Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Kumu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

kum kabının kenar koruması iyiyse dağılmıyor. önceki kum kabının kenarları kötüydü çok kum oluyordu etraf, sonra kabı değiştirdim çözüldü. zaten ince de olsa kalında olsa sıfır kum saçılması imkansız. en azından çamur için imkansız, kum çıkarmayı seviyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

her çiş sonrası almıyorum. günde 1 kez temizliyorum kabı delikli kürekle. zaten çişten hemen sonra alırsam henüz taşlaşmamış olduğu için küreğe bulaşıyor. kakayı da nadiren acele edip tamamen örtmezse koku olabiliyor ama tam örttüğünde anlaşılmıyor bile. yaklaşık 10 günde falan bütün kumu döküp yeniliyorum. arada eksilirse ilave yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirmir aliyorum ben baya iyi. Eskiden migrosta falan hep oluyordu da son 1-2 aydir hic bulamiyorum. Vancat ve pisipisi onermisler burda bi de. Vancat deniycem bakalim dun verdim siparis bi onceki sayfadaki linkten.

5-10 kglik paketlerde oluyor bunkar. Tek kedi icin 5lik yeter. Hepsini dokersin 2-3 gunde bir topaklari alirsin kurekle vs. 10luk olan 1 ay civari gidiyor 2 kediye
Sosyal ağlarda paylaş

1-kristal kullanma, kedinin cigerleri icin iyi degil. ayrica idrar dibe cokuyor, kedi cok rahatsiz oluyor kullanirken. pudrali yerli uretimler de is goruyor ancak pudra kediyi rahatsiz edebiliyor. ben koku hapseden ince taneli ithal kumlari oneririm onlar yerine. gercekten kokuyu baya azaltiyor. ben everclean serisi kullaniyorum.

http://www.everclean.com/products_unscented.php

bu kumda idrari kayipsiz, hic parcalanmadan tam bir topak halinde ve dibe ulasmadan once topaklasmis olarak toplayabiliyorum. bu nedenle cok basarili. yerlilerde cok siziyor.

yerli ya da yabanci, farketmez, kum olarak ne alirsan al kucuk taneli oneririm. ince tanelinin disariya sicrattiginda temizlemesi zor ancak kedi icin kullanimi daha rahat. buyuk tanelide idrar topaklanan cinste bile sizarak kabin dibine varir. zamanla koku yapar.

2- tavsiyem sabah evden cikarken ve aksam yatarken olmak uzere gunde iki kez kumu temizle. usengec bir insan isen gunde en az 1 kez temizlemelisin. yoksa kokudan duramazsin. kokuyu bir sure sonra sen hic duymuyorsun ancak evine misafir geldiginde direk kapidan aliyor. 2-3 gunde bir kum temizlemek iyi bir fikir degil, zira kedi temizlik hastasi bir hayvandir. kum kirli oldugunda cildiriyorlar. 1. gunun sonunda kedi kumu temizlensin diye beklemeye ve son ana kadar yapmamaya basliyor. bu da iyi bir sonuc dogurmayabilir uzun vadede.

3- kumu ayda bir tumden yenile. bittikce ekleme yapsan bile ayda bir tumden sifirla kumu. ayrica kabi da gene ayda bir parfumsuz sabun ile yika ve iyice durula. kurumadan yeni kum koyma.

4- kedi icin ideal kum seviyesi 7 cm derinliktir. kazdigi zaman kabin dibine varmamali. yoksa butun idrari kabin dibinden yapismis toplarsiniz. toplarken parcalanir ve tamamini eleyerek alma sansiniz azalir. ufak parcalari teker teker toplamaniz gerekir. bir sure sonra hem koku derdi baslar, hem kedi kum degisene kadar kullanmayi birakabilir. dolayisi ile tum kumun omrunu de dusurur. memlekette mevcut satilan cogu kapta bu derinlik rakamini yakalamak zor. en azindan bir 5 cm olsun.

5- Kediler kapali kaplari iceride koku hapsolmasindan dolayi sevmiyorlar. cogunun tepesinde filtre alani var bu yuzden. ama yine de kum kabi olarak yavruyken her tarafi acik ile basla. ortaligi cok fena batiracak basta acik kap kullandiginda, ancak kapali kap ile baslarsan yavrular kapali kapta biriken koku nedeniyle kum egitimini cok zor yapabiliyor. 1-2 ay sonra kapaliya gec ama bir ay kadar on kapagini sok ve surekli acik tut. ara ara kapagi takip girme cikma alistirmasi yaptir. sonra kendi alisiyor zaten. kademeli gecisi siddetle oneririm. ayrica sirin gozuken ve rahat acilan sana kullanimi rahat olan kucuk kapali kaplari degil, mumkun oldugunca genis olanini al. genis kapta kum maliyetin 2 katina artar ama kedi cok rahat eder.

6- kedinin rahatindan once benim rahatim ve kolayligim deme. kedi denen meret huysuzlandiginda baya canini sikabilecek bir hayvandir. koltuklarin vs lerin saglam kalsin istiyorsan fonksiyonalite degil once kedinin rahatini dusuneceksin malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...