Selamisahin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Normalde işim grafik. Html ve css genel olarak bildiğimi söyleyebilirim. Son 1 senedir de html5 ve css3 üzerine kendi kendime okuyarak, deneyerek, çalışarak, videolar seyrederek falan geliştiriyorum. Yaptığım siteler falan da mevcut. Ancak bunların en büyük dostu jquery konusunda bilgim sıfır. Hazır kütüphaneleri falan kullanıyorum gerektiği yerlerde aslında, o konuda da rahatım ama jquery de bilsem yanında fena olmaz diyorum. Diyorum ama asıl soruma geliyorum: JQuery Hiç bir programlama bilgisi olmadan öğrenilebilir mi? Yoksa temel olarak programlama bilgisi ister mi? Ne bileyim javascript bilmek mi lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 jquery öğrenmesi acayip kolay bir şey ya.ucundan javascript bilsen bile yeterli.1-2 video izlesen 1-2 kere kendin bir şey yazsan kapıyorsun olayı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Evet. Faydası olur. Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 javascriptle ilgili hiçbişey bilmeden bile jquery öğrenebilir birisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Öğrenmesi kolay,uygulaması çok kolay,javascriptin baya bir kırpılmış hali. Web ile ilgilenen herkesin basic düzeyde bilmesi gerekiyor bence.Çoğu zaman işleri baya kolaylaştırıyor. Şu 2 kaynak yeterli olur başlangıç için: http://www.w3schools.com/jquery/default.asp http://api.jquery.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 ünide ögretiyorlar bize hos bisi web kasan adam icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 http://www.codecademy.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 webci için mecburi bişi zaten. öğrenmesi en keyifli hatta. max 1 2 hafta video izle komple çözersin birazcık temelin varsa zaten. geri kalan yetemediğin yerlerde googladığın zaman herşeyin cevabı çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 advanced işler için javascript bilmen lazım. ama -işim grafik- demişsin. jquery ile başla, hızla öğrenirsin. ileride tasarım + front end kısmında ilerlersen, biraz daha ileri seviye işlerde javascript bilgisine ihtiyacın olur. belki de o yolda ilerlemezsin ama.. o yüzden şimdilik jquery ile başla, yeter derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Süpermiş ya, teşekkürler herkese. Yavaştan denemelere başlayayım ben o zaman. Kitap falan da bulursam alayım bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 hophop jquery, basit olması için tasarlanmış bişey. hiç bulaşmana gerek bile yok javascripte, bulaşman gerektiğinde google var zaten. ( ha bazen patlayan bişi oldugunda anlam veremiceksin, ama tüm sorunlar gibi zamanla çözüosun sdsf) jquery yi öğrenirken 3 adım var. 1- html,css hakkında fikir sahibi olmak. Bunlara hükmediyosun çünkü. Ne kadar bilirsen o kadar iyi 2- adreslemeyi falan iyi öğrenmek. BURASI BAK BURASI BU LİNK http://try.jquery.com/ ADAM VİDYOLU ANLATIYO. O kadar iyi ki, bunları tamamla tamamsın. 3- Takıldığın yerde allahına kadar gugıl, çalışmayınca paticik/eşdost/stackoverflow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Ben hic birini bilmiyorum, ne ogreniyim? Hacker olsam yeter. Bir Hacker'a sorulmayacak on sorunun videosunu kibris sivesi ile cekmek istiorum. Somon mu hakkerdi? Ona soriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Suark said: hophop jquery, basit olması için tasarlanmış bişey. hiç bulaşmana gerek bile yok javascripte, bulaşman gerektiğinde google var zaten. ( ha bazen patlayan bişi oldugunda anlam veremiceksin, ama tüm sorunlar gibi zamanla çözüosun sdsf) jquery yi öğrenirken 3 adım var. 1- html,css hakkında fikir sahibi olmak. Bunlara hükmediyosun çünkü. Ne kadar bilirsen o kadar iyi 2- adreslemeyi falan iyi öğrenmek. BURASI BAK BURASI BU LİNK http://try.jquery.com/ ADAM VİDYOLU ANLATIYO. O kadar iyi ki, bunları tamamla tamamsın. 3- Takıldığın yerde allahına kadar gugıl, çalışmayınca paticik/eşdost/stackoverflow Verdiğin link süpermiş. Level3 oldum. Harika oldu valla burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Ractamainus said: advanced işler için javascript bilmen lazım. ama -işim grafik- demişsin. jquery ile başla, hızla öğrenirsin. ileride tasarım + front end kısmında ilerlersen, biraz daha ileri seviye işlerde javascript bilgisine ihtiyacın olur. belki de o yolda ilerlemezsin ama.. o yüzden şimdilik jquery ile başla, yeter derim. Hiçbir şekilde Javascript bilmesine gerek yok ya baya baya advanced işlerde de jquery gayet performanslı ve kullanılabilir oldu son 1 senedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Büyük işlerde jQuery'den ziyade Javascript'in kendini bilmek lazım, closure'lar, prototype'lar falan. Yoksa kayboluyosun. jQuery sadece DOM manipülasyonu ve animasyon için arkadaşlar, jQuery UI ile birlikte bazı UI component'leri eklense de çoğu zaman bunlar istediğin her şeyi yapmak için yeterli olmuyo. Yapılmak istenen iş zorlaştıkça hem performans, hem yönetilebilirlik açısından belirli design pattern'lar uygulamak gerekebiliyo. Örneğin MVC/MVVM uygulamak istediğinde jQuery'nin yapabileceği hiçbi şey yok, ya kendin oturup kendi mimarini yazcaksın, ya da Knockout.JS falan kullancaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Pluton said: Hiçbir şekilde Javascript bilmesine gerek yok ya baya baya advanced işlerde de jquery gayet performanslı ve kullanılabilir oldu son 1 senedir "hiçbir şekilde" demek yanlış. açıklamaları suark kojiroh da yapmış. internette de tonla açıklama bulunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 KNOCKOUT.Js de candır.Hem öğrenmesi kolay ve zevkli hem de baya işe yarıyor data bindind işleri için. Bu arada bu saatten sonra javascript kütüphanesi oluşturmak veya varolanları geliştirmek gibi bir amacınız yoksa,0 dan js öğrenmek yerine,TypeScript gibi bir dil öğrenmeniz daha yararlı olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar