Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 %50 zam "yuh" gibi gelse de tutarı 50 kuruş olan bir ürünün 75 kuruş olması ve günde 50 simit yemiyor olmamız zammı önemsiz hale getiriyor exo. bu yani. varsın zamlı olsun yine yeriz tabii ki. simit bu ekmek ile niye kıyaslansın ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Exodous said: Mesela şunu sorayım. Bir tarım ülkesi olan Türkiye, neden susamı ithal ediyor? samanı buğdayı vs niye ithal eder hale geldiysek aynı abuk sebeplerden işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 fiyat 2 katına çıkması %100 artış demek %50 artıyosa fiyat 1.5 katına çıkacak demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 otu bile ithal ediyoz lol şaka gibi ülke meriçland Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Yok ben soruların cevabını çok iyi biliyorum zaten. Ben o soruyu, "Zam haklı yea" diyen zihniyete sordum. Bu arada Dworgian, evet ne yazık ki almaya devam edeceğiz. Nasıl ki benzine ne kadar zam gelirse gelsin arabaya binmeye devam etmemiz gibi, simitin tanesi 5 lira olsa da alacağız. Çünkü bir ay simit almasak, o simit fiyatının on kuruşa düşeceğinin tadını şimdiye kadar hiç almadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Exodous said: Yok ben soruların cevabını çok iyi biliyorum zaten. Ben o soruyu, "Zam haklı yea" diyen zihniyete sordum. kimmiş o zihniyet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Toplu protesto olmadığı sürece, dediğin gibi "kimse almadan" 1 ay 2 ay vs geçmeden kişisel protesto anlamsız oluyor. Yabancıda var bu, ama orada hükümet de daha duyarlı protestolara vs. Bizde zor o "arabaya binmesek, simit almasak, avm ye gitmesek" vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Topikteki yazıları oku. Bırakın artık bu hazırlopçuluğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 ya şimdi biz kendi keyfimize göre düşünüyoruz. simit'teki zamdan etkilencek yığınla insan vardır elbet. yoksa simit 10 tl olsa bana farketmez. zaten yılda 1-2 defa yiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Aman Red öyle deme. Adama bak fakirlikten yılda iki kere simit yiyebiliyor derler şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 simitteki zamdan etkilenecek insan zaten şu an ekmek>simit diyerek ekmeğe abanıyordur. önemli olan genelde simit artınca ardından ekmeğin de artıp artmadığı o kesim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Exodous said: Topikteki yazıları oku. Bırakın artık bu hazırlopçuluğu. okudum zaten. ayrıca gezi ruhu ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 3 liraya satılan iğrenç sömüzona döneri alamadığı için, öğlen yemeğinde sadece simitle su içen bir çoğunluğun olduğu bir toplumda yaşadığımızı görmek istemeyenler "yuuuh fakire bak simit almıyacakmış zam gelince" diyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 dreagloth said: Önemli olan 25 kuruş olması değil, %50 olması. Maaşlara %50 mi zam geliyor? 40? 30? 20? 10? 5 mi. Bugün simit, yarın xxx vergisi. Olmamış bir şey değil, şimdi hipsterlaşsan, o zaman adam olmaya hakkın olmaz. simitte %50'nin bir önemi yok ki. yani şöyle yok. simit %50 zamlanır, fasulye %2 zamlanır, kıyma %10 zamlanır, defter-kalem %2 zamlanır. bütün bunların ortalaması alındığında %8 falan olur mesela, maaş da buna göre %8 artmazsa, o zaman problem vardır. temel olarak böyle işler yani. tüfe sepeti yani... yoksa yani 1 ürün %200 bile artabilir duruma göre. eğer ithalat fiyatları artıyorsa, yapacak bişe yok, zarar edecek değiller. işin derinine insek ama susam türkiye'de yok mu, niye ithal ediyoruz bilmemne falan, o konuları bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 exo +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Exodous said: Aman Red öyle deme. Adama bak fakirlikten yılda iki kere simit yiyebiliyor derler şimdi. simit pahalı bir ürün olmadığı için kimse 2 kere yiyebiliyor demez. simit yiyor diyebilir belki. fakirlik kırk yılda yediğin bir ürünün 75 kuruştan 1 tl'e çıktığında bırakmak oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 exodous hayatımda hiçbir paticik üyesinden senin kadar tiksinmedim sanırım. hani sequo'nunkinden falan 8 kat fazladır heralde. hatta farkettiyseniz argümana bile girmiyorum çünkü gerçek nefret böyle oluyor konuşasım gelmiyor diğerlerine laf atarken yine eğleniyordum cevap verdiklerinde falan. ama senin postlarını gördüğümde bildiğin bir sonraki 1 saat boyunca neşemi kaybediyorum. hem yobazsın, hem de beynin fallacy hariç birşey üretemiyor. bu topiği derinlemesine incelemedim ama yine kötüsün yine herşeyi götünden anlayıp konuyu saptırıyorsun. senin garbage'ı keşfettiğin gün keşke forumdan falan banlansaydım da bu günleri görmeseydim anasını satayım. alın gerçek nefret de budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Bingil, haterlık yapacaksın diye bana mavi ekran vermeye başladın. Bence bir restart at sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 nasıl bir mavi ekran vermişim? sen kimsin ki biri sana haterlık yapsın? gezi ruhuna bağlantısı nedir olayın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 sabonis said: dreagloth said: Önemli olan 25 kuruş olması değil, %50 olması. Maaşlara %50 mi zam geliyor? 40? 30? 20? 10? 5 mi. Bugün simit, yarın xxx vergisi. Olmamış bir şey değil, şimdi hipsterlaşsan, o zaman adam olmaya hakkın olmaz. simitte %50'nin bir önemi yok ki. yani şöyle yok. simit %50 zamlanır, fasulye %2 zamlanır, kıyma %10 zamlanır, defter-kalem %2 zamlanır. bütün bunların ortalaması alındığında %8 falan olur mesela, maaş da buna göre %8 artmazsa, o zaman problem vardır. temel olarak böyle işler yani. tüfe sepeti yani... yoksa yani 1 ürün %200 bile artabilir duruma göre. eğer ithalat fiyatları artıyorsa, yapacak bişe yok, zarar edecek değiller. işin derinine insek ama susam türkiye'de yok mu, niye ithal ediyoruz bilmemne falan, o konuları bilmiyorum. tüfe sepetinde soba borusu klasik örneği gibi saçma sapan kalemler olduğu ve esas artış oranını düşürdüğü gibi bir durum var yamulmuyorsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Black-ice said: exodous hayatımda hiçbir paticik üyesinden senin kadar tiksinmedim sanırım. hani sequo'nunkinden falan 8 kat fazladır heralde. hatta farkettiyseniz argümana bile girmiyorum çünkü gerçek nefret böyle oluyor konuşasım gelmiyor diğerlerine laf atarken yine eğleniyordum cevap verdiklerinde falan. ama senin postlarını gördüğümde bildiğin bir sonraki 1 saat boyunca neşemi kaybediyorum. hem yobazsın, hem de beynin fallacy hariç birşey üretemiyor. bu topiği derinlemesine incelemedim ama yine kötüsün yine herşeyi götünden anlayıp konuyu saptırıyorsun. senin garbage'ı keşfettiğin gün keşke forumdan falan banlansaydım da bu günleri görmeseydim anasını satayım. alın gerçek nefret de budur. Müslümanım demek yobazlıksa evet yobazım. Ama asıl hiç bir yazıyı okumadan, ne dediğime bakmadan bana yobaz diyorsan sen yobazdan bile aşağısın. Yazık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 onu seni sinir etmek için yazıyorum sürekli böyle her seferinde düşmen de hastalıklı bir zevk yaşatıyor, teşekkür ederim. hatta bu açıklamadan sonra da sinir olacağını bildiğim için içim rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Valla şu yazdıklarımızı karşılaştıran biri acaba kimin için "sinir olmuş" der çok merak ediyorum. Ben sana niye sinir olayım ki? Sadece acıyabilirim sana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Ya şurada insanların güncel bir konu üstünde tartışma yapması bile senin sinir olmana yetiyor. konunun sırf benim tarafımdan açılmış olması bile sana yetiyor. Ve gelip o iğrenç ağzınla şurayı kirletiyorsun. Hakaretlerinle kirletiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Sadece susamdan kaynaklı ve sadece simidi etkileyecek dönemsel bir zam ise, zaman zaman uçuk fiyatlı domatesler patateslerde gördük ya, öyle birşeyse ok. Ama muhtaç olanda var ona, doğru bir şey değil zam, 1 lira bile fazla ya bence. Gerçi 50 krş çoğu yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar