Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de mekanik klavyeler

AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Şuralarada bakmak lazım.Mekanik klavye incelemelerinde gördüydüm bu siteleri.

Bunda 0 kargo: http://www.banggood.com/Wholesale-Mechanical-Gaming-Keyboard-c-2189.html

Bunda Türkiyeye 10 dolar kargo : http://global.pchome.com.tw/english/?mod=store&func=style_show&SR_NO=SBAE0W&tm=e

Bununda enter büyük.Layout ben baktığım sıralar kargoda çince sabitti.Şimdi ingilizce kalmış ellerinde.Bende bundan sipariş vericem galiba az sonra. : http://global.pchome.com.tw/english/DCAH0X-A72506778

Bunun S'li olanı ledli.LS olanı büyük enter ve ledli.Duckynin ledleri nasıl olur bilemedim.

Bunda da sadece çince layout var: http://global.pchome.com.tw/english/DCAH0X-A77247621

Şu klavye çok güzel ama buna gümrükte %20 bindiriyolar : http://global.pchome.com.tw/english/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=DCAH1Z-A58771862&SR_NO=SBAE0Q&tm=e (176$ memlekete gelişi)Filconun büyük enterlı olanı var ama pchomeda bulamadım.Mail atıp sorulabilir.

Steel seriesler overprice gibi. Duckyle steel series arasında ne kadar fark olabilir?Steel series 3-5 oyunda meşhur olduğudan heralde bi 20 dolar farkı gömmüşler.
http://global.pchome.com.tw/english/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=DCAD80-A48562274&SR_NO=SBAE3G&tm=e

Cherrylerde fazla fabrika stili klavyeler.Otomotiv sanayinde robot kolunu hede yaptıracak amcanın elinin altında durayım ben gibi üretilmişler.En azından ben öyle görüyorum.Cherrylerde cherry switchleri yapan amcaların toparladığı klavyeler.

noppoolara maclerle çalışmıyomuş : http://www.banggood.com/Wholesale-Mechanical-Gaming-Keyboard-c-2189.html Öyle bişiler okumuştum.

KBC serisi hhkb çakması olmaya çalışıyor.Tuşlar sanırım normalden küçüktü.Keycap ararken sıkıntı oluyomuş: http://www.banggood.com/KBC-Poker-2-Mini-61-Keys-Mechanical-Gaming-Keyboard-Cherry-MX-Red-p-909739.html

Keycool için güzel klavye diyolar ama bi filco majestic touch değil: http://www.banggood.com/Keycool-87-II-Purple-Backlit-Mechanical-Gaming-Keyboard-Cherry-MX-Black-p-90766.html

Adamlar uzak doğuda oldukları için öğlen 12 de onların memlekette mesai bitmiş oluyo.Birşey soracakken sabah erken saatlerde sormakta yarar var.

Mekanik klavye toplar gibi diye bi başlık açmıştım zamanında.Önce işsizlik mişsizlik laflarıyla haraslandı başlık.Şimdi bakıyorum başlık silinmiş.Yukarıda yazdığı gibi bayaa bayaa bilgi dolu bi konuydu.Neden silindi ki o başlık?Bilgilendirmede yapılmadı siliyoruz bu başlığı diye.Bide nedense konuya saçma sapan çoluk çocukça yorumlar yapıp eğlendilerdi.Bu moderatörler falan napıyolar ki?Önce haraslanmaya izin verdiler sonrada konuyu silmişler?Araştırıyoruz falan bi emek var şurada yazılan şeylerde.1-2 noktada oradan bilgi alacaktım topik uçmuş.Zaman kaybı tamamen şurası için birşeyler araştırmak heralde.

Adamın üyelik tarihine bakıyosun 2004 hatta bazen 2001 ama topikte yaptığı yoruma bakıyosun sanki adam hardcore liseli.Ne yazdığının konuyla alakası var nede akabinde yazacaklarının. Neler oluyor?

Bu da konudan alakasız oldu kusura bakmayın artıkda konuyla ilgili yazdığım bi önce başlık uçmuş yani.
Sosyal ağlarda paylaş

red ile brown arasında fark var mı?

force aynı görünüyor?

cm'i ledli istiyorum, diğer switchler 80-100 dolar, brown 130 dolar eq

edit bu sefer kendi cahilliğimi sonlandırayım:

Cherry MX Blue switches give you a tactile
Cherry MX Blue switches give you a tactile bump as well as an audible click. Image by Castin Cramer.
When you press a key with a Cherry MX Blue switch, you'll feel a little bump and hear a high-pitched clicking sound the moment the keyboard input is sent to your PC. As you can see in the diagram, the switch is actuated when you press the key halfway down (right when the white piece starts to move downward). With a little practice, you can use this feedback to type faster while using less effort because you can teach yourself to stop pressing when you hear the click and feel the bump instead of pushing the key all the way down (called "bottoming out"). This gives the keys a lighter overall feel, which is great for writing, data entry, and other typing-intensive tasks. The clicking sound that the MX Blue switch makes is rather loud compared to the sound of other switches, however, which can be distracting to coworkers and family members. Of all the Cherry MX Blue-based keyboards we've tested, our favorite is the Das Keyboard Model S Professional.

The Cherry MX Brown switch has a tactile bump but no audible click. Image by Castin Cramer.
The Cherry MX Brown switch has a tactile bump but no audible click. Image by Castin Cramer.
Cherry MX Brown switches are great for folks who don't like the loud click-click-click of the Cherry MX Blue switch but do like the tactile bump feeling. Since there's no clicking sound, you won't hear much noise from this keyboard unless you bottom out (at which point the sound can be rather loud), but you will feel the key response, because the key won't budge until you've pushed it down with enough force to actuate the key. Due to the MX Brown switch design, the keys require slightly less force for actuation, making them a nice alternative for people who want feedback from the keyboard but without the loud clicking they'd get with MX Blue switches. At this writing, the Razer BlackWidow Ultimate Stealth Edition is our favorite keyboard incorporating Cherry MX Brown switches.

The Cherry MX Black switch has no tactile bump or audible click. Image by Castin Cramer.
The Cherry MX Black switch has no tactile bump or audible click. Image by Castin Cramer.
Cherry MX Black switches don't provide tactile or audio feedback. Instead, the switch is completely linear and feels the same from the instant when you start pressing the key, through actuation, to bottoming out. These switches also require more force to actuate the keys than MX Brown and MX Blue switches do. As a result, you'll most likely bottom out on each keypress as you type. Black switches are very common in keyboards marketed for high-end PC gamers--possibly because encouraging the typist to bottom out can reduce the likelihood of accidental presses. On the other hand, they can feel less crisp and responsive than the blue or brown switches for prolonged typing work. So far, the Diatec Filco Majestouch Ninja is our favorite keyboard designed with Cherry MX Black switches.

ben blue istiyormuşum demek ki seviyorum çünkü sesi baya

ben uygulaman gereken gücün değiştiğini sanıyordum switch'in yapısına göre. brown daha ağır vs. gibisinden

öylemiş zaten, daha detaylısını burada buldum, paylaşmışsınızdır büyük ihtimal önceden ben dikkat etmemişim

Red Cherry MX Switches
Tactile: No
Clicky: No
Actuation Force: 45 grams
50 million clicks lifecycle
Red Cherry MX Mechanical Keyboard Switch
A light, linear mechanical switch that is nice for typing and great for gamers looking for something lighter than Cherry Blacks.

Tactile: Yes
Clicky: Yes
Actuation Force: 80 grams
Green Cherry MX mechanical keyboard switch
A medium stiffness, tactile switch with a soft click. Don't let the 80g peak force fool you, these switches are a delight to type on and have one of the cleanest feels Cherry has to offer.

Blue Cherry MX Switches
Actuation Force: 50 grams
Blue Cherry MX Mechanical Keyboard Switch
A lighter mechanical switch with noticable tactile and audible feedback. Outstanding for typing, but also the switch of choice for some gaming brands as well.

Tactile: No
Actuation Force: 60 grams
Black Cherry MX Switch
A linear mechanical switch that requires a little more force to activate. This ensures a very accurate key press ideal for gaming.

Brown Cherry MX Switches
Actuation Force: 45 grams
Brown Cherry MX mechanical keyboard switch
A great hybrid switch for those looking for a gaming keyboard that is also great for typing.

White Cherry MX Switches
Actuation Force: 80 grams
White Cherry MX mechanical keyboard switch
A medium stiffness, tactile switch with a soft click. The 3rd generation of White Cherry MX switches started in 2007, and are very similar to Cherry MX Greens.

blue tam aradığım, blackwidowum da blue'du zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

amazon banada ccv sormuo digital alımlarda sormuodu ben sadece digital diye düşünüyordum. yada önceden kayıtlı olduğu için filan diye.

red ile brown arasında fark var biri lineer biri tactile, bana kalırsa red daha iyi ben hepsini kullandım sıralama yapacak olursam.

red>blue>brown>black olur. Blue iyi seçim ama her türlü hele çok yazı yazan biri isen üüü üf
Sosyal ağlarda paylaş

tamam kız arkadaşın var.

2 topiktede anladık :)

ya ben hep normal klavye kullanıyorum böyle ne bileyim mekanik işine girmedim hiç ses dışında +sı ne ki ^^

ha tamam daha solid bir his veriyor ve ses sanırım, başka bir olayı yok değil mi?

insanın başı ağrır oyun oynarken şunla diye düşünmekteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

denemek gerek ya

ben 2012'de mi ne aldım, 2013 ortalarında bozuldu alet, o gün bu gündür özlemini çekiyorum mekanik klayve diye.

kimisi hastası oluyor, kimisi "meh" diyor

ben şahsen farkı sevişmekle masturbasyon arasındaki farka benzetiyorum. iki türlü de sonuç aynı fakat süreçteki hissiyat çok farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

AscAnsio said:

Bugün gözü karatıp Teknosa'dan G710+'u aldım da, olağanüstü güzel bir alet çıktı lan bu. Herkese şiddetle tavsiye.

Dipnot:

Konuyu enine boyuna araştırıp farklı görüşleri dinleyerek ve deneyerek şunu söyleyebilirim rahatlıkla; gaming için uygun olan mekanik switch renkleri şunlar: Kahve ve Mavi.

Kahve'de hem tactile feedback hissi var, hem çıkan gürültü biraz daha insan evladı gibi.

Zira Mavi'nin de tactile feedback'i varken, çıkan klik klak sesi önce çevrenizdekileri, sonra sizi dahi rahatsız edebilir.

Kırmızı ile Siyah bence çöp.

Logitech, G710+'da tuşlarla switchler arasına halka şeklinde tampon lastikçikler yerleştirmiş. Hem tuş mesafesi kısalmış, hem ses daha hoş bir seviyeye sınırlanmış.

Yalnız fiyatı epey tuzlu.

şu post fail

Kırmızıyla siyaha çöp demem mi haksız geldi?
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

"Konuyu enine boyuna araştırıp farklı görüşleri dinleyerek ve deneyerek şunu söyleyebilirim rahatlıkla; gaming için uygun olan mekanik switch renkleri şunlar: Kahve ve Mavi." said:

tartışmaya bile gerek yok aslında ya.

Firmaların çıkardığı mekanik oyun klavyelerinin mavi ve kahverengi ağırlıklı olması gerçeği var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...