Holy Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Dworgian said: Şunu yeni gördüm. O zaman senin yemek yediğin yerler aşevi abi hayrına veriyorlar sana yemek?10-15 lira aralığına 3-4 çeşit ev yemeği veren yerler var kadıköyün göbeğinde bile. Neyse aptalca yorumlar yapan arkadaşlar istedikleri şekilde beslenebilir, ben matematiğe döktüm kendi giderlerimi ve böyle çıktı. Düzgünce hesap kitap yapıp gelin, sonra konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 tavugun kilosu 10tl zaten 150gr a 11tl ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 adam hala iddia ediyor hesap kitap diye ya... 8 gram et koyuyor mesela kuru fasulyeye o 15 liraya 4 kap yemek veren yerler. sen evde yapsan adam gibi koyuyorsun. o yüzden dedim kalite aynı ise mümkünatı yok diye. gerçek noob'luk bu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Holy said: Yalnız yaşayan bir adamın evde yemek yapması çok daha pahalıya geliyor. Minimum 15 lira falan maliyeti var her gün aynı yemeği yemediğin veya makarna falan yemediğin sürece. Dışarıdan 10-15 lira aralığında yemek daha hesaplı. fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 insanlar abartmayı sever gittikleri yeri. concon kızların fiyattan bi haber olduğunu düşünürsek biraz saçma bi rakam ödemişler. Ben de en son 1 sene önce gittim. fiyatlar o kadar artmış olamaz. sabonis said: Esh said: Anelor said: bu nusrette ne kadar bayılınıyor 2 kişilik yemek için ortalama merak ettim ne yediğine bağlı. ama tıka basa etle doyucam yanına da bakirelerin ayaklarıyla ezdiği üzümlerden yapılan şarap getir kızım diyosan ; adam başı 120-130 Ben hiç gitmedim, gitmem de, ama gidenlerin dediği şarap ile 200, ki bunu diyen çıtı pıtı kız grubu. Ne kadar yemiş ne kadar içmiş olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Benim dediğim fiyat da 8 ay önceden falan bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Holy said: Dworgian said: Şunu yeni gördüm. O zaman senin yemek yediğin yerler aşevi abi hayrına veriyorlar sana yemek?10-15 lira aralığına 3-4 çeşit ev yemeği veren yerler var kadıköyün göbeğinde bile. Neyse aptalca yorumlar yapan arkadaşlar istedikleri şekilde beslenebilir, ben matematiğe döktüm kendi giderlerimi ve böyle çıktı. Düzgünce hesap kitap yapıp gelin, sonra konuşalım. Aptalca konuştuğumuzu düşünüyorsan ve uğraşıp o matematiği çıkarttıysan paylaşsan da biz de öğrensek dışarda ucuza yemek nasıl mümkün? Böyle laf giydirmeye gerek yok ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 sabonis said: adam hala iddia ediyor hesap kitap diye ya... 8 gram et koyuyor mesela kuru fasulyeye o 15 liraya 4 kap yemek veren yerler. sen evde yapsan adam gibi koyuyorsun. o yüzden dedim kalite aynı ise mümkünatı yok diye. gerçek noob'luk bu değil. asjhsdajkh et koysa yine iyi. çogu soya kıyması fln kullanıyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 sabonis said: Esh said: Anelor said: bu nusrette ne kadar bayılınıyor 2 kişilik yemek için ortalama merak ettim ne yediğine bağlı. ama tıka basa etle doyucam yanına da bakirelerin ayaklarıyla ezdiği üzümlerden yapılan şarap getir kızım diyosan ; adam başı 120-130 Ben hiç gitmedim, gitmem de, ama gidenlerin dediği şarap ile 200, ki bunu diyen çıtı pıtı kız grubu. Ne kadar yemiş ne kadar içmiş olabilirler. abi işte benim arkadaşlar da öyle dedi geçen gittiklerinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 ayrıca dün spor sonrası marineli antrikot harika geldi tşkkrlr ptck Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Kalite tabi ki aynı değil, bu yüzden haftada 2 gün de kendim yapıyorum evde. F/p oranı yazmadım ben, sadece 12 tl'ye dışarıdan 3 çeşit ev yemeği yiyebiliyorken, aynı tarz yemekleri evde yapmanın daha maliyetli olacağını hesapladım dedim. Bir dahaki yemek yapışımda gram gram tartarım kullandığım malzemeleri, hesabı koyarım önünüze. Bulaşık baya sağlam bir kalem mesela, bir kere bulaşık makinesini çalıştırmanın maliyeti 1 tl'nin üzerinde. Her gün evde yemek yaparsan 2 veya 3 tencere/tava kirleteceğinden her gün veya gün aşırı çalıştırman gerekecek. Ben kimsenin 12 tl ile bir çorba, bir sıcak yemek, bir pilav yapabileceğini düşünmüyorum. Yapabilen varsa buyursun koysun maliyetleri, ben de bundan sonra yapıym. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Holy, kalite önemli ama ya. O dükkanda adam senin evine sokmayacağın yağı, kullanmayacağın bir kasabın kıymasını vs kullanıyor, senden az malzeme kullanıyor ki "kar" edebilip bu işi sürdürüyor. Bizim burada yemekhanede her gün çıkan yemekler ve karşılığında ödenen ücrete bile baksak mümkün değil gibi ama oturup yemeği yediğinde anlıyor insan nasıl mümkün olduğunu. Ha sen "ben ucuz yemek için kalitesizliğe ok derim hacı umurumda değil zeytinyağı yerine worst grade ayçiçek kullanması, kıyma sandığımın soya kıyması olması da np" fln diyorsan zaten afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Çorba zaten tek kişilik, diğer tüm ürünleri 100 gr kullanalım, herhangi bir tabldot lokantasında yiyebileceğinden baya daha kaliteli ve bol malzemeli olmuş olur. knorr çabuk çorba 22gr 0,65 tl migrosda baldo pirinç 2,5 kg 11,55; 100 gr kullan 1,15 Diyelim ki yanına da bir orman kebabı yapıyorsun: 1 kg dana 27; 100 gr 2,7 1 kg patates 2,5; 100 gr 0,25 1 kg domates 4 (kış olduğu için); 100 gr 0,4 1 kg soğan 0,4 ; 100 gr 0,04 1 kg havuç 1; 100 gr 0,1 1 kg bezelye 7 (kış olduğu için); 100 gr 0,7 Toplam: 5,99 Tuzu, otu boku derken, hadi tüm yemek için kullanacağın bir tencere, 1 tabak, kaşık, çatal ve bıçak için de makine çalıştır, güzel ellerin dert görmesin, 8 olsun. Şimdi daha sağlıklı, az yağlı, sebzesini, etini bildiğin bir yemek yedin, maksimum da 8 tl harcadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Holy said: Ben kimsenin 12 tl ile bir çorba, bir sıcak yemek, bir pilav yapabileceğini düşünmüyorum. Yapabilen varsa buyursun koysun maliyetleri, ben de bundan sonra yapıym. pirinç: 180 gram 1 su bardağı, sen 1 tencere yap, 2 su bardağı. Yani 360 gram. Migros'ta 11.55 tl'ye 2.5 kilosu var yani 1.66 tl'ye geliyor. Su koydun diyelim 1 litre. Bu da 0.3 lira falan olsa gerek, iyi su diyorum ha musluk değil. etti mi 1 tencere pilav sana 2 lira. Bak 1 porsiyon falan değil, 1 tencere 1. çorba fikrim yok açıkçası da, hazır çorba 1.5 lira falan diyelim su dahil. kuru fasulye 1 kilosu 10 lira. bunu da 2 su bardağı yapacan, bu da yaklaşık 360 gram. yani 3.6 lira. Suyu da ekle hadi 4 lira. tüp saymaya bile gerek yok muhtemelen 0.5 lira falan diyelim. üstüne bulaşıkları yıkadın makinede 1 lira diyelim. 1 tencere kuru fasulye = 4 lira hadi senin için 4.5 1 tencere pilav = 2 lira, hadi senin için 2.5 1 tencere çorba = 1.5 lira, hadi senin için 2 yağ, tuz, kara biber ıvır zıvır vs = 1 lira bulaşık makinesi çalıştırdın = 1 lira mutfakta ışık yandı, elektrik harcadın = 0.75 lira ulan kasıyorum kasıyorum senin "1 porsiyon yemek 12 liradan daha ucuz olamaz" dediğin rakama ulaşamıyorum, hem de koca koca tencerelerle asdfhudhasufhdasufhuah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 off ciddi ciddi hesap falan yaptınız abi ne gerek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 evde yemek yapmak deyince orda durucan, ciddi mevzu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 abi bana yakın oturanınız varsa lütfen catering hizmeti satsın, sizde pişenden bana da biraz ayırın. neyse boynumun borcu aylık olarak vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 size butik pasta hizmeti verelim beyler. cheesecake 100 tl ye satarım mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Ben yaparken o iş öyle olmuyor, ne alırsam kalanı bozuluyor. Cebimden çıkan para daha fazla oluyor evde yapınca, dediğiniz gibi 100 gr-200 gr satılmadığı için sanırım bunlar. Hesaplar mantıklı yine de. Teşekkür ettim. edit : benim yaptığım hesaplar daha çok ay içinde evde yediğim yemeğe harcadığım para ile, dışarıda yemeye harcadığım paranın kıyası üzerineydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Holy said: Ben yaparken o iş öyle olmuyor, ne alırsam kalanı bozuluyor. Cebimden çıkan para daha fazla oluyor evde yapınca, dediğiniz gibi 100 gr-200 gr satılmadığı için sanırım bunlar. Hesaplar mantıklı yine de. Teşekkür ettim. ulan kurufasulye veya pirincin bozulduğu nerede görülmüş manyak mısın :D ha yaptıktan sonra 1 tencere, hepsini yiyemiyorum bozuluyo dersen anlıcam da. o zaman bile daha karlı oluyor işte. 2-3 kere yesen, 2 veya 3'te 1 fiyatına yemiş oluyorsun dışarının. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Mümkün mertebe dışardan bir şey yemiyorum. Yememenizi de tavsiye ederim. Türk esnafı denen lanet ne temizlikten ne sağlıktan anladığı için yazık bünyeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 @holy; tek başına yemek yapıyorsan 2 tencere yemek yap bir seferde, ama her gün tencerede ısıtma, tabağına al mikrodalga da ısıt. böyle yaparsan tencere yemeği 1 hafta bozulmadan durur. ayrıca yemekleri yarım ölçü yaparsan zaten 2 günde 1 yemeği bitirirsin. sebzeleri zaten alırken yarım kilo olarak alırsan onlar da bozulmaz. tavsiye sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 evde yemek yapmak tabiki daha ucuz. lütfen salak salak şeyler konuşmayalım lan. bi salça alıyosun 1-2 hafta gidiyor. bi pirinç alıyosun 1 ay gidiyor falan. ben beeves'den alıyorum eti evde yapıyorum 10-12 antrikota 80-90 gibi birşey veriyorum mesela ki pahalısı bu. en pahalı aldığın şey bile ucuza geliyor işte. 12 liraya 3 tencere yemek yaparsın. 4-5 kere yersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 macrodan alışveriş yapmıyosan evde yapmak baya ucuz birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 BENİM PARALARIM NEREYE GİDİYOR LAN market fişleri belli, yemeksepeti fişleri belli bu hafta full evde yapıym, tencere yemeğini de en fazla 2.ye yerim 5 kere falan yemem tabi. Bir de kuru fasulye ve pirinç kurtlanıyor nemsiz ortamda saklamayınca sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar