Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duvar tipi A sinifi inverter klimalar

Kharon

Öne çıkan mesajlar

ahahah para

yazayim hakkaten bulunsun:
klimanin montaji bitti. Montaji benim bolgeme bakan (ayrica yaklasik turkiye capinda 70-80 den fazla yetkili bayii olmasina ragmen istanbulda paramecium unda bulundugu bolgeye bakan) arda klima yapti.

Cihazin malzeme kalitesi bi kere emuradan iyi (aluminum dis kaplamali modelin dis kapagi daha iyi o ayri). Tum finishler, baglanti yerleri, kullanici tarafindan sok-tak filtreler vs su ana kadar gordugum en rahati. Klima icindeki radyatorler devasaymis. Bunlar yine muadili rakiplerden buyuk.

Kanatlar tamamen sessiz. Kulak dayasaniz bile duyamayacaginiz sekilde calisiyorlar. Cok sasirtti. Ic unite nin fan hizi duyulur seviyelerde. Ayni seride biraz guclu bir model aldigim icin biraz daha fazla ses var digerlerine gore. Fakat silent modda cok uzaktan bi yaprak kipirtisi sesi geliyor. Hic rahatsiz etmedi acikcasi.

Hava akis kontrolunu hep otomatik biraktim, ozellikle bu acidan inanilmaz tatmin etti. Odanin icersiinde kesinlikle firtina kopmuyor, hava akisini hissetmek mumkun degil neredeyse 1 metre onune gecmezseniz. Bi sekilde odaya homojen bir sekilde dagitiyor havayi ve hic bir sekilde kil kipirdamiyor. Odanin 2 ucuna birer termometre koydum, aralarinda yarim derecelik bi fark var, o da 10dk lik bir calisma suresinde esitleniyor olctugume gore. Daha detayli test yapmaya usendim dogrusu.

Uzaktan kumanda scientific calculator ayarinda, normal islevleri yaptirtmak anneanne level. Inanilmaz rahat. Ama haftalik ve saatlik program, otomatik hava yonetimi cart curt ayarlamak kullanma kilavuzuna mesai gerektiriyor. Calisiyor mu diye bakip sonra programlamaya ugrasmadim.

Dis unite endustriyel fetise hitap eden bi parca olmus. Cok iyi biraraya getirilmis bi parca. Assembly kalitesi iphone seviyesinde resmen. Normalde bu tarz urunlere dikkat edilmez estetik, montaj kalitesi, malzeme kalitesi vb. Bunda cok ust seviyelerde bi kalite soz konusu. Daikin de airfel ile neredeyse ayniydi malzeme, hayli keko duruyordu. Bu acidan da ah be dedirtmedi.

Alacak olana rahatlikla oneririm yani. Bakalim ilk ay faturamiza nasil yansiyacak bu yatirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlis hatirlamiyorsam Mitsubishi heavy lg pompalar kullaniyordu. Ben komple dc calisan mitsubishi electronics tercih ettim o yuzden. Digerine bakmadim bile.

@roketadam
abi bu iyi bisey degil, bu lanetimiz. Bak aramizdaki mesajin sahibide ayni sikintidan muzdarip. O ozetlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Abi satmadan yan cizen sattiktan sonra ne yapar kim bilir dedim. Ugrasmasina ugrasirim, ama "iyi gunler ben size deste deste para odeyecegim" diyerek gittigim bi yerin su tavrindan sonra hic ugrasasim kalmadi.

iyi yapmışsın. tamir etmek zorunda olabilirler ama bu seni o hakkını almak için uğraştırmayacakları manasına gelmiyor bazı markalarda eheh. misal ben vestel klima almıştım seneler önce. neyse ki hiç bozulmadı. ancak insan garantisi olan ürünün içinden neden garanti süresinden kısa sürede geçerli olan 50TL servis kuponu çıkar diye düşünüyor ahbahah :D
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kompresörlerine bakmadım ama twin rotary DC inverter teknolojisine geçmiş ve Electric gibi ikisi de PAM kontrol kullanıyor. Beni en gıcık eden nokta sış ünite ön panelinde fan koruyucu olarak ucuz olmasından dolayı plastik muhafaza kullanmaları. Tel korumaya oranla et kalnlığı daha fazla olduğu için debi ve basınç düşürmede daha acımasız!

İki firma da dış ünite PCB'lerinde kaplama kullanarak nem ve yoğuşmadan korumuşlar. Şaseler de sıcak daldırma galvaniz kaplama var diye biliyorum bu arada.

Dış ünitelerde Electric D koduna geçmiş ki bu kaçıncı nesil olduğunu gösteriyor; Heavy için bu B veya C.

D nesli daha yüksek verime sahip ve borulama mesafelerini +10m uzatabilmeye imkân veriyor.

Electric'in MSZ-SF serisi 42'lik model için 7.5/4.4 (SEER/SCOP) değerleri sunarken Heavy SRK-SJX 35'lik modelde bile max 6.97/4.27 değerlerine ulaşabiliyor. Nominal kapasiteye oranla min ve max değer aralıkları Electric'de daha geniş.

Uzaktan kumanda Electric modelinde dövüyor tasarım olarak :P

Ve iki yerden de teklif aldım, şu anda Electric fiyat/performans oranında daha iyi.

Ayrıca bakır tesisat borusunda kullanılan izolasyonların üstü plastik film kaplı, böylece bant sarmalarına gerek yok ve izolasyon daha yüksek yoğunluğa sahip, kolay kolay ezilmiyor. Metre fiyatları o sebeple yüksek kalabiliyor ama fiyatı değeri ile denk.

Heavy için 2013 katalog. İklimsa size bilgi veremiyor da :P

Electric'in motor teknolojisi

Lanet konusuna katılıyorum; lanetli birine yakın olmak, lanetli olmaktan çok daha iyidir : En son dün keşfe gelen bayi ile 'yanlış dış ünite önerdiniz bana' tartışması yapıyordum ki sonunda bölge satış müdürü ile işi çözme noktasına geldim. Klima alabildim mi, hayır; mutlu muyum, hayır. Demek ki gerçekten lanet!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

AHAHAHAH. aynisi basima o kadar cok geliyor ki....

Biri gelip bisey oneriyor, vay anam sen misin bana bunu oneren?
en son yuzlerindeki "abi cattik galiba" bakisi, ve yanlarinda baska bi arkadaslari varsa onu one atip telefona sarilmalarini izlemek keyifli mi , degil mi henuz karar veremedim.

Hic bir zaman ilk seferinde isim bitmiyor, ama her seferinde de ikinci seferde 10 kat daha ciddiye aliniyorum. Istisnasiz hersey. Yemek, elektronik, mobilya, araba, muzik, hifi, ayakkabi, spor malzemesi.. aklina ne gelirse hepsinde ayni izdirap.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

donanım & yazılım bölümü oluyor abi sdfsd.

Abi burda dalga gecmesinler diye bi kismini telefon ve maille hallettik. En son civata boyutlarindan, ve belli bi yukteyken elektrik tuketiminin bir ust modele gore ne kadar zamanda zarara gececegini, veya titresim icin ne tur takozlar kullanilmali onu tartisiyorduk.

Hos degil. onermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
KHaRoN said:

Peki bi kac lanetli bi araya gelince ne oluyor, onu da cozumleyelim el atmisken.

Tezim...

İşte o zaman havadaki O2 seviyesi düşüp nerd level artışı oluyor. 5 dakikadan uzun süren diyaloglar odadaki normal kişilerde baş ağrısı ve kusmaya neden olurken, lanetlilerin yükselen nerd level ile libidolarında artış oluşuyor. Lanetliler için bu durdurulamaz bir füzyon haline geliyor, tartışılan konu çoktan geride kalmış ve yeni bambaşka konuların şeytanın bile aklına gelmeyen detaylarında orgazmik bir hazla yelken açılmış oluyor. Ta ki madde-zaman ve mevcut teknolojinin acıtan, hayata küstüren sınırlarına takılana kadar; son darbe ise Lidyalıların icadını ile geliyor! Büyük acı ve ızdırap içinde kavrulan lanetli normal olabilme ihtimalini hayal ederken, normaller hayattan zevk alarak yollarına devam ederler. Normaller hayatlarını the smurfs tadında yaşarken, lanetliler Gargamel'e bile özenirler.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Selam,

Kış boyunca hafta sonu tüm gün, hafta içi her akşam 19:00-23:30 saatleri arasında salonu (29,5m², çift cepheli, en üst kat, 9,6m² cam, kapı açık) klima ile ısıttım. Yaklaşık 12 gün boyunca da bu saatlerde mutfağa takılı cihaz da 25m² mutfağı ısıttım. Hedef sıcaklık 24°C.

Gelen elektrik faturam 5TL civarında arttı sanırım :P Gelen fatura 39,30TL.

KHaRoN sende durum nedir?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
başka başlık açmayım buradan sorayım:

klime araştırıyorum bosch 12000. inverter olmayan 1600, inverter 2700.

antalyada olsam inverter hiç acımadan alırdım fakat istanbulda gerek var mı? sonuçta sürekli çalışmayacak. akşamdan akşama günde 3 saat falan (home ofisten normal ofise geçiyoruz). geceleri gerek olmuyor zaten. yılda 200 saati geçmeyecek yani kullanım.

değer mi 1.1k daha fazla vermeye? kiradayım bu arada, taşırken alet yıpranıyor ediyor fln.

specleri de yazayım, ben pek anlamadım, belki araştıranlara bir şey ifade eder :

inverter

2500 tl kampanyasız kendi sitesindeki fiyat

Temel Özellikler

Isıtmalı-Soğutmalı Duvar tipi mono split, Exclusive DC Inverter model, Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre, Aktif karbon koku filtresi, Uyku konumu, A -%35

Ürün Özellikleri

Soğutma kapasitesi : 12000 BTU/h
Isıtma kapasitesi :13000 BTU/h
Heat-Pump ısıtma
Fonksiyonlar: Nem giderme, Sleep, Donmaya karsi koruyucu, Sogutma, Isitma, Otomatik, Follow me
3 kademeli ve otomatik fan hızı (otomatik-düşük-orta-yüksek)
Aktif karbon filtre (Koku filtresi)
Antibakteriyel filtre
Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre
Otomatik yada manuel hava dağıtımı için kanatçıkların isteğe göre ayarlanması
Otomatik dikey hava salınım
Çekilen enerji: Isıtma 1055 W, Soğutma 1095 W
Frekans/voltaj: 50 hz / 220 - 240 V
Nem alma kapasitesi : 1.2 l/h
Kapalı mekan sıcaklık ayarı aralığı 17 C - 30 C
Zaman ayarı 0-24 saat arası
İç Ünite Ses seviyesi :düşük hızda 34 dB/ yüksek hızda 40 dB
İç ünite Boyutlar (GxYxD) cm: 90 cmx28.5 cmx16 cm
Net ağırlık İç ünite: 9 kg
Dış ünite Boyutlar (GxYxD) cm:78 cmx54 cmx25 cm
Dış Ünite Ses seviyesi :56 dB
Net ağırlık dış ünite: 35 kg
Gaz tipi: R410A
Rotary kompresör

non-inverter

1500 tl fln

Temel Özellikler

Isıtmalı-Soğutmalı Duvar tipi mono split, Bio, Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre, bio filtre, koku filtresi, uyku konumu, A enerji sınıfı

Ürün Özellikleri

Soğutma kapasitesi : 12000 BTU/h
Isıtma kapasitesi :13500 BTU/h
Heat-Pump ısıtma
Fonksiyonlar: Sleep, Sogutma, Isitma, Donmaya karsi koruyucu, Otomatik, Nem giderme
3 kademeli ve otomatik fan hızı (otomatik-düşük-orta-yüksek)
Biofiltre
Aktif karbon filtre (Koku filtresi)
Antibakteriyel filtre
Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre
Otomatik yada manuel hava dağıtımı için kanatçıkların isteğe göre ayarlanması
Otomatik dikey hava salınım
Çekilen enerji: Isıtma 1095 W, Soğutma 1095 W
Frekans/voltaj: 50 hz / 220 - 240 V
Nem alma kapasitesi : 1.1 l/h
Kapalı mekan sıcaklık ayarı aralığı 17 C - 30 C
Zaman ayarı 0-24 saat arası
İç Ünite Ses seviyesi :düşük hızda 36 dB/ yüksek hızda 42 dB
İç ünite Boyutlar (GxYxD) cm: 79 cmx27.5 cmx19 cm
Net ağırlık İç ünite: 9 kg
Dış ünite Boyutlar (GxYxD) cm:70 cmx53.5 cmx23.5 cm
Dış Ünite Ses seviyesi :53 dB
Net ağırlık dış ünite: 28.5 kg
Gaz tipi: R410A
Rotary kompresör

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi her akşam klimaları(mutfak+salon) çalıştırdım ve elektrik faturam +6TL oynadı.

Eğer uzun süre kullanacaksan inverter'lı model al. Elektrik faturası ile aradaki farkı kapatırsın sonra. Ayrıca taşınma esnasında her türlü bakır boru değişecek, üniteler kolay kolay zarar görmez.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...