin dokunmayacagim onlara.

Parklar icin dipsiz ampul siparis ettim osram cool blue.

Bugun silverstar ararken bi adamla gorustum telefonda. Elimde hepsi var hangisini istersen gondereyim, ama bana gore en iyisi bosch 90 plus dedi. Ben de ararken istanbulda bi dukkan buldum sahibindende satan. Bosch parcalari satan bi galeriymis. Piyasa fiyatinda daha ucuza 2 takim aldim h7. Bi takimi postabasim istedi honda 1000rr motoru var ona takicakmis sdf.

Sonra bakinirken yine sahibinden de silverstar ultra buldum adam hatali almis h7 uymamis, acilmamis kutuda 30 tl, onu da aldim ahahaha.

Hangisi daha iyiyse test edip onu takicam. Buraya da benchmark fotolari koyarim zaten.


Uzunlar ve gunduz farlari h15, bunlarin rengine benzer renkte h15 yok piyasada :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...