Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bira mayası üretmek mümkün mü?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aga ürettiğin bakterinin bira mayası olduğunu anlayana kadar çok deneme yanılma yapman ve haliyle para ve vakit harcaman lazım. 3 kuruşa satılıyor meret, neden kendin üretmenin peşine düştün onu anlamadım. sütü açıkta bırakınca misal yoğurt olma ihtimali milyonda bir falan herhalde.
Mesaj tarihi:
huun said:

aga ürettiğin bakterinin bira mayası olduğunu anlayana kadar çok deneme yanılma yapman ve haliyle para ve vakit harcaman lazım. 3 kuruşa satılıyor meret, neden kendin üretmenin peşine düştün onu anlamadım. sütü açıkta bırakınca misal yoğurt olma ihtimali milyonda bir falan herhalde.

http://birayap.com/bira-yap%C4%B1m%C4%B1nda-gerekli-malzemeler/78-evde-bira-yap%C4%B1m%C4%B1.html

burada yazana göre 11gramı 20tl
Mesaj tarihi:
ben an itibariyle yapıyorum bira, yaşnız mayayı üretmek namümkün. ekmek mayası falan da kasma, olmuyorMUŞ

gelgelelim, ilk parti biranı ürettikten sonra mayayı harvest edip yeniden kullanabiliyorsun, daha denemedim onu ama

yapacağım dersen birayap.com süper, malzemeni de alırsın oradan
Mesaj tarihi:
ben yeni başladım, ilk haftanın sonunda herşey güzel görünüyor

brewers gold var birayapta, telefonu var sitede. ara, mustafa bey pek bir yardımcı oluyor konuyla ilgili. tek tip maltı var elinde, pale malt hani gayet standart, ama onu özel maltlara çevirmen mümkün. uğraşacaksan anlatır linklerim ama mustafa bey de daha detaylı anlatır zaten. yalnız özel malta gireceğim dersen değirmen edinmen lazım minik, ek bir 60-70 lira bayıp. yoksa zaten mustafa kırıp yolluyor maltı, direk kullanıyorsun

11g maya standart paket, elin gavuru 20 litreye kullanıyor pakedi gördüğüm kadarıyla. ben 2 parti 5lik yaptım, paylaştırdım işte tüm mayayı ama dediğim gibi daha sonuç elimde değil. görünen herşey iyi ama, fermantasyon güzel, rengi amber, çökeltisi az falan. umut vaadediyor yani iki parti de. özellikle 5L 5L yapmanı öneririm ben, daha zahmetli ama ilk zamanlarda lezzet ayarı ve el alışkanlığı için öylesi mantıklı geldi bana

birde büyük parti yapacaksan tek seferde 20L falan gibi, yeast starter hazırla bir gece önceden, garanti olsun
×
×
  • Yeni Oluştur...