Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Roaccutane


janis

Öne çıkan mesajlar

dokulme olur neden olur yag dedigin sey esasinda derini besler buna sacli deri de dahildir..sampuan reklamlarindakinin aksine yag yuzey gerilimini azaltir sicak tutar mikrop girmesini azaltir vs vs evrimsel islevlere sahiptir. mesela deri ayakkabilara surulen cila bildigin yagdir.biyiklara da badem yagi surmelerinin sebebi beslemesi icindir.

ilac da bildigin teratojen yani hamileye versen cocugu oldurur..ve ciddi hucre oldurucu etkiye sahip..zaten kanser ilaci ararken bulmuslar diye hatirliyorum..

esas etkisi daha dogrusu cildi ilgilendiren etkisi sebase salgi yapan hucreleri tahrip etmesi..ve boylece yaglanmayi azaltmasi. yag haliyle sacli deride de azalacagindan sac dokulmesi olacaktir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Son zamanlarda cildimde yarı kistik yarı iltahaplı akneler çıkmaya başladı. 34 yaşında ergenlik sivilcesi gibi. Doktor ilk önce antibiyotik verdi fakat bir ilerleme olmadı. Şimdi de roaccutane kullanmaya başladım , altı gün oldu. İlacın oldukça fazla yan etkisi var ve bu tam 8 ay sürecek. Bir dönem çok ciddi ruhsal sıkıntılarım vardı. Bunun yanı sıra o dönemler çok fazla alkol tükettim. Sabah akşam demeden içiyordum. Sanırım onun dışa vurumu oldu bu sivilceler.

Kullanan oldu mu roaccutane ? Ne tavsiye edersiniz ? İlk zamanlar aşırı bir sivilce kusması yapıyormuş vücut. O dönemlerde yüzüme ne gibi kremler sürmeliyim?


çok benzer bir problem yaşıyorum ve bu sivilceler aylardır cıkıyor. kafada filan da doluyor.

muhtemelen tetradox ve stafine denemiştir doktor. bana da sımdı roaccutane önerdi ama çekemiyeceğim kendisini. dermatologa gide gide uzmanlaştım ben de artık lanet gelsin.

neutrogena nın 15 spf lik bir el yüz kremi gibi birşeyi var, diğerleri çok yağlı dersen bunu deneyebilirsin.

senin kafada, ensede filan da cıkıyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok icini rahatlatacaksa saclarini cok sık yikama haftada belki 15 gunde 1..abuk sabuk bakim urunleri kullanma hatta hicbir sey surme saclarina bildigin yesil sabunla yika durula ve cik...o bakim hede hodolerinin bir uzvuma yaradiklari soz konu degildir.ole olsaydi cevrende kel insan goremezdin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
janis said:

İşim gereği ne yaz , ne kış görüyorum zaten. Kapının önümden servis alıp bırakıyor. Lakin traş meselesi geriyor beni. Birde ilacı kullanalı 1 hafta oldu , bu sıralar sivilcelerde artış oldu baya. Sanırım ilk zamanlar vücut böyle kusma yapıyormuş ilacın etkisiyle.


ne oldu sonuc? 8 aydan fazla olmus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
janis said:

Kullanmayı bırakalı 8 ay oldu. Şuan gayet iyi cildim. Çok memnun kaldım. Fazla bir yan etkisinide görmedim. Sadece dudaklarım kuruyordu. Alkol hiç kullanmadım tedavi süresince. Malum ilaç karaciğeri çok yoruyor.


aynen 8-9 ay kullandım bende, kullandıgım en iyi ilaç olabilir kendisi, artık çıkmıyor lanet olasılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 7 ay kullanmıştım 10 sene önce ergenlik sivilceleri geçsin diye, kaslı sivilcelerimin hepsi gitmişti beybi feys olmuştum ne güzel. 4-5 sene sonra pörtlemeye başladı tekrar şimdi arada çıkıyor çenemde ve alnımda genelde çok olmasa da 2-3 tane olduğu oluyor. öyle tamamen yok etmiyor hiç bir zaman yine yediğine içtiğine dikkat etmen şart.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cildin kurumasi olayina peeling etkisi diyolar.boyle pul pul dokuyo deriyi.cildi kuruturken bu arada burun ici kilcal damarlarida iyice hassaslastiriyo.hayatimda burnum kanamamisti durup dururken kanamaya basladi ilaci kullanirken.

dudak kurumasi icin hametan kullaniyodum.sanirim bunun icinde kortizonda var.yarilan dudaklarin iyilesme surecinide hizlandiriyo.bide antiflamuar etkisi olacak.agri sizi aci falan hic birsey kalmiyodu hametanla.

ergenlik sivilceleri icin kullandim ben bunu lisedeyken.10 seneden fazla oldu nereden baksan.cildim asiri yagli.hala da yaglidir ama sivilce cikma orani tahamul edilebilir seviyelere dustu.hala da var ama uzun sure bununla yasayip ~neredeyse kesin cozum sunan bir ilacla tedavi olduktan sonra cikan sivilcelere pek aldirmiyosun eski halini dusunup.ben ilaci doktorun onerdigi surede kullandiktan sonra 2 ay daha devam etmek istedi doktor.8 ay kullanmistim zaten.o noktada devam etmeme karari aldim.o 8 aylik harabiyet bunyeye yetmisti.

%60 ihtimalle kesin cozum diyolar 8 aylik tedavide sivilcesiz bi sifata ulasmak icin.eger bu %60lik kesimde degilsen ek olarak devam ediyosun bi sure.Gene bir ihtimaller zincirinde ilacin normal suresinde ulastigin son halinden daha iyi olma garantisi yok tabi.

ilaci kullanirken ek tedavi olarak 1 ay kortizonlu hap kullandim. adini hatirlamiyorum su anda.ilacla birlikte vardigim son noktada doktor tedirgin oldu.lan sunu bi toparlayalim harab olacak cocuk diye basti kortizonu 1 ay.tuzlu hic bir sey yiyememistim o donem.

psikolojik etkisi olarak ergenlik melankolisini daha depresif bir hale suruklemis olabilir.intihara meyil ettiriyo diye bir ara sgk bunu yasakli ilaclar listesine almisti hatta.sonra geri cikardilar heralde.olaylar olaylar.

kullanacak arkadaslara sabir diliyorum.ama kullanmaya degiyor.o cekilecek cile uzun vadeli bir yatirim gibi dusunulmeli.

alayiniza gecmis olsun. X(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ek olarak ilacin kullanim donemini sonbahar basi ilkbahar sonu gibi ayarlarsaniz iyi olur.keza bu ciltteki kuruluk teranesinden dolayi gunese cikmak yasak.illa cikilacaksa da sapka ve gunes kremi sart.bu tavsiye ettigim donemde zaten hava genelde bulutlu olur ve gunesin gelis acisida oyle hunharca adami heder edecek boyutta degil.ben eylulde baslamistim.nisanda bitmisti.

ustteki deri kuruyup dokulurken alttan gelen yeni deri tabakasi gunese duyarli oluyomus bayaa.gunes yanigi seklinde iz kalabilmesi kuvvetli muhtemel olmakla birlikte baska baska problemlerede sebep olabilir.yeni deri dis kosullara adapte olduktan sonra tabi bu tip problemler kalmiyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Liebe said:

ben 7 ay kullanmıştım 10 sene önce ergenlik sivilceleri geçsin diye, kaslı sivilcelerimin hepsi gitmişti beybi feys olmuştum ne güzel. 4-5 sene sonra pörtlemeye başladı tekrar şimdi arada çıkıyor çenemde ve alnımda genelde çok olmasa da 2-3 tane olduğu oluyor. öyle tamamen yok etmiyor hiç bir zaman yine yediğine içtiğine dikkat etmen şart.


1 seneyi geçti bırakalı ancak protein tozuna başlaım geçen ay, tekrar pörtledi, acaba karaciğer yorulugunan mı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...