Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Evde ekmek mayası falan yapılabiliyor, peki bira mayası yapmak da mümkün müdür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mimkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 http://m.askmen.mynet.com/guc-ve-para/nasil-yapilir/7138-evde-bira-nasil-yapilir.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 aga ürettiğin bakterinin bira mayası olduğunu anlayana kadar çok deneme yanılma yapman ve haliyle para ve vakit harcaman lazım. 3 kuruşa satılıyor meret, neden kendin üretmenin peşine düştün onu anlamadım. sütü açıkta bırakınca misal yoğurt olma ihtimali milyonda bir falan herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Allah izin verdikten sonra neden olmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Mümkünsüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 120 dolara falan taşaklı seti var sen osbir çekerken bira yapıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 huun said: aga ürettiğin bakterinin bira mayası olduğunu anlayana kadar çok deneme yanılma yapman ve haliyle para ve vakit harcaman lazım. 3 kuruşa satılıyor meret, neden kendin üretmenin peşine düştün onu anlamadım. sütü açıkta bırakınca misal yoğurt olma ihtimali milyonda bir falan herhalde. http://birayap.com/bira-yap%C4%B1m%C4%B1nda-gerekli-malzemeler/78-evde-bira-yap%C4%B1m%C4%B1.html burada yazana göre 11gramı 20tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 evde bira yapmak için tek gerekli şey maya ve şişe havaya uçmasın diye ucuna takman gereken sübap. geri kalan herşey mutfakta var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 mumkun diyosam mumkun lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 olabilir aslında lan bir yolu. mapushanelerde ekmek içinden şarap demleyebildiğine göre insan evlatları, bira için de bir meret olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 ben an itibariyle yapıyorum bira, yaşnız mayayı üretmek namümkün. ekmek mayası falan da kasma, olmuyorMUŞ gelgelelim, ilk parti biranı ürettikten sonra mayayı harvest edip yeniden kullanabiliyorsun, daha denemedim onu ama yapacağım dersen birayap.com süper, malzemeni de alırsın oradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 elma şarabı yapın bence. hem tadı daha güzel hem de asitli oluyor bira gibi aynı. çok elma lazım ama çok fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 cider yapin direk, en kolay o diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 aynı nane ama fantazi olayı az onda. birada rengiyle oyna, aromasıyla oyna derken 58974130 seçenek var, daha eğlenceli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Nefr sen hangi tür biraları denedin? Aldığın sonuçlar nasıldı? Ben Brewersgold bulabilirsem İngiliz ale tarzı yapmak istiyorum. Malzemelerini bu siteden bi tedarik ettin hep? 11g bira mayasından kaç litre bira çıkarabiliriz bir de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 ben yeni başladım, ilk haftanın sonunda herşey güzel görünüyor brewers gold var birayapta, telefonu var sitede. ara, mustafa bey pek bir yardımcı oluyor konuyla ilgili. tek tip maltı var elinde, pale malt hani gayet standart, ama onu özel maltlara çevirmen mümkün. uğraşacaksan anlatır linklerim ama mustafa bey de daha detaylı anlatır zaten. yalnız özel malta gireceğim dersen değirmen edinmen lazım minik, ek bir 60-70 lira bayıp. yoksa zaten mustafa kırıp yolluyor maltı, direk kullanıyorsun 11g maya standart paket, elin gavuru 20 litreye kullanıyor pakedi gördüğüm kadarıyla. ben 2 parti 5lik yaptım, paylaştırdım işte tüm mayayı ama dediğim gibi daha sonuç elimde değil. görünen herşey iyi ama, fermantasyon güzel, rengi amber, çökeltisi az falan. umut vaadediyor yani iki parti de. özellikle 5L 5L yapmanı öneririm ben, daha zahmetli ama ilk zamanlarda lezzet ayarı ve el alışkanlığı için öylesi mantıklı geldi bana birde büyük parti yapacaksan tek seferde 20L falan gibi, yeast starter hazırla bir gece önceden, garanti olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar