Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kız arkadaşın evine tv alma :)

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Konuştum aslında.

Açık bir şekilde, kendimi anlattığımı düşünüyorum.
Neden düşünmediğimi vs.

Tv konusunda o, "al ayrılırsak üstüne yatacak değilim" diyor :) Anladı çünkü neden alma girişimlerinde bulunmadığımı.

Çok mu seviyorum, ben biraz yufka yürekliyim. Genelde acıma duygusu haiz oluyor ilişkinin sonrasında. Ulan ben bu kızı bırakıcam da bu kız nasıl yapacak yalnız.

götümün kalkıklığından değil. Gerçekten yanında olamamak koyacak. İstemem üzülmesini.

Bu aşk mı onu da bilmiyorum, gözüm hep dışarda. 2 hatun yazsa, sevgilim var moduna girmem mesela, direkt yavşarım.

ama burada ortaya çıkan da "aşk ne o zaman" sorusu?
Sosyal ağlarda paylaş

ondan sonra "kızlar neden böyle"

nasıl bu kadar bencil olup kendinizle barışık yaşıyorsunuz şahsen anlamıyorum. tabi herkesin algısı farklı, herkesin hayatı kendine. ben senin yerinde olsam dediğin durumda eğer kız ile bir gelecek düşünmüyorsam ve olay alışkanlığa bindiyse EN AZINDAN planlarımla ilgili dürüst olurdum : "ben şu an ki düzenimizden mutluyum fakat sana da yanlış bir izlenim vermek istemiyorum, benim hayatımın şu döneminde veya yakın bir zaman içinde evlilik gibi bir planım yok" gibi.

bunu kızın o tarz bir beklentisi olduğunu düşünerek söylüyorum. sonuçta 30 yaşına gelmiş, 24 yaşında olsa derim ki gençliğini yaşıyor. eğer kızın bir noktada aile sahibi olma arzusu varsa ve bunu senle yaşarken aklından geçiyorsa o insana çok büyük bir kötülük yapıyorsun demektir.

yapmayın etmeyin, çıkarlarınız doğrultusunda insanların hayatlarını tüketmeyin. "ben o tarz bir sinyal vermedim" yeterli değil, hepiniz az çok kadınları biliyorsunuz, 30 yaşında bir bayan eğer aksini belirtmiyor veya sinyal vermiyorsa içinde bir beklenti vardır. bunu kişisel konfor ve çıkar noktasında bilmemezlikten gelmeyin. en azından saygınız olsun, sevginiz kalmasa bile. insanlığınız namına bu dürüstlüğü gösterin.

TV konusuna hiç gelmiyorum*, yuh.

edit: bir post yukarda belirtmişsin zaten ifade ettiğini, genele gelsin o zaman bir gün benzeri duruma düşecek centilmenler için.
Sosyal ağlarda paylaş

Eşya bu alt tarafı, al gitsin.

Bende 3 aydır kız arkadaşımda kalıyorum ama evin eksiklerini alıyorum yani. Geçen fırınla birkaç küçük ev aleti aldım yeni süpürge, blender gibi, ama 1-2 ay sonra ayrılsam umrumda olmaz yani eşya.
Fazla takılma derim tv işine. okadar kalıyorsun kızın evinde.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak,

inan bu düşüncelere sonuna kadar katılıyorum. Teoride muhteşem bir çıkış yolu ancak pratikte olay çok dallanıyor. İçinden çıkılamaz bir hale dönüyor.

Bir insanı sevdiğini hissederken, "ya bak başladık ama ben bu düzenimle mutluyum evlenmeyi de düşünmüyorum ona göre" diyemiyorsun, dediğinde de "o zaman bitirelim" deyince anasını kaybetmiş encik gibi bakıyorsun kızın suratına.

Kolay mı lan öyle. E peki bu durum şöyle bir tablo çıkarıyor ortaya.

gördüm - hoşlandım - couple olduk - 6 ay geçti - evlilik?

no: bitir
yes: ilişkiye devam

Ben insanların hayatına müdahale etmekten inanılamz korkan bir adamım. Zamanın değerinin farkındayken birilerinin zamanını çalmak. Çok büyük şerefsizlik.

ama işte olmuyor.

Ulan bu kız da mı değil aşık olduğum insan? sorusunu sormaya başlıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Neyse efenim, kız arkadaşım 30 yaşında ben de 28
evlenmek zerre kafamda değil.
Sevmekten öte alışkanlığa dönüştü sanırım. Yalnız bıraktığımda üzülüyorum.

Tamam bir playboy değildim, daha henüz barda bir kızla tanışabilmiş değilim ama bir özgürlük duygusu mevcuttu.

benim şu kısımdan çıkardığım şey:

daha önceden playboy olmadığın için içinde acaba olabilir miyim umudu var ve eğer evlilik hayatına atılırsan bu umudun tamamen yok olması seni düşündürüyor. erkekler için genelde 32 yaşında top dönem yaşanır diyorlar ama bilemiycem. istersen o vakte kadar bekle, hala barda bir kızla tanışamıyorsan evlen gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Ya şimdi böyle bi saçma geldi ama...

Bir süredir kuzenimle yaşadığım berbat,pis,köpekli evden ayrılıp kız arkadaşımın evine yerleştim. Daha doğrusu ekim'den beri artık alışkanlık oldu resmen.

Normalde iş ile evimin arası 2 metro durağı ama ben bunu 15 metrobüs durağına çıkardım.

Evli gibiyim. Sorumluluğum var lan resmen acaip bişey. Zevkli mi, çoğu yanı evet.
yemek,tertemiz ev, tertemiz çamaşırlar.

en azından her yerimden köpek kılı çıkmıyor. Mutafağa girdiğimde temiz bardak bulabiliyorum :)

Tamam bir playboy değildim, daha henüz barda bir kızla tanışabilmiş değilim ama bir özgürlük duygusu mevcuttu.

Şimdi daha çok aile babası gibiyim.

Neyse bunları sorguluyorum, bir yandan evlenmeyi düşünmediğimi söyleyip (ki her fırsatta bildiriyorum dolaylı olarak) zamanını çalmayıp yoluma mı gitsem,
yoksa artık ben de eşya alıp bir hayat denemesi mi yapsam?

Ya aslında uzun oldu sanırım patladım. Sormak istediğim tek şey.
Kız arkadaşımın evine bi tv almalı mıyım? Sonuçta 2-3bin tl para bayılıcam PS3-4 için istiyorum daha çok. ama işte yarın öbür gün ayrılınca pencereden kafama yemeyeyim tv'yi :)

Hislerin gayet doğal. Benzerini yaşayıp "ayrılıyorum bu ne ya" dedim, sonra geri döndüm (2 kez). kabul etti ve en sonunda evlendik, mutluyuz gayet.

Ha konuya dönersek, al tabii. Gidersen tvyi de alır gidersin
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

dusuncelihayvan said:

benim şu kısımdan çıkardığım şey:

daha önceden playboy olmadığın için içinde acaba olabilir miyim umudu var ve eğer evlilik hayatına atılırsan bu umudun tamamen yok olması seni düşündürüyor. erkekler için genelde 32 yaşında top dönem yaşanır diyorlar ama bilemiycem. istersen o vakte kadar bekle, hala barda bir kızla tanışamıyorsan evlen gitsin.

THIS!
Şimdi düşündüm de evet lan.
Ya 1.5 sene yurtdışında yaşadım o taraf bambaşkaydı. TR ama çok farklı yani TR de henüz bu yönde bir sinyal göstermedim :)

Kafamda sanırım şu var, çok basit şekilde.

İşe başladım, ileride olası statü, para vs durumu.
Düzenli bir bekar evi.
30-35 yaş arasında geçen çapkınlık dönemi.

Şu an için cazip duruyor. Tabi herkes böyle bir hayal kurup, göbekli, çocuğu ile fotoğraflarını facebook'ta paylaşan bir baba olup çıkıyor.

Her sabah uyandığımda, iyi ki yanındayım hayatım dur az gözlerinin içine bakayım diyemiyorum.
Yalnız uyanmaktan farkı olmuyor açıkcası.
bir mal yaşam biçini sürdüyorum sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

bingildak,

inan bu düşüncelere sonuna kadar katılıyorum. Teoride muhteşem bir çıkış yolu ancak pratikte olay çok dallanıyor. İçinden çıkılamaz bir hale dönüyor.

Bir insanı sevdiğini hissederken, "ya bak başladık ama ben bu düzenimle mutluyum evlenmeyi de düşünmüyorum ona göre" diyemiyorsun, dediğinde de "o zaman bitirelim" deyince anasını kaybetmiş encik gibi bakıyorsun kızın suratına.

Kolay mı lan öyle. E peki bu durum şöyle bir tablo çıkarıyor ortaya.

no: bitir
yes: ilişkiye devam

Ben insanların hayatına müdahale etmekten inanılamz korkan bir adamım. Zamanın değerinin farkındayken birilerinin zamanını çalmak. Çok büyük şerefsizlik.

ama işte olmuyor.

Ulan bu kız da mı değil aşık olduğum insan? sorusunu sormaya başlıyorsun.

bunun teorisi, pratiği falan yok abi. insan hayatından bahsediyoruz burada, boru değil. eğer çok zoruma gidiyor, kaybetmek istemiyorum diyorsan sen konforun ve rahatın için o insanı kullanmış oluyorsan. zaten bu düşünceyle yola devam edebiliyorsan o insanı sevmediğini sana GARANTİ edebilirim. çünkü insan sevdiğine BİLE BİLE dediğin şeyi yapamaz. bu durumlarda kalan ve kolayı seçen tek insan sen değilsin, senin gibi çok adam var.

benim arkadaşlarımda bu duruma düştü, hepsine de aynı aklı verdim bazısı uyguladı bazısı uygulamadı. günün sonunda olanı sana söyleyim : erken uygulayan ayrıldı ve az ağladı - sonra hayatına devam etti. yeni insanlarla tanıştı ve hayatına devam etti. daha iyisini buldu daha iyisini bulamadı, orası yere, zamana ve kişiye göre değişti. kendiyle barışık bir şekilde. kuyruğuna kadar gelmesine bekleyenler çok süründü, kendilerine saygılarını yitirip, iğrenç insanlar oldular (sadece kız arkadaşı mevzusu değil bu, insanın kendi içinde yaşadığı ve dışarı yansıyan bir şey). günün sonunda yine o "konuşma" yaşandı ve ya kadının şartlarını kabul edip mutsuz oldular ya da kadının şartlarını kabul etmeyip uzun ve sancılı bir periyoddan geçtiler.

tabii ki de farklı örnekler vardır, benim gördüklerim hep bu yönde oldu, deneyimden bahsediyorum.

sürece gelince :

couple olduktan belli bir süre sonra karşındaki insana değer veriyorsan (bak seviyorsan demiyorum) onun hayattan ne beklediğine önem verirsin. eğer onun beklentisi senin ile uyuşmuyorsa iki seçeneğin var : 1) ayrılırsın 2) kendi beklentilerini değiştirip onun beklentilerini gerçekleştirirsin.

oyalama, yalan söyleme, aldatma gibi şeyleri yapabiliyorsan ne ala, yıllarca yapar o insanın hayatını çalarsın. geleceği ile oynarsın. bunun adı bencilliktir, saygısı olan insan bunu karşısındakine yapmaz. bu ne elalemin ne dediğiyle alakalıdır, ne de kızın vb. aynaya baktığında kendine saygın olmasından bahsediyorum.

o kıza aşık olmadığını ben sana net bir şekilde söyleyebilirim. aşık olduğun insanla birlikteyken kendi çıkarlarından önce karşısındaki insanı düşünmeye başlarsın çünkü. sen şu noktada sadece kendi çıkar ve konforunu düşünen bir haldesin. yani anlattığın kadarıyla böyle anlaşılıyor.

kimse kolay olacağını söylemedi, yetişkin ve düzgün bir adam olmak zor bir şey modern dünyada. fedakarlık ve erdem gerektiriyor.

umarım ikiniz içinde iyi bir şekilde sonuçlanır. kimsenin canı yanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...