Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dailywich (Kozyatağı, İstanbul)


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Abi o bakliyat ve makarna vs nin kurtlanması tuhaf bir şekilde kapalı pakette bile olabiliyor. Nemle alakası yok galiba. Zira annemlerin evinde kurtlanıyordu bakliyat aylarca bekleyince, ki ev nemsizdir. Bizde evin en nemli odasında duruyor ama tık demiyor valla


Ve cidden 1/2 1/3 ölçü yap
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

küflenen peynirde de mesela, eğer krem peynir ise küflenen atın gitsin. Ama sert peynirse (bkz: beyaz, eski kaşar vb), küfün çevresini de 0.5 cm alacak şekilde kesip atın gerisi sorunsuz yenir.

ayrıca buzlukta yer varsa mesela ıspanagı alıp 1 tencere pişirip (salça tuz soğan vs ile) sonra dondurun 3 5 poşet halinde. Her canınız çektiğinde atın bir poşeti tencereye olsun bitsin. Fasulye de öyle mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

küflenen peynirde de mesela, eğer krem peynir ise küflenen atın gitsin. Ama sert peynirse (bkz: beyaz, eski kaşar vb), küfün çevresini de 0.5 cm alacak şekilde kesip atın gerisi sorunsuz yenir.

ayrıca buzlukta yer varsa mesela ıspanagı alıp 1 tencere pişirip (salça tuz soğan vs ile) sonra dondurun 3 5 poşet halinde. Her canınız çektiğinde atın bir poşeti tencereye olsun bitsin. Fasulye de öyle mesela.
Onu mantıya yapıyorum ben.

Mantıyı tepsiye dizip fırına atıyosun 10-15 dakika, sonra buzluğa.

At tencereye sonra 10 dakikada cillop gibi oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

yok valla

dry aged 1.5kg 115 tl ye aldım, (porsiyonu 23 tl). dükkanda yesen porsiyonu 50 60 lira fln


dry aged t bone-dana pirzola-new york aldım bugun.

ne 50-60 ı. kilosu 90 lira abi. evlat acısı gibi oldu bi anda. ama değer düşüncesindeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...