neutrino Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Göstermiş, profesyonel 3d yazılımlarının altında var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 "roket adam" said: NolaxThensbane said: ayrıca trde 3d printerlar kişisel olarak alınabilecek seviyede mi? dxte var bazı modeller fiyatlar alınabilir durumda performansı nasıl acaba Biraz vaktin olsa belirli parçaları yurtdışından satın alıp kendi evinde de yapabilirsin aslında da kim uğraşacak. Open source yazılımlar var tezgah için. Bi ara epey okumuştum ama alıp uğraşmaya yememişti. Bu arada dikkatimi şu çekti, o site mesela Catia / Solidworks vs. yi desteklenen programlar arasında göstermemiş. 3DSmax, Blender gibi 3D modelleme programları var hep CAD/CAM'den ziyade. Bunların anlayacağı formata çeviririz di mi Solid'de yaptıktan sonra da? Solid destekliyor demiş ama catia yok aralarında. Ayrıca STL/OBJ/PLY formatında istiyorlarmış ürünleri. Dediğin gibi tek tek alıp yapmak daha ucuza gelebilir ancak onları topluyabilecek bir sorun cıktıgında giderebilecek kapasitede değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 NolaxThensbane said: ayrıca trde 3d printerlar kişisel olarak alınabilecek seviyede mi? tr'de bir çok modeli getirip satanlar var ama çok yüksek kar koyuyorlar yine de şuraya bakabilirsin: http://www.3dortgen.com/ bir de şu sitelere bakabilirsin: http://www.3byazici.com/ http://3dprintertr.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 C4D ile kolay modelleme yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 gün gelicek bunları da teknosadan falan 150 liraya alabilicez. o zamana kadar pahalı bir hobi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Form haneye baktim da 5 cm lik ciktiya 50 lira aliyorlar yuhunuz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Peki bir sorum daha olacak. Bir şekil içerisine bi miktar geçecek bi biçimde (kalemliğin içindeki yarısı dışarıda kalem, ya da telefon dock'u gibi düşünün) bi şekil çizdim, bu sistemin masaya konulunca devrilip devrilmeyeceğini nasıl anlarız? Bunun simülasyonunu yapacak basit bi yazılım veya plugin var mı? Sistemin en çok hangi noktada gerildiğini falan gösterecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Eğer üstten baktığın zaman ağırlık merkezi koyduğun tabanın son destek noktasının bittiği yerin dışında ya da ötesinde bir konumda kalıyorsa düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 ben neyi deneyeceğini anlamadım.bi de neyle çiziyosun?3ds maxle yaptıysan massfx kullanabilirsin.aşırı kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 abi neden 3dmax de yapmıyorsun ...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Fin said: Sparkcaster said: 3dprinterla demirden nasıl yapçak. polimer yerine fatigued steel alüminyum olanlarıda var injekte edilen sinterleyip de yapıyorlar ama görüntü pek iyi olmuyor tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 oyle yapinca on temperleme fazlari kaliyor iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 fatigued steel alüminyum ne lan element uydurmayın. retorik bi soruydu bu. toz halinde 3d printerla yapılıyor ama en az 1200 derecelik fırın lazım . kalem kutusu yapçam demiş adam. zaten cevap vermişim muhabbeti dönmüş ya. fatigued steel aluminyum ne çok merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 demirdışı metaller ve alaşımları için yorulma işlemi yapılıyor.daha kolay şekil verme,doplama falan filan baya bi amacı var yani magnezyum&aluminyum çelikleride buna dahil 3d printer mürekkebi olarka kullanılıyorlar ; ısıl işlem gerektirmeden yapısal olarak şekillendirebileceğin bir metal olmuş oluyor elinde(7-8 tabakalı alüminyum folyo gibi bişey düşün işte)o laminantlar biraz daha sert alev almıyor metalik özelliği mevcut halen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 elimin altına 5metrelik tarayıcılar 5metrelik 3d printerlar geldi ehi ehi cocuklar kadar şenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar