Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pisa Kulesini Duzeltmek İsteyen Amca..

SmoLaFein

Öne çıkan mesajlar

isterlerse düzeltebilirler de
ama bunun zaten kulenin tarihine, karizmasına :D uygun olmayacağını, sadece yıkılmasının önüne geçmek istediklerini söylemişlerdi[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ruby_DraGon, 25 Aralık 2004 22:03 tarihinde demiş ki:
Abi yemın ederım tv'de pizza kulesı dıye yazıo du we Spiker dunyanın 7 harıkası dıyodu bak yemın edıyorum

Abi stardaki spiker de "Bugün 10 Kasım ve Atatürk'ün ölüm yıldönümünü kutluyoruz" demişti... Laf mı yani senin dediğin?[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kuleyin tek olayı eğri olması. Yani eğri olmasa böyle bir kulenin varlığından haberdar olmazdık. Öyle tarihi pek bir manası, olayı falan yok yani... Ulan ülkemizdeki koskoca Artemis Tapınağını Amerika'ya, İngiltere'ye taşıyorlar ruhumuz duymuyor, bir denyo pisa kulesini düzeltcem diyor kıyamet kopuyor... Bak sen şu işe şu su şişesi şemsi paşa pasajı :P[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

Gitmiş ve görmüş biri olarak,

-Mahalle eğik değil,
-Çelik halatlarla tutuluyorlar fakat düzeltmiyorlar sadece tehlikeyi önlüyorlar(kule her yıl biraz daha eğiliyor normalde),
-7 Harikadan biri değil,
-Pisanın karşısındaki kilisenin çanı(yada böyle birşey tam olarak hatırlamıyorum.) olarak yapılıyor.Yapan mimar 2. kattan sonra eğildiğini görünce bırakıyor ve sonrasında intihar ediyor.Başka bir mimar gelip devam ediyor ve kule bitiriliyor.

Gideli baya oldu hatırlarsam başka şeylerde yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

İtalyanlar Pisa kulesinin sorununu zaten çözmüş. Karizma kalsın diye kuleyi eğik tutuyorlarmış,yoksa temelindeki çökme yumuşamam kil mil bilmemne olayını bitirmiş herifler. İtalyaya kadar zahmet edip giden, kuleyi gezen, oradaki koruma işlerinden sorumlu amcaları bulup mühendislerle tanışıp ahiret sualleriyle adamcağızları terleten babamın yalancısıyım.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 25 Aralık 2004 22:06 tarihinde demiş ki:
said:
Ruby_DraGon, 25 Aralık 2004 22:03 tarihinde demiş ki:
Abi yemın ederım tv'de pizza kulesı dıye yazıo du we Spiker dunyanın 7 harıkası dıyodu bak yemın edıyorum

Abi stardaki spiker de "Bugün 10 Kasım ve Atatürk'ün ölüm yıldönümünü kutluyoruz" demişti... Laf mı yani senin dediğin?

heh bide şu var.
trt de spiker takdim eder
Şimdi karşınızda pink floyd ve arkadaşları[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

pisa kulesinin yikilmasinin engellenmesi, ve hatta duzeltilmesi yillardir gundemde olan bir sey zaten, yillardir gorevli bi ekip falan var bu konuyla ugrasan? [okumadim tamamini basligin]

pisa egri demek degil, pisa kulesinin oldugu sehrin adi Pisa :) Galata Kulesi gibi yani:)

discoveryde izlemistim bi ara, adamalr yuksekte kalan tarafindan toprak cekiyolardi kuleyi duzeltmek icin yavas yavas. yukarlarda bi yerde bunla ilgili bi cizim de gordum sanirim.[signature][hline]wastiee | PHPNotepad
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...