Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 http://www.theverge.com/2014/1/17/5318198/nintendo-cuts-estimates-after-slow-sales Bu yil da Wii U nedeniyle zarar etmis Nintendo. Tarihinde ilk kez bir konsol yuzunden boyle zararlar ettiler. Ayni anda ama 3DS 43m'ye yaklasti ve DS'den daha hizli satiyor devirlerine gore bakarsak, acilisi yavas yapti sadece. Bu sene biraz Wii U'ya odaklandilar hatta 9m satacagiz diyorlardi 2014'te ama 2,8m'ye dusurmusler tahminlerini. Vita gibi unutulmus konsollardan biri olur artik bence 2015 itibariyle. 3DS olmasa hali harapti zaten Nintendo'nun, ama 3DS haftanin en cok satan konsolu unvanini sadece PS4'un ve Xbox One'in ciktigi haftalarda ikincilige duserek kaybetti, sonra birinci oldu yine. Bu hafta mesela Xbox One ve PS4'un toplamiyla ayni satmis 3DS. Bu haber her ne kadar favori oyun firmam Nintendo icin kotu olsa da 3DS sahibi bunyem icin iyi bir haber. Tek konsola odakli gidecek artik Nintendo buyuk oranda bence. Anlamadigim sey ama Nintendo konsol uretmeyi birakip Google Play ve App Store icin oyun yapsin diyenler. Wii U batirmis olabilir ama 3DS? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 wiiu ya geçirince nintendroneluğunu unutmuyoruz gerge UNUTTURAMAZSIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 olmadı bu haber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 nintendo kendisi pek bir oyun üretiyormu ki? appstore ve google play maymuna çevirir bence koca firmayı... bu hızla kötü grafik çizmeye devam ederlerse sony falan satın alıverir valla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Ps Vita'ya da arada kayilmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Tum zamanlarin en cok satan konsol oyunlari listesinin ilk 20'sinin 14'u Nintendo'ya ait. Nintendo disinda giren tek oyunlar Tetris, Minecraft, Skyrim ve GTA'dan uc oyun. bu 14 oyunun da 10 tanesi Wii-DS oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 elesso said: nintendo kendisi pek bir oyun üretiyormu ki? appstore ve google play maymuna çevirir bence koca firmayı... bu hızla kötü grafik çizmeye devam ederlerse sony falan satın alıverir valla... nasıl gülsem bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 gülmeyin len sorduk işte... 1001 türlü mario oyunu dışında benim wiide dste oynadığım oyunlar genelde nintendonun değil yancı firmaların oyunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 GERGE said: Tum zamanlarin en cok satan konsol oyunlari listesinin ilk 20'sinin 14'u Nintendo'ya ait. Nintendo disinda giren tek oyunlar Tetris, Minecraft, Skyrim ve GTA'dan uc oyun. bu 14 oyunun da 10 tanesi Wii-DS oyunu. abi mario 1 mario 2 mario 3 mario 4 mario 5 super mario ultra mario luiginin bilmemnesi marionun şu warionun busu diye gitmiyor mu o liste? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 nasıl birşey diye baktım da e bu iyiymiş http://www.youtube.com/watch?v=4e3qaPg_keg ama oyunlar tırt işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 ilk 20 konsol oyunu 1 Japan Wii Sports Japan Wii 82.98 million 2 Japan Super Mario Bros. Japan NES 40.24 million 3 Russia Tetris Japan Game Boy and Game Boy Color 35 million 4 Japan Mario Kart Wii Japan Wii 34.26 million 5 Sweden Minecraft PC, Mobile Phone, United States Xbox 360 (XBLM and Retail disc) 33 million 6 Japan Wii Sports Resort Japan Wii 31.89 million 7 Japan New Super Mario Bros. Japan Nintendo DS 30.38 million 8 United States Grand Theft Auto V Japan PlayStation 3, United States Xbox 360 29 million 9 Japan Wii Play Japan Wii 28.02 million 10 Japan New Super Mario Bros. Wii Japan Wii 27.88 million 11 United States Grand Theft Auto: San Andreas Japan PlayStation 2, United States Microsoft Windows, United States Xbox, United States Mac OS X, United States Xbox 360 (XBLM), Japan PlayStation 3 (PSN) 27.5 million 12 United States Grand Theft Auto IV Japan PlayStation 3, United States Xbox 360, United States Microsoft Windows 25 million 13 Japan Nintendogs Japan Nintendo DS 23.94 million 14 Japan Pokémon Red, Blue, and Green Japan Game Boy and Game Boy Color 23.64 million 15 Japan Mario Kart DS Japan Nintendo DS 23.34 million 16 Japan Pokémon Gold and Silver Japan Game Boy and Game Boy Color 23 million 17 Japan Wii Fit Japan Wii 22.67 million 18 Japan Wii Fit Plus Japan Wii 20.86 million 19 Japan Super Mario World Japan SNES 20.60 million 20 United States The Elder Scrolls V: Skyrim United States Microsoft Windows, Japan PlayStation 3, and United States Xbox 360 20 million bahsettiğin ilk 20 oyun ve 14 tane nintendo oyununu görüyoruz, 14ünü toplasan bir GTA, bir skyrim etmeyecegi gercegi var malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 O 14 oyunun cogunu Skyrim ve GTA'ya tercih ederim. GTA serisinden nefret ediyorum hatta, berbatlar bence. New Super Mario Bros. mesela coook daha zevkliydi benim icin Skyrim'den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Satanlar belli.. Oyun endustrisi neden boyle iste cevabi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 GERGE said: O 14 oyunun cogunu Skyrim ve GTA'ya tercih ederim. GTA serisinden nefret ediyorum hatta, berbatlar bence. New Super Mario Bros. mesela coook daha zevkliydi benim icin Skyrim'den. Sunda da gerceklik payi var.. Eglenceli abi su oyunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 zıplayarak enseni vurup taşın içinden mantar çıkardığın bir oyun ne kadar keyifli olabilir ki? tamam keyiflidir ama kıyasladığın oyun da gta5. biraz gerçekçi olma vakti geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 allahtan oyun endüstrisinin başında senin gibi birisi yok gerge yoksa halimiz haraptı yani :D o oyunların çok satmasının nedeni de hedef kitlesi direk. kaç baba kücük cocuguna saints row,gta ya da skyrim oynatır dimi, gider mario oynatır işte. ayrıca listenin yarısı da wii zort, wii port,wii cort isimli gereksizlik abidesi oyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 şu zelda grafikleri ile oyun yapılabiliyorsa neden hala çöp adamlarla yapmakta inat ediyorlar ben de anlamış değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 GTA 2'yi bile yarim saat oynayip sikilmistim ciktiginda. San Andreas'da bir 15 saat filan harcadim ne varmis bu oyunda diye ama zar-zor. Sevmiyorum iste, sevmiyorum. Zorla mi gardas? Pokémon cok daha eglenceli benim icin ve icine yuzlerce saat gomuyorum. Ayni sekilde iyi SRPG oyunlarini tum Elder Scrolls oyunlarina tercih ederim. Fire Emblem olsun, Luminous Arc olsun... Mario Kart'i deli gibi oynuyorum senelerdir ama bir Grid ya da Burnout sikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 GTA serisi kötü değil gerge çok yanlış iki seriyi kıyaslıyorsun nintendonun yarısı hype olschool fag yoksa yeni zeldalar bok gibi ama kafadan 10m satarlar eski serilerin hatrına yani gidip gta çok kötü mario iyi demek neyin kafası onu çözemedim sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 GTA oynarkan bir gidim eglenmiyorum. DS'de New Super Mario Bros. oynarken onlarca saat deli gibi eglendim. Otesi yok benim icin. Devil Survivor serisi tum TES'lerden daha cok eglendirdi beni ve vakit harcatti. Neden sizin sevdiginiz oyunlari sevmek zorundayim ki? 2013'de mesela epey iyi oyun cikti ama benim icin yilin en iyi oyunu Bravely Default, ister PC olsun, ister konsol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 ya oyunlar eğlendiriyordur ona lafım yok, insanlar için en iyi oyun en çok eğlendikleri oyundur zaten. zevk meselesi sonuçta bişey diyemezsin. ama oyunları iyi kötü diye kıyaslarken ortak bir payda bulman gerekir onu diyorum ben de. sonuçta full hd on yüz bin milyon çözünürlüklü ama içi boş oyunlar degil benim bahsettiklerim, gayet dolu dolu oyun zamanı sunan sana serbestlik tanıyan, farklı şeyler tecrübe etmene olanak sağlayan oyunlar. diger tarafta lineer ilerleyen 32-bit oyunlar. hepsi öyle demiyorum tabiki, ama oyun kalitesi olarak konsol zaten pc'nin çok gerisinde. konsol'un kendi içindeki rekabetinde de nintendo'nun biraz çağa ayak uydurması gerekiyor gibi. AGDQ 2014'ü izledim, cogu eski oyunu izlerken hoşuma da gitti ama 10 dk yani, sonra sıkıyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 eğlence anlayışı tamamen farklı. ben mesela kol saatinin kronometresini başlatıp tam tepede durdurmaya çalışarak baya uzun bir süre eğlenebiliyorum, ama bunu gta 5 ile kıyaslarmıyım... belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 abi kusura bakmayında gta 5 pek içi dolu bir oyun değil yani. Hani içi dolu derken ne anlama geliyor bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 illa birinin digerinden iyimi olmasi gerekiyor yahu .. devam boyle iste cesit cesit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 konu jrpg mi iyi yoksa western rpg mi ye doğru emin adımlarla ilerliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar