Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam In-Home Streaming


Sam

Öne çıkan mesajlar

başta dendiği gibi sadece steam os'e özel olmadığı için kendi başlığını açmak istedim. aynı anda iki steam client açık olan bilgisayarlarda çalışıyor.

beta daveti geldi bugün, deniyorum şu anda salondaki eski notebook ile. oyunları çalıştırdı, yalnız biraz hafif latency durumu var görünüyor 200ms kadar ama kablosuz bağlantı olduğu için sanırım. daha uğraşacağım üzerinde.

media player classic ile 1080p anime soft styled sub filan atlama olmadan süper çalışıyor. host library'e ekleyip stream yapıyorsunuz direkt. ps3 ve apple tv olaylarını dama atacak benim için görünen o ki.

bir de ses aktarmayı beceremedim maalesef henüz, araştırıyorum çözümü. bana özel bir sorun görünen o ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://steamcommunity.com/groups/homestream

bu gruba katılınca betaya seçilebiliyorsunuz, bir haftadır dağıtıyorlarmış.

bu arada ses kablosu gevşemiş, ses sorununu da çözdüm ehu. sırada ps3 gamepad'i nasıl notebook'a kablosuz bağlayacağım sorusu var. onu da yapınca japonca fandub persona 4 oynayabilirim salonda ehu.

gamecube emülatör çalıştırmış birisi demin yazıyordu grup chat'ten. adios konsolos ehueh

pcsx2 de çalıştırdım, salonda persona 4 jap dub ftw. :p yalnız laptop g wireless, performans düşük kalıyor bazen oyunlarda. 720p sınır gibi. 100ms kadar latency var display için. n wireless lazım bu sistemi efektif kullanmak için belli ki, forumunda da yazmışlar. herhalde 1080p de olur onunla.

bu arada herhangi program/oyun açıp host makinede alt+tab yapınca bütün masaüstünü streamleyebiliyorsunuz client'a. firefox açtım geziyorum filan. remote desktop gibi kullanabiliyorsunuz aleti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30/60/auto ayarlanabiliyor fps ama ben oyun içi 20'ye düştüğünü gördüm victoria 2'de, slow decode çıktı ama banvitin %40'ı filan kullanılıyordu. sanırım benim eski notebook yavaş kaldı bu iş için.

wireless'da işte kabaca 100ms latency, türk bünyesi alışkın bizi üzmez ehu. ama ne bileyim shooter hekşat kasma hevesi varsa üzer herhalde. belli belirsiz bir gecikme hissi vardı.

pcsx2'de persona4 çalıştırdım, intro videosunda anlamsızca %40-60 frame loss oldu, böyle yavaş çekim gibi gitti. sonra esas oyunu deneyemedim henüz ama herhalde bir çaresi bulunur. sanırım kasmayıp windows uyumlu gamepad alacağım ucuzundan emülatörler için.

oturma odasına japonca 720p persona4 ve ingilizce altyazılı valkyria chronicles3 getiren st gaben'a şükürler olsun. sırf pc gaming'i değil, konsol gaming'i de kurtarıyor artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

modem kutusunda yazan 300-500mbit'in bir değeri yok, o sadece aynı anda kaç tane wireless aletin yükünü kaldırabildiğiyle alakalı. iki alet arasındaki azami hız sabit, onu da b/g/n standartlarının hangisi olduğu belirliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modemin kutusunun ustunde yazan rakamin, modelin hangi standartta olduguyla dogrudan alakasi var. Kumulatif elde edebilecegi hiz degil, tek host ile bile erisebilecegi teorik hizdir o yazan.

Fakat bir AP ile host un arasindaki troughput performansi AP nin wireless chipseti, islemcisi ve rami ile host ile arasinda olan mesafe ve o kanali baska hangi hostlarin virtual olarak kullandigiyla alakali olarak dramatik olarak duser.

Ayrica bir de ek olarak AP nin bu hizlari destekliyor olmasi her host ile ayni hizda calisabilecegi manasina da gelmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O olay simdi soyle;

802.11 wireless standardi, a/b/g/n/ac versiyonlari fiziksel olarak modulasyon, frekans ve bandwith gibi degiskenleri belirliyor.

atiyorum n standardi max 150mbps destekliyor, MIMO (multiple in/multiple out) setuplarda anten sayisiyla birlikte 450mbps ye kadar tek host ile ulasilabilecek hiz belirtiliyor consumer cihazlarda.

Fakat bu onceki mesajimda dedigim gibi o cihazin teorik olarak fiziksel limitler dahilinde ulasabilecegi maximum hiz. Diger etmenler devreye girdiginde hat kalitesine, komsularinizin kullandigi kanal, wifi modulunuzun kalitesi, AP nin islem hacmi gibi seylerle baska bi standardin (ornegin "B" 54mbps) cok altinda sonuc alabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey sorcam şimdi, bu zımbırtı sayesinde ben apple TV ile televizyona bağladığım macbook air'ımda başka odadaki windows PC'den stream ettiğim oyunları oynayabilecek miyim?

Araya apple TV girmesinin nedeni macbook air'ı TV'ye bağlamak bu arada, belki mini-display port to hdmi'la daha mantıklı olur bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaten var.. pc de oynadigniz herhangi bir oyunu streamingle android apple vs tablet telefonda oynuyorsunuz zaten. ha ne kadar oynanir orasi ayri tabii. tus yok bir sey yok anca ekran da tincore benzeri programlarla ikonlar yaratip onlara atayabilirsiniz ama zor tabii.

ya da tablete telefona takilan bluetooth vs li gaming controllerlar var, onlarla eger stream edilen oyunun controller destegi varsa, bir nebze daha basarili olabilir.

splashtop veya kainy oneririm.

pc den stream ile oyun icin.

veya bunun baska bir seklide miracast dongle lar ile direk oyunu tv ye gondermeklede oluyor. pc den tv ye stream birde wireless controller tamam. pc on tv. bitti gitti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Miracast'le yapayım dedim de, project'te add wireless blabla seçeneği yok bende anlamadım.

TV samsung; allshare kurdum, o da sadece film, müzik, resim stream ediyor. Monitörü stream edemedim bir türlü. Acaba benim anlamadığım bir dava mı var? Yoksa miracast için dongle şart mı her halükarda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

miracasti bende yeni inceliyorum son 1-2 gundur. anladigim kadari ile verici ve alici olmasi lazim. tv de miracast receiver varmi ? veya nasil stream ediyorsun pc yi ?

aslinda cok basit. pc ye takiyorsun bir verici tv yede alici tabii kendilerinde yoksa.

bazi yeni samsung tvlerde var miracast receiver bende de samsung var internet kil tuy ama miracast yok ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya allshare'le bilgisayarı TV'ye tanıtınca PC'deki müzik, video, resim falan TV'den izlenebiliyor wireless olarak (bilgisayardaki müzik, film, videolar TV'de allshare app.ında görünüyor direk). Ama ekran stream etmek için dongle gerekiyormuş illaki. Bir de input lag yüzünden yalan oluyor diye yazmış millet.

Ben de bari telefon'u stream edeyim dedim, allshare cast'le. Allshare cast için de dongle lazımmış lol. Punch quest'i tvde oynamak için 50 60 dolar vermem.

Yalnız öğrenmem de iyi oldu; dizileri, filmleri indirip flash'a atıp öyle izliyordum TV'de, şimdi direk stream ederim içeriye gg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...