Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz eti satan yer


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

monoscope said:

abi kedi köpek eti bile yerim domuz eti yemem o ne iğrenç ve dandik bir ettir öyle, damak zevkime hiç uymuyor


NERDE YEDIN

1516'da yiyeceksin 2 litrede bira alacan yanına

http://desertpepper.com/wp-content/uploads/2012/06/baby-back-ribs.jpg

14,99 euro bu aynen bu üçlü 30 tane fln var
4,5 euro bira 2 litre
GOGOBİTTE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

ya sosisini bulursanız adam gibi, bana da haber edin. gurmenette yok, acaip özledim lan. jambon ve türevleri kolay bulunuyor da, sosisini bulamadım

hoş, normalde tercih edilecek şey değil domuz sosisi ama işte bulamayınca gözünde büyüyor insanın

not; sosis hakkında şu yazdıklarımı bu ortamda bu kadar rahat yazabiliyor olmamı, avatarımdaki çekice borçluyum. geyiğe sarmadan önce bir göz atın =P


tam bir domuzumdur nefr.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de boneparta katılıyorum ya, eti tatsız biraz ama şarküterisi şahane. ribs falan ayrı, bir de ızgara için ideal yağlı et olduğundan, ama böyle hani ocakta yaptığın ev yemeğinde dananın kuzunun tadını vermiyor

o değil ne iğrenç varlıklarız, onu ye bunu ye anasını ağlatıyoruz üdnyanın. vegan olurdum ama damak tadım vicdanıma ağır basıyor, çok lezzetli hacı

edit; ahaha içime doğmuş mesajın geleceği. ilki de iyiydi yalnız, yerinde olmuş gif lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbul'da domuz kasaplığı yapan tek bir dükkan var, o da Lazari beyin Dolapdere'deki dükkanı, kendi pancettasını, bratwurstlarını falan da yapıyor şarküteri istiyorsanız. İstediğiniz bütün kesimleri bulmanız mümkün, zira adam gerçek kasap.

Yeri Taksim'den Dolapdere'ye inip, Kasımpaşa istikametine ilerlerken sağdaki sokaklardan birinde, Bilgi'nin kampüsüne gelmeden.

Başka şarküteri şanslarınız çoğunlukla ikinci sınıf ambalajlı şarküteri ile sınırlı, fakat Şişhane'ye yeni bir dükkan açıldı, yerli malı chorizo falan yapıyorlar, bir bakın derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yav bırakın bu domuz merakını. Adamlar fakirlikten, başka et bulamadığı için domuz eti yiyor, bunlar da yiyince sosyetik oldum, çağdaş oldum sanıyor.

Not: Malum domuzun üremesi koyun ve sığırdan daha hızlıdır. Daha çabuk büyür ve etlenir. Domuzlar 3 ay hamilelikten sonra sekiz yavruya kadar verebiliyor. Koyunlarda ise hamilelik 5 ay sürüyor ve en fazla 3 yavru verebiliyor.

Şimdi niye domuz etinin bu kadar revaçta olduğunu anladınız mı?

Edit: Bi de Türkiye'de domuz pahalı. eh malum pahalıysa iyidir mantığı yapanlar da yok değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Orası öyle banane tabii. Ama bu merak nedir bukadar anlamadım. Hayır doğuştan itibaren o lezzetle büyürsün de, hep canın çeker falan. Veya canın denemek istersin, denersin. ama böyle domuuuzzzzz domuuuuzzz diye ölmek neyin nesi?


Kültürel bir şey, iptidai toplumlar tarihte domuz etini kür etmeyi bilmediği, öğrenmediği için tüketememiştir, zira iptidai toplumlar daha sıcak iklimlerde yaşamaktadır Avrupa'ya nazaran, sıcak arttıkça bakteriler daha rahat ürüyor, bu yüzden tüketimi her zaman sağlıklı olmuyor.

Aynı iklim farkından dolayı bahsettiğim bu iptidai toplumlar hala iptidaidir, çünkü hepimizin bildiği gibi aşırı sıcakta insan beynine iyi gelen bir şey değil, işlemci gibi çok ısınınca iyi çalışmıyor vs.



Buraya bakacak olursanız genellikle şarküteri kültürü zengin olan ülkelerde çok tüketiliyor domuz eti bugün halen. Kimse domuz butuna direkt girmiyor çünkü gerçek hayat Asterix değil, o kadar yağlı ete öyle girmek sağlıklı değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Yav bırakın bu domuz merakını. Adamlar fakirlikten, başka et bulamadığı için domuz eti yiyor, bunlar da yiyince sosyetik oldum, çağdaş oldum sanıyor.

Not: Malum domuzun üremesi koyun ve sığırdan daha hızlıdır. Daha çabuk büyür ve etlenir. Domuzlar 3 ay hamilelikten sonra sekiz yavruya kadar verebiliyor. Koyunlarda ise hamilelik 5 ay sürüyor ve en fazla 3 yavru verebiliyor.

Şimdi niye domuz etinin bu kadar revaçta olduğunu anladınız mı?

Edit: Bi de Türkiye'de domuz pahalı. eh malum pahalıysa iyidir mantığı yapanlar da yok değil.


sanane lan çükel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Domuz yiyebilmeyi, domuz yeme hakkını Hristiyanlığa bağlamak aslında tarihsel bir hatadır. Eğer Hristiyanlık=domuz yiyebilme özgürlüğü olarak bakıyorsan bence yanılıyorsun. Ki din tarihçilerinin çoğu Hristiyanlıkta da aslında domuz yemenin yasak olduğunu savunur. Mantıklıdır da aslında. Allah (Tanrı) iki büyük dinde yasak kıldığı (Müslümanlık ve Musevilik) bir hayvanı, neden Hristiyanlık gibi bir dinde serbest bıraksın ki? Keza, Hristiyanlarığın çıkış noktası da Museviliktir aslında. İsa'nın aslında Musevi bir toplumda doğduğunu biliyoruz. Hatta pek çok tarihçi daha da ileri giderek, aslında İsa'nın bir Musevi asilzade (kral, prens gibi) olduğunu savunur.

O yüzden, Hristiyan olsan da, (tabii inanan bir Hristiyansan) domuz yerken bir kere daha düşün bence.

Haaaa, "Ben yerim kime ne" diyene de eyvallah diyoruz. Sonuçta, günah olan bir şeyi yapmak kişiye kalmıştır. Zaten, pek çok günah arasından Müslümanların niye domuz yemeye bukadar taktığını da anlamış değilim. Rüşvet almak, yalan söylemek, hırsızlık yapmak acaba domuz yemekten daha mı az günah?


tarihsel olarak birşeye bağladığım yok hristiyanların çok büyük bir kısmı yer kaldı ki ben de sofu değilim. benim adım hristiyan varsa bir karşılığı 'sadece Allah'a ve Hz.İsa'ya inanan' tanımını bana yakıştırabilirsiniz. Tarihsel bir hatanız konusunda da ben bir bilgi vereyim, evet Hz.İsa musevi kökenlidir neden? çünkü hristiyanlığın başlangıcı 0 tarihi değildir kimse de bunu iddia edemez. türkçe karşılığını bilmem ancak hristiyanlığın bir din olarak tamamlanması 300'lü yıllarda krikor lusavoriç tarafından yapılmıştır. Hz.İsa hristiyanlığı yaymaya gelmemiştir ona inananlar adından ötürü onun öğretilerini takip etme amacıyla hristiyanlık dinini oluşturmuş hz.İsa'yı da peygamber kabul etmiştir.

ben şahsi olarak Hz.İsa tarafından kağıda dökülen öğretilerin gizlendiğine inanıyorum. kiliseye giderim iman da ederim ancak benim için 'Tanrı'yı taş duvarlar ardında aramayın, ağacı oyun Tanrı ordadır' öğretisi geçerlidir. o yüzden her ne kadar saygı duysam kitapta ne yazdığı çok umrumda değil çünkü değiştirilmediğini kimse garanti edemez.

son bir fikrimi de ekleyeyim: ben islamda domuz etinin yasak olmasını şahsen kitapta yazıyor diye kabul etmiyorum. dönemin çöl sıcaklarında Hz.Muhammed'in insan sağlığını göz önünde bulundurarak domuz etini yasakladığını düşünüyorum. Peygamber sonuçta insanlara yol gösterici özellikte olduğu için bunu yapmış olduğuna inanıyorum.

bu arada bir üstte yazmışsın adamlar fakirlikten yiyor diye. kedi uzanamadığı ciğere domuz eti dermiş misali.. domuz eti türkiyede yediğin pek çok at etinden daha lezzetlidir. o yüzden bok atmanın çeşitli yakıştırmalar yapmanın anlamı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...