Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarın Donması

DeBuffAndHeal

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle ısıttım sorun gitmedi espiriyi yapayım sora kısaca özetliyim.

Oyunlara girmediğim zaman sorun olmuyor ama herhangi bir oyuna girince bilgisayarın ekranı donuyor bazen 10 dakkada bazen 1 saatte bazen hiç olmuyor olduğu zaman power tuşuna basarak bilgisayarı kapatıp tekar açınca sıkıntı olmadan devam ediyor ta ki oyuna girene kadar. Laptop'ta ısınma problemi yok, ısıdan dolayı olmadığına eminim. İçini 5 ay önce temizlettim son 1.5, 2 aydır yapıyor son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Sorun donanımsal mıdır yazılımsal mıdır. Format atsam kurtarır mı? Denemem gereken bişiler var mı yazılımsal ise.
Sosyal ağlarda paylaş

İhtimallerimiz, CPU/GPU ısınması, Ram sorunu, PSU sorunu veya driver.

Isınma olmadığından emin isek Laptopın bataryası takılı değil iken kullanarak durumu gözlemleyebilirsin.

Driverı guncelleyebilir yada kaldırıp daha önceki bir sürüme rollback yapabilirsin.

Ram ise ki muhtemelen tek parçadır. Denemek için başka ram bulma ihtimalin varmı.
Sosyal ağlarda paylaş

nereden nasıl bağlantı kurdun demeyin hemen 8-) bu iş doktor ların teşhis-tedavi süreci gibi geliyor bana. ilk önce hastayı dinlemek sonrada semptonların üzerine tahlil sonuçları gibi işleyen süreç.. çoğu zaman onlarca çeşit "hastalık-sorun" hangisi olabilir diye tahmin yürütmekten öteye gidemiyor. yanlış teşhis, farklı ilaçlar gene olmadı vsvs.. bazende hiç beklenmedik yerde sorun çıkıyor ve hastayı kaybediyoruz, sonrada şaşkın şaşkın bakışlar. :D
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:

3 senede kapasitör cortlamaz ya kolay kolay.
Ram'lerin sağlamlığı için bi bootable USB'den overnight olarak memtest64 patlatabilirsin bence, temiz olur.

o memtest86 miydi neydi bende denedim de tek pass yapti sadece sonra kapadim yeterli midir yoksa birkac kere yapmasini beklemek mi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

86+ aynen, bi ara 64 çıkarmışlardı da şimdi 86+'a bütünlediler hepsini uzun zamandır.

ben valla garanti olsun diye 2-3 pass bekletiyodum, bikeresinde 2. passte çıkmıştı 5-6 sene önceki setupımda ramlerden birinde çortlama, değiştirmiştim gitmişti bsodlar sdf. genelde ilk passte buluyor ama ya sıkıntıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...