souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Bizim kediye acana orijen tow n&d gibi içeriği epey iyi mamalar aldım ısrarla yemiyor. Ciğer,kemiksiz et vs. aldım bir güzel haşladım onları da yemiyor. Sonra biraz araştırdım yabancı forum sitelerinde kuru mama yerine Raw Cat Food tavsiyesi epey fazla. Ama evde yapmak epey zor gibi. http://www.wikihow.com/Make-Raw-Cat-Food 4000mg salmon yağı 200mg Vitamin B vs.. Var mı bu konuda tecrübesi olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 1 gün yemez 2. gün napıcak mecbur yer alıştırırsan öyle şeylere sonu kötü olur bizim kediye 1 gün yas mama alıyoruz 2. 3. gün miyavlayıp duruyor peşimizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Kuru mamadan sasmamak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 katılmıyorum. kediye bir ömür boyu tek tip yiyecek vermek insafsızlık gibi geliyor. üstelik damak tadları çok gelişmiş hayvanlar. bir de kediler az su içtikleri için yaş mamadan su almaları gerektiği söyleniyor. benimkilerin kuru mamaları her daim ortada duruyor, gün aşırı da yaş mama veriyorum. haşlanmış tavuk, yağsız ton balığı, ya da vet. de satılan yaş mamalardan veriyorum. 3 kedim var, bir tanesi yumurtanın katı olmayacak şekilde sarısını seviyor, biri kaşar, bir diğeri tuzsaz beyaz peynire itiraz etmiyor. kıvamı sulandırılmış yoğurt, ya da 1/3 oranında sulandırılmış yarım yağlı süt de verilebilir. bir kedim salatalık ve karpuz da seviyor. son saydıklarımı nadiren veriyorum, ama tavuk, yağsız ton balığı ya da vet. yaş mamasını sırayla gün aşırı veriyorum. miktar olarak ise balık olsun, yaş mama olsun, 80 gr.lık bir kutuyu üçe bölerek paylaştırıyorum, tavuğu yedikleri kadar veriyorum. zaten onu da az az yiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Şuarada ki tariflerin hepsini yaptım. Bizim kız yemedi hiçbirini. http://www.mihav.com/forum/kedi-beslenmesi/kedileriniz-icin-mama-tarifleri-11569/ Ek olarak tavuk ciğer alıyorum suda haşlıyorum onları da yemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 abi bence sen yanlış yola baş koydun ya. kediyi bu kadar şımartma. ne demek yani yemek seçmek falan. koyacaksın mamayı, yiyecek, alışacak. farklı marka, farklı tadlara sahip şeyler koyarsın çok macera istiyorsun ama şu deneğin şey gereksiz inferno zorluğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 benim kedi ciğer ve kuru mama+ıslak mama karışımı yiyor günlük, bunların dışında bizden gelen her türlü et balık at vs. kuru mamada seçim yapmıyor ama 5tl lik olanıda 50 tl olanıda yiyor. bazı kedi ıslak mamaya çok alışınca başka bişi yemez (et dahil), sürekli et vs yiyende kuru mamaya/ev yemeğine bakmayabilir, seen it all. alıştırmak önemli en baştan. kendi kedim dışında bahçede baktıklarım [makarna&tavuk çorb&ekmek&yumurta&patates&ıslak mama+random mevcut yemek] karışımını yiyor hergün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Evet galiba ben biraz b.kunu çıkarmışım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 mesela ben haftada 3 kutu ıslak mama alıyorum, 2 tanesi bahçedeki 8+ kediye (üstteki karışımla), kalan 1 tanesi benim kediye 1 hafta gidiyor (bunun gene jöleli kısımlarını bahçedekilere veriyorum). o kutu bitmezse onuda bahçedekilere veriyorum o hafta. kendi kedime ıslak mamayı az koyuyorum ama, günde belki 3-4 ufak kaşık anca, iyice ezip karıştırıyorum kuru mamadan ayırıp yiyemiyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 souldarkorn said: Bizim kediye acana orijen tow n&d gibi içeriği epey iyi mamalar aldım ısrarla yemiyor. Ciğer,kemiksiz et vs. aldım bir güzel haşladım onları da yemiyor. Sonra biraz araştırdım yabancı forum sitelerinde kuru mama yerine Raw Cat Food tavsiyesi epey fazla. Ama evde yapmak epey zor gibi. http://www.wikihow.com/Make-Raw-Cat-Food 4000mg salmon yağı 200mg Vitamin B vs.. Var mı bu konuda tecrübesi olan ? ben baya bi baktım bu işe büyük kedimi kısırlaştırdıktan sonra mama yüzünden idrar yolu problemi yaşadığında. baya zahmetli iş malesef. sadece eti koymakla bitmiyor. taurine, b vitamini, kalsiyum ıkbık bi dolu bişey eklemek gerekiyor. kıyma makinesi falan lazım direkt kafadan. bi de saklaması sıkıntı olacak gibi her hafta uğraşılacak iş değil açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Absolut said: Kuru mamadan sasmamak lazim. aslında baya sağlıksız kuru mama. doğal diyetleriyle uzaktan yakından alakası yok özellik ucuz mamaların. ama rahatlık açısından haklısın tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 kedinin doğal diyetinde suyun büyük kısmı içtiği sudan ziyade diğer yediklerinden geliyor. kuru mamalarda su olayı baya sıkıntılı o yüzden. kabızlık, obezite ve şeker hastalığı durumları da söz konusu. bi de özellikle erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kullanılan mamaya dikkat edilmediği takdirde idrar yolu sorunu oluşabiliyor ve ölümle bile sonuçlanabilen cidden tehlikeli bir durum bu. evde değilim şu an ama yarın falan ekleyeyim çalışma tarzı bişey vardı bununla ilgili baya bilgilendirici bi kaynaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Sokak kediside hergün haşlanmıoş ciğer yemiyor ki o da çöp artığı mikroplu, bakterili veya şanslı ise deli teyze ne verirse belki de ayda yılda 1 yakalarsa kuş yiyor. Kuru mamalarda vitamin protein vb alması gereken miktarı almış oluyor ve bol bol su tazelersenizde böbrek sorunu yaşamazsınız. Kısırlaştırma sonrası biz mama olarak royal canin nuetred male veriyoruz mesela özellikle bu problemler için yapılmış güya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 bende premium mamaların besin değerleri olarak sağlıksız olduğuna inanmıyorum. 20 kg'ı 20 tl'e satılanları bilmiyorum. ama bir hills, bir pro plan bence öyle değildir. ben iki kedim içinde kısırlaştırma sonrası maması kullanıyorum. biri kısırlaştırılmadı ama veteriner bir zararı olmaz dedi. pahalı ama can besliyorsan masrafa gireceksin yani yapacak bir şey yok. 3 kilosu 65 lira falan kullandığım mamanın. ayda aşağı yukarı 4-5 kilo gidiyordur iki kediye. bir de sokak kedisinin doğal dieti nedir ki abi? sokak kedisi yani. hayvan can havliyle ne bulursa onu yiyor. hani normalde sokak kedisi "şunu, şunu yer ve şu değerleri alır" diyebileceğimiz bir istatistik tutmak mümkün mü ki? hayvanın bir gün yediği bir diğer günü tutmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 ben kendime yemek yaparken geliyor kendi miyaw miyaw diye kesiyorum etten bi 50gr atıyom önüne yiyo direk çiğ çiğ lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 benimde aynı abi biri yiyor diğer yemiyor çok enteresan. böyle oturup bir tavuk gögüsü yiyor hayvan çiğ çiğ. kıyamıyorum veriyorum sonra diyorum hayvana bir şey olacak insanın yediği kadar yedi. yedikten sonra 1 saat falan mırrlıyor asdasdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 bingildak said: insanın yediği kadar yedi. ben bunu anlayamıyorum, büyük soru işareti.benden çok yiyor hayvanlar. ölçsem elim kadarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Önceki kedim de çok sorun yaşamıştım yemek konusunda. Pırasa bile yiyordu ama burnu sürekli bizim yemeklerin içindeydi. Hatta pati atıp yemek yerken elimdekini düşürüp yiyordu manyak. O yüzden şimdi asla kedi mamalarından başka bir şey yedirmiyorum. İyi kalite kuru mama + haftada bir yaş mama + malt ve ödül mamaları... Benim en büyük sorunum iki kedinin ne kadar yediğini takip edememek. İki mama kabı var ama kafalarına göre yiyorlar. Dün kız bütün gece kustu mesela ki bence çok yemesinden kaynaklanıyor. Bu konuda tavsiyesi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Fistan said: 1 gün yemez 2. gün napıcak mecbur yer this... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 valla o konuda ben çok şanslıyım. kap her zaman dolu. dozunda yiyorlar kendileri. kısırlaştırılmış biraz kilo aldı ama normal yani. kısırlaştırılmamış olan 2.5-3kg aralığında tam fit. neye göre bu alışkanlık oturuyor bilmiyorum. doğduklarından beri böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 bingildak said: bende premium mamaların besin değerleri olarak sağlıksız olduğuna inanmıyorum. 20 kg'ı 20 tl'e satılanları bilmiyorum. ama bir hills, bir pro plan bence öyle değildir. ben iki kedim içinde kısırlaştırma sonrası maması kullanıyorum. biri kısırlaştırılmadı ama veteriner bir zararı olmaz dedi. pahalı ama can besliyorsan masrafa gireceksin yani yapacak bir şey yok. 3 kilosu 65 lira falan kullandığım mamanın. ayda aşağı yukarı 4-5 kilo gidiyordur iki kediye. bir de sokak kedisinin doğal dieti nedir ki abi? sokak kedisi yani. hayvan can havliyle ne bulursa onu yiyor. hani normalde sokak kedisi "şunu, şunu yer ve şu değerleri alır" diyebileceğimiz bir istatistik tutmak mümkün mü ki? hayvanın bir gün yediği bir diğer günü tutmuyor. Abi sosyal medyada nasıl sallıyorlar hills royal canin ve proplana. Orijen Acana ToW N&D dışında mama alanı dövüyorlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 ilk defa duydum markaları, sebebi türkiyede olmaması mı nedir? sosyal medyayı hiç takip etmiyorum bir de hiçbirinde kısırlaştırılmış kedi için seçenek göremedim, nereden bulabilirim bunları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Yabancı forum sitelerinden vs araştırdıktan sonra en iyisi olarak Orijen almaya karar verdim. http://www.zooplus.com.tr/kedi/kedi-mamasi-ve-kumu/kuru-mama/orijen-cat-kitten-food-yavru-ve-yetiskin-kedi-mamasi Burdan almıştım. Ama gel gör ki benim kedinin midesi kaldırmadı bu mamayı. O yüzden Royal Canin ile bunu karıştırıp öyle veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 midesi neden kaldırmadı ki? nedir olayları bu markaların - pro plan vs. neden beğenilmiyor da bunlar yüceltilmiş böyle, biraz başlığı hacılamış gibi olduk ama cat food tarafından tutturalım asdasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Absolut said: Sokak kediside hergün haşlanmıoş ciğer yemiyor ki o da çöp artığı mikroplu, bakterili veya şanslı ise deli teyze ne verirse belki de ayda yılda 1 yakalarsa kuş yiyor. Kuru mamalarda vitamin protein vb alması gereken miktarı almış oluyor ve bol bol su tazelersenizde böbrek sorunu yaşamazsınız. Kısırlaştırma sonrası biz mama olarak royal canin nuetred male veriyoruz mesela özellikle bu problemler için yapılmış güya. Istersen verme o mamayi 1-2 ay dene ise yarayip yaramadigini. O isin sonu sondayla bitiyor malesef. Ayrica sokak kedileri tahmin ettiginden cok daha fazla cig et yiyor emin ol. Bu yaz farkettim ben de bizim parktaki kedileri beslerken. Ayda yilda birden baya bi fazla o kus olayi ozellikle bi de etrafta cayir park vs acik alan varsa. Bu arada sen istedigin kadar su koy kedi icmedikten sonra pek bi anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar