BonePART Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 son olarakta new testemantta ne bulursan ye quoteu var ondan rahat kafalar biraz Col. 2:16 Therefore no one is to act as your judge in regard to food or drink or in respect to a festival or a new moon or a Sabbath day — Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Söylediğimi tam olarak anlamamışsın sanırım. Bir daha oku bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 BonePART said: son olarakta new testemantta ne bulursan ye quoteu var ondan rahat kafalar biraz Canım o kur'an'da da var. Mecbur kalırsan herşeyi yiyip içebilirsin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Kuruçeşme Macrocenter da bacon dan pastırmasına, sosisine kadar her şeyi mevcut. İsteyen olursa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 HRİSTİYANLIĞI SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ GERÇEK HRİSTİYANLIK BU DEĞİL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Exodous said: BonePART said: son olarakta new testemantta ne bulursan ye quoteu var ondan rahat kafalar biraz Canım o kur'an'da da var. Mecbur kalırsan herşeyi yiyip içebilirsin diye. zorda kalırsan demiyo ama burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 almanlar bu kadar domuz yemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 şimdi baby back ribs olcak 40 tane fln of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 abi kedi köpek eti bile yerim domuz eti yemem o ne iğrenç ve dandik bir ettir öyle, damak zevkime hiç uymuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=X6es-zygyWw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 monoscope said: abi kedi köpek eti bile yerim domuz eti yemem o ne iğrenç ve dandik bir ettir öyle, damak zevkime hiç uymuyor NERDE YEDIN 1516'da yiyeceksin 2 litrede bira alacan yanına http://desertpepper.com/wp-content/uploads/2012/06/baby-back-ribs.jpg 14,99 euro bu aynen bu üçlü 30 tane fln var 4,5 euro bira 2 litre GOGOBİTTE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Nefr said: ya sosisini bulursanız adam gibi, bana da haber edin. gurmenette yok, acaip özledim lan. jambon ve türevleri kolay bulunuyor da, sosisini bulamadım hoş, normalde tercih edilecek şey değil domuz sosisi ama işte bulamayınca gözünde büyüyor insanın not; sosis hakkında şu yazdıklarımı bu ortamda bu kadar rahat yazabiliyor olmamı, avatarımdaki çekice borçluyum. geyiğe sarmadan önce bir göz atın =P tam bir domuzumdur nefr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 ben de boneparta katılıyorum ya, eti tatsız biraz ama şarküterisi şahane. ribs falan ayrı, bir de ızgara için ideal yağlı et olduğundan, ama böyle hani ocakta yaptığın ev yemeğinde dananın kuzunun tadını vermiyor o değil ne iğrenç varlıklarız, onu ye bunu ye anasını ağlatıyoruz üdnyanın. vegan olurdum ama damak tadım vicdanıma ağır basıyor, çok lezzetli hacı edit; ahaha içime doğmuş mesajın geleceği. ilki de iyiydi yalnız, yerinde olmuş gif lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Istanbul'da domuz kasaplığı yapan tek bir dükkan var, o da Lazari beyin Dolapdere'deki dükkanı, kendi pancettasını, bratwurstlarını falan da yapıyor şarküteri istiyorsanız. İstediğiniz bütün kesimleri bulmanız mümkün, zira adam gerçek kasap. Yeri Taksim'den Dolapdere'ye inip, Kasımpaşa istikametine ilerlerken sağdaki sokaklardan birinde, Bilgi'nin kampüsüne gelmeden. Başka şarküteri şanslarınız çoğunlukla ikinci sınıf ambalajlı şarküteri ile sınırlı, fakat Şişhane'ye yeni bir dükkan açıldı, yerli malı chorizo falan yapıyorlar, bir bakın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 bu dedigin yere bakacagim, yalan soyluyorsan seni domuzlara yediririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Tam adres ararken Lazari ve Domuz keywordlerini kullandım ve adamın konu hakkındaki ciddiyetini gözler önüne seren bir haber buldum, ikinci sonuç; “Salam diye sattıklarını köpeğe bile yedirmem” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Yav bırakın bu domuz merakını. Adamlar fakirlikten, başka et bulamadığı için domuz eti yiyor, bunlar da yiyince sosyetik oldum, çağdaş oldum sanıyor. Not: Malum domuzun üremesi koyun ve sığırdan daha hızlıdır. Daha çabuk büyür ve etlenir. Domuzlar 3 ay hamilelikten sonra sekiz yavruya kadar verebiliyor. Koyunlarda ise hamilelik 5 ay sürüyor ve en fazla 3 yavru verebiliyor. Şimdi niye domuz etinin bu kadar revaçta olduğunu anladınız mı? Edit: Bi de Türkiye'de domuz pahalı. eh malum pahalıysa iyidir mantığı yapanlar da yok değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Sanane canım kim niye yiyorsa yiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Orası öyle banane tabii. Ama bu merak nedir bukadar anlamadım. Hayır doğuştan itibaren o lezzetle büyürsün de, hep canın çeker falan. Veya canın denemek istersin, denersin. ama böyle domuuuzzzzz domuuuuzzz diye ölmek neyin nesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 adamin cafesi var hacit, musteriler istemis, adam da nerden alirim diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 hiç güzel yapılmış bacon yedin mi yumurta vs ile beraber? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Ayağında ayrık olmayan ve geviş getirmeyen hayvanı yememekte çok mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Exodous said: Orası öyle banane tabii. Ama bu merak nedir bukadar anlamadım. Hayır doğuştan itibaren o lezzetle büyürsün de, hep canın çeker falan. Veya canın denemek istersin, denersin. ama böyle domuuuzzzzz domuuuuzzz diye ölmek neyin nesi? Kültürel bir şey, iptidai toplumlar tarihte domuz etini kür etmeyi bilmediği, öğrenmediği için tüketememiştir, zira iptidai toplumlar daha sıcak iklimlerde yaşamaktadır Avrupa'ya nazaran, sıcak arttıkça bakteriler daha rahat ürüyor, bu yüzden tüketimi her zaman sağlıklı olmuyor. Aynı iklim farkından dolayı bahsettiğim bu iptidai toplumlar hala iptidaidir, çünkü hepimizin bildiği gibi aşırı sıcakta insan beynine iyi gelen bir şey değil, işlemci gibi çok ısınınca iyi çalışmıyor vs. Buraya bakacak olursanız genellikle şarküteri kültürü zengin olan ülkelerde çok tüketiliyor domuz eti bugün halen. Kimse domuz butuna direkt girmiyor çünkü gerçek hayat Asterix değil, o kadar yağlı ete öyle girmek sağlıklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Exodous said: Yav bırakın bu domuz merakını. Adamlar fakirlikten, başka et bulamadığı için domuz eti yiyor, bunlar da yiyince sosyetik oldum, çağdaş oldum sanıyor. Not: Malum domuzun üremesi koyun ve sığırdan daha hızlıdır. Daha çabuk büyür ve etlenir. Domuzlar 3 ay hamilelikten sonra sekiz yavruya kadar verebiliyor. Koyunlarda ise hamilelik 5 ay sürüyor ve en fazla 3 yavru verebiliyor. Şimdi niye domuz etinin bu kadar revaçta olduğunu anladınız mı? Edit: Bi de Türkiye'de domuz pahalı. eh malum pahalıysa iyidir mantığı yapanlar da yok değil. sanane lan çükel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Exodous said: Domuz yiyebilmeyi, domuz yeme hakkını Hristiyanlığa bağlamak aslında tarihsel bir hatadır. Eğer Hristiyanlık=domuz yiyebilme özgürlüğü olarak bakıyorsan bence yanılıyorsun. Ki din tarihçilerinin çoğu Hristiyanlıkta da aslında domuz yemenin yasak olduğunu savunur. Mantıklıdır da aslında. Allah (Tanrı) iki büyük dinde yasak kıldığı (Müslümanlık ve Musevilik) bir hayvanı, neden Hristiyanlık gibi bir dinde serbest bıraksın ki? Keza, Hristiyanlarığın çıkış noktası da Museviliktir aslında. İsa'nın aslında Musevi bir toplumda doğduğunu biliyoruz. Hatta pek çok tarihçi daha da ileri giderek, aslında İsa'nın bir Musevi asilzade (kral, prens gibi) olduğunu savunur. O yüzden, Hristiyan olsan da, (tabii inanan bir Hristiyansan) domuz yerken bir kere daha düşün bence. Haaaa, "Ben yerim kime ne" diyene de eyvallah diyoruz. Sonuçta, günah olan bir şeyi yapmak kişiye kalmıştır. Zaten, pek çok günah arasından Müslümanların niye domuz yemeye bukadar taktığını da anlamış değilim. Rüşvet almak, yalan söylemek, hırsızlık yapmak acaba domuz yemekten daha mı az günah? tarihsel olarak birşeye bağladığım yok hristiyanların çok büyük bir kısmı yer kaldı ki ben de sofu değilim. benim adım hristiyan varsa bir karşılığı 'sadece Allah'a ve Hz.İsa'ya inanan' tanımını bana yakıştırabilirsiniz. Tarihsel bir hatanız konusunda da ben bir bilgi vereyim, evet Hz.İsa musevi kökenlidir neden? çünkü hristiyanlığın başlangıcı 0 tarihi değildir kimse de bunu iddia edemez. türkçe karşılığını bilmem ancak hristiyanlığın bir din olarak tamamlanması 300'lü yıllarda krikor lusavoriç tarafından yapılmıştır. Hz.İsa hristiyanlığı yaymaya gelmemiştir ona inananlar adından ötürü onun öğretilerini takip etme amacıyla hristiyanlık dinini oluşturmuş hz.İsa'yı da peygamber kabul etmiştir. ben şahsi olarak Hz.İsa tarafından kağıda dökülen öğretilerin gizlendiğine inanıyorum. kiliseye giderim iman da ederim ancak benim için 'Tanrı'yı taş duvarlar ardında aramayın, ağacı oyun Tanrı ordadır' öğretisi geçerlidir. o yüzden her ne kadar saygı duysam kitapta ne yazdığı çok umrumda değil çünkü değiştirilmediğini kimse garanti edemez. son bir fikrimi de ekleyeyim: ben islamda domuz etinin yasak olmasını şahsen kitapta yazıyor diye kabul etmiyorum. dönemin çöl sıcaklarında Hz.Muhammed'in insan sağlığını göz önünde bulundurarak domuz etini yasakladığını düşünüyorum. Peygamber sonuçta insanlara yol gösterici özellikte olduğu için bunu yapmış olduğuna inanıyorum. bu arada bir üstte yazmışsın adamlar fakirlikten yiyor diye. kedi uzanamadığı ciğere domuz eti dermiş misali.. domuz eti türkiyede yediğin pek çok at etinden daha lezzetlidir. o yüzden bok atmanın çeşitli yakıştırmalar yapmanın anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar