Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güzel mekanlar


pontipati

Öne çıkan mesajlar

Viktoria Şelalesi görmek istediğim yerlerden biri, bungee jumping müthiş olabilir orda=)

Önce şöyle bir yeri var üstte Devil's pole denilen.

Devil's Pole

http://thesuiteworld.com/wp-content/uploads/2012/04/Devils_Pool_Victoria_Falls_Zambia_Zimbabwe_jump-thesuiteworld.jpg




Bu de şelalenin uzaktan görünümü.

Viktoria Şelalesi

http://prepostourist.com/wp-content/uploads/2011/02/Victoria-Falls21.jpg




bir de bu fotosu var tabi çok daha hoş bir açı.
http://zambezitraveller.com/sites/default/files/victoria-falls-great-water-view.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ati456

Selam,

Benimde konuda tuzum olsun.

Aşk Tüneli, Ukrayna



Kuzey Ukrayna’daki Klevan şehri yakınlarında bulunan Aşk Tüneli’ni tren rayları ve onu çevreleyen yemyeşil ağaçlar oluşturmuş. Tünele ismi mevsimlere ve günün saatine göre değişen renkleri nedeniyle çevre halkı tarafından verilmiş. Henüz oldukça genç olan şehir efsanesine göre bu tüneli birlikte geçen çiftlerin dilekleri gerçeğe dönüşüyormuş.


Lale Tarlaları, Hollanda

http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/hollanda-tarlalar.jpg

İnsanın içini neşeyle dolduran bu harika manzara Hollanda’daki lale tarlalarına ait. Birçok koku ve rengin uyumlu dansı bahar aylarında Hollanda’da karşınıza çıkabilecek nefes kesici manzaralardan birini meydana getiriyor.

Salar de Uyuni Tuz Gölü, Bolivya

http://bp.uuuploads.com/unbelievable-places/unbelievable-places-13-2.jpg

Bolivya’nın güneybatısında, 3.653 m yükseklikte bulunan ve dev bir aynayı andıran Salar de Uyuni Dünya’nın en büyük tuz göllerinden biri. Gündüz güneş ışıklarını ışıl ışıl yansıtan ve ayazlı geceleriyle buz tutmuş bir gölü anımsatan bu kocaman ayna aslında tarih boyunca üst üste biriken tuz katmanlarından oluşuyor.

Hitachi Sahil Parkı, Japonya
http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/hitachi.jpg

Sonsuza uzanan gökyüzü ve gerçekdışı manzarası ile kendinizi bir çiçek cennetinde bulacaksınız. Mevsimlik çiçekler ile renk cümbüşünün hakim olduğu parkta; ilkbaharda nergis ve lale tarlaları, yazları rengarenk güller, sonbaharda kızıl renkleriyle göz alan süpürge otları ile karşılaşabilirsiniz.

Mendenhall Buz Mağaraları, Juneau, Alaska
http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/alaska.jpg

19 Kilometrelik bir alana yayılan Mendenhall Buz Dağı’ndaki bu mağara Alaska’nın güneydoğusundaki Mendenhall Vadi’sinde yer alıyor. Macera tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatan bu gökmavisi buz kütlesi, ziyaretçilerine hayranlık ve korku hissini aynı anda yaşatıyor.

Kırmızı Kumsal, Panjin, Çin

http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/panjin.jpg

Kumsal denildiğinde doğal olarak aklımıza ilk gelen de kum oluyor. Ama Liaohe Nehri deltasında yer alan “Kırmızı Kumsal” da durum biraz farklı. Bu kumsal rengini kumlara değil, ‘Sueda’ isimli deniz yosununa borçlu. Nisan ve mayıs aylarında büyümeye başlayan yosunlar yaz boyunca yeşil kalıp, sonbaharda kızıl renge bürünüyorlar. Nesli tükenmekte olan birçok kuşun da yuvası olan bölge ‘Turnaların Evi” olarak anılıyor. Panjin’in başka bir ilginç özelliği ise Yalova’nın kardeş şehri olması.

Sagano Bambu Ormanı, Japonya
http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/sagono.jpg

Japonya’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri olan bambu ormanının en dikkat çekici özelliklerinden biri rüzgarın bambu ağaçları arasından geçerken çıkardığı sesler.

Heerstrasse, Bonn, Almanya
http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/bonn.jpg

Renn Nehri’nin iki yakasına yayılan Bonn kenti aynı zamanda Beethoven’ın da doğduğu şehir. Şehir kışı ardında bıraktığında, Bonn sakinlerini ve ziyaretçileri göz alıcı bir sürpriz bekliyor. Heerstrasse üzerinde yer alan sakura ağaçları baharın gelişini bu pespembe çiçeklerle kutluyor.

Naica Kristal Mağarası, Meksika

http://www.vipleseyahat.com/wp-content/uploads/naica.jpg
Naica madeninde sizi kristal devler karşılıyor. Burası 50 derecenin üzerindeki sıcaklığı ve %90’ın üzerindeki nem oranı ile dünyanın en zorlu yerlerinden biri. Özel korumalı kıyafetleriniz yoksa 15 dakika içerisinde yüksek sıcaklık ve nem sizi ölüme götürebilir. Mağara yarım milyon yıllık bir zamanda sıcak suyun içerisinde bulunan alçıtaşı ve mineraller tarafından oluşturulmuş. Devlerin Kristal Mağarası kristalize alçıtaşlarından oluşuyor.

Kawachi Fuji Garden, Japonya


Japonya’nın Kitakyushu şehrinde bulunan park 20 farklı türden 150 morsalkım asmasıyla oluşturulan gerçeküstü tüneli ile nam salmış. Bahçe Tokyo’ya 6 saat uzaklıkta (http://goo.gl/maps/mOlpJ) bulunuyor. Nisan sonundan mayıs ortasına kadar bu büyüleyici salkımların altında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam google dan abanmış.
şu yaptığın şeyi nedense 31 çekmeye benzettim ben. gerçek bir çalışma değil copy paste ya. belki de o yüzdendir. 31 de copy paste gibi çok seri bir şekilde ctrl v yapıyorsun gibi sanki hızlı hızlı. gerçi o işi kremli mremli festival gibi yapanlar da var o ne oluyor hiç bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...