Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözlük

Valeron

Öne çıkan mesajlar

selam dostlar,

şimdi benim gözlerimde 0.50 astigmat bide 0.25 bişi daha var, normal şartlarda görmemde bi problem yok ama uzun süre pc karşısında kalınca gözlerimde çok ciddi yanma ve acı oluyor.

muhterem doktorum bana pc karşısında araba sürerken vs gözlüğü kullanmamı önerdi. bende gözlüğü almıştım kullanıyordum aramızda iyiydi derken bizim evdeki it sağolsun camın biri yok.

şimdi optimumda bi kaç optikciye gittim, 2 camın birden değiştirilmesinin daha iyi olacağını söylediler parlaklığı mı ne farklıymış. atasun optik 2 camı 50 liraya değiştiriyor, başka bi yere sordum 100 lira dedi, 300 lira diyen de var. bu gözlük camları 50 liralık olanla 300 liralık olan sadece çizilmez kırılmaz vs buna göre mi değişiyor ?

yoksa gidip 50 liraya atasundan da alabilirmiyiz ? hali ahazırdaki gözlüğün camları muhtemelen 200 lira civarı bişeydi, iyiydi de problem yoktu yani görmede.

evet kullananlar gözlük alanlar edenler bi yazsın ya. şimdi 50 liralık camla 300 liralık cam arasında benim görme kalitemi, gözümün yanmalarını vs düzeltecek ne fark var ?
Sosyal ağlarda paylaş

zaten o atasundaki adam çizilmeye göre kalitesi artıyor demişti, bi başka yerdeki adamda çizilmeyen cam yok demişti.

açıkcası 300 lira vericem çizilmicek diye, 50 lira veriyim çizilsin 6 kere alırım ondan. normal gün boyu gözümde kalmıcak ders yaparken kullanıyorum pc başında zaten, dolayısıyla çizilme ihtimalide az benim adıma.

önemli olan görmemin kalitesi. fark yok mu diyosunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

yok be abi yani astigmat var bide çok ufak miyop mu ne bişi var. normal yaşantıda görmemde bişeyim yok, ama göz yorgunluğu çok oluyo oda çok yanma acı ızdırab yaratıyo açıkcası ondan takıyorum pc karşısında.

ama şöle bişide var hakikaten, gözlüğü takınca gözlüksüz haline göre herşey inanılmaz canlı görünüyor renkler eylemler vs. yani takınca çok fark edio da takmadığım zaman da görmemde sorun olmuyor.

o zaman ben 50 kaatlık olanı alayım ya.

o bahsettiğin kaplamalar çok önemli mi peki ?
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar kaplama o kadar performans diyeyim, ki doğru aslında.

hani 300 tllik hayvani kaplamalara vs aman ışık geçirmiyor, görüntü bile gelmiyor siyah uyku bandı gibi diyenlere inanma ama en azından 100 liralık olandan al yine atasundan al.

ben camları 100e aldım mesela memnunum baya.

bundan önce 450ye almıştım aynı gibiydi.

ama ilk ucuzundan almıştım o baya kötüydü.

ha bide şey var, sıcak ortamdan soğuğa geçince vs kaplamalılar daha hızlı kendine geliyor buhu olsada bu farkta var.
Sosyal ağlarda paylaş

benim gözler de 2.25 olmasına rağmen sürekli kullanmıyorum, sadece araba kullanırken, ekran karşısında, çalışırken vs. sokakta takmıyorum yani pek ihtiyacım olmadığı sürece. takmak lazım tabi aslında.

bence çok para verme, git atasun'da 50 liralıktan taktır. dağlar kadar fark olmaz. her türlü belli bir damage'ı yedi mi gözlük gidiyor o camlar. çok da dandik olmasın tabi de, iki cama 100 liradan fazla hayatta vermem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...