Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz?

chrome

Öne çıkan mesajlar

Yapmıyorum. ama otelcilik sektöründeki en rahat departmanda çalışıyorum.

Otelcilik sektörünü sevmedim. Parası da mehh işte.
Başka otelde muhtemelen çok daha güzel ve iyi maaş olur da askere gidene kadar kıpırdayamıyorum.

Yaş da oldu 28
iktisat mezunuyum aslında ekonomi üzerine bir şeyler yapmak isterdim.

ama bu saatten sonra bir boka umudum kalmadı.

Bende artık... hacı en güzeli aççan bi cafe/mağaza modundayım.

yurtdışı bursları / mba falan bakınıyordum da ulan o kadar paraya ticarete atılırım dedim ve sanırım benim için artık bu saatten sonra hayat yokuş aşağıya.

kusura bkamayın son zamanlarda çok dolmuştum :)
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

HOYOR

oha 9 kişi seviyomuş. hangi sektör ne iş yapıyonuz abi

İşinde mutlu olman demek, işi yaparken karşılaştığın zorlukları göz ardı edebilmenle ölçülüyor. Çoğu zaman insan "ben bu işi bu paraya yapmam" diyebiliyor, zorluğundan dolayı. Aynı şekilde "bunu yapmak için mi okudum" diyebiliyor, yine yaşadığı zorluğu kaldıramadığından.

Ben evet diyenlerden biriyim ama beni boşverin; içeride temizlik yapılıyor ve insanlar mutlular.

Şirketin sahibi de aynı çalışanları gibi temizlik yapıyor. "Ben çok okumuş birisi değilim" dedi adam, "bu yüzden çektikleri zorlukları unutmamak için benim de onlar gibi çalışmam lazım". Haliyle bu çalışanları inanılmaz motive ediyor. Adam da gocunmuyormuş. İki kişi geldiler, az önce sohbet ettik biraz. Patron rahat birisiymiş. Çalışanlar istediği zaman izin alabiliyormuş. Ama bu esnekliğin olması sayesinde kimse işten kaytarmıyormuş. Halden de anlayan birisi, "çocuğum hastalandı, geç geleceğim" dediğinde ki düşünün temizlik yapıyor bu insanlar, mavi yaka yani, "ne zaman geleceksin" demiyor adam, "çocuğunun nesi var, yardım edebileceğim bir şey var mı" diye soruyor. Çalışanını da iyi seçmiş; o da bunu geri ödemek için elinden geleni yapıyor. İnsan yerine konduğu için mutlu. Bunun ötesinde bence daha enteresan olan kadın halkla ilişkiler bölünümde çalışıyormuş x firmasının. Sonra bu işe geçmiş ve iyi ki bırakmışım onu diyor. Düşünün, beyaz yakadan mavi yakaya geçmiş ve iyiki maviyim diyebiliyor.

Tabi çalışanla da çok alakası var bu durumun. Eğer çalışanların kaytardığını düşünse adam ya da tereddüt etse, eminim daha sıkı olur ama insanlar da sömürmüyor adamı. Bir nevi karşılıklı saygı çerçevesinde win-win.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben yazılımcıyım, iş zekası üzerine çalışıyorum ama beni geç.
Eve temizlik şirketi geldi, iki kişi. Onlarla sohbet ettim. Daha önce de patronlarıyla biraz muhabbet etmiştik.
Benim anlatmaya çalıştığım sevdiğin iş = zorluklarına katlanabildiğin iş. Bunun için de sektör vs. bir yana patronun/müdürün çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yahu, ben kurumsal yerdeyim; istediğim zaman gidiyorum işe. Gerektiğinde de mesaiye kalıyorum ama gocunmuyorum bundan. Çünkü müdürüm diyor ki task belli, sonuca git, kurallarına göre düzgün iş çıkar, gerisi benim umrumda değil. Tüm gün goy goyla geçtiği de oluyor; ben bugün evden çalışacağım diyip sadece gelen email'lara cevap verdiğim de oluyor. Proje bitsin diye geceyarısı eve geldiğim de oluyor.

@vivavale, haklısın. Başlığa göre farklı bir konudan bahsediyorum ama bence soru fazla genel bir soru. Yani define işi sevmek? Yan başlıklarla somutlaştırmak gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...