Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VGA to DVI veya HDMI kablo ile görüntü kalitesi?


JestersTear

Öne çıkan mesajlar

led monitörümün üstünde sadece 1 tane HDMI çıkışı olduğu için yetmiyor onun dışında da VGA çıkışı koymuşlar.

ama bildiğim kadarıyla VGA'dan düm düz bağlayınca 1080p çözünürlük alınamıyor. Doğru mudur?



monitöre VGA, kasaya DVI veya HDMI ucu olan kablo bağlamayı düşünüyorum.

Yani VGA to DVI veya VGA to HDMI kablo ile 1080p çözürünlük alabilir miyim?


Ne yapmamı önerirsiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

progressive scan i kaybetmissin. Interlaced olarak kullaniyorsun.
Analog bir cikistan donusturucu ile dijital bir girise baglayabilmene izin verilmesi ayni kalitede goruntu alabilecegin manasina gelmez.

VGA kablonun tasiyabilecegi data acisindan 1080p standardini veya neredeyse iki kati kadar data tasiyabilir (2048×1536@85fps). Fakat sinyal tamamen analog oldugu icin kablo kalitesi, konektorlerin kalitesi gibi seyler tasidigin veri arttikca daha fazla bozulmalara sebep olur. Dolayisiyla 720p ve sonrasi icin analog yerine dijital arabirimler onerilir. Dijital sinyalde kablo kalitesinin onemi yok cunku.

Ayrica hem cikis yapicak birimin, hem de sinyal isleyecek birimin vga girisinde/cikisinda bu bandwith i destekleyecek dijital to analog donusturuculeri olmasi gerekir. Genelde belli bi cozunurluk ustu daha ugrassiz ve ucuz oldugu icin dijital tasindigindan dolayi bu donusturuculer belli bir cozunurluk ustunu desteklemezler veya kalitesiz sekilde yaparlar.

edit:
ek:
Her vga kablosu ayni standartta degil, uzerinde ayni pinler olsa dahi icerisi bos olan kablolar var. HD aktarim icin 15 pinin hepsini kullandigimiz icin minumum DB-15 kullanilmasi gerekiyor. Daha yeni hdb-15 ve hd15 ler de kullanilabilir ama fiyatlari vga kullanmayi mantiksiz kilicak durumda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

.


Kharon, Monitörde VGA çıkış olduğu için VGAYı buraya taktım, kasada ise vga çıkış yok. Bu nedenle ekran kartımın kutusunun içinden çıkan bi aparat var. Minik birşey bi ucu DVI bi ucu VGA
DVI tarafını ekran kartının DVI çıkışına taktım dolayısıyla bana VGAyı bağlamam için imkan sağlamış oldu.

Şu durumda 1920x1080 60 hz çözünürlüğüm var, eskiden bağlı olan HDMI bağlantıyla kıyasla tam olarak daha kötü mü görüntü kalitesi elde etmiş oluyorum?

Bana sanki görüntü aynıymış gibi geliyor, 1080p film açıp da denedim bi fark yok gibi geldi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çözünürlük açısından bir farkı yok VGA yada DVI/HDMI çıkışın. Sadece arada kullandığın componentlerin kalitesine göre görüntü kalitesinde değişiklikler olabilir ama görünen o ki senin durumunda bir sıkıntı yok. Görsel açıdan bir sıkıntı yaşamıyorsan dert edecek bir sorunun yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...