Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zayıflama / fitness

elma

Öne çıkan mesajlar

said:
bununla birlikte, bir besinin glisemik indeksinin düşük olması, o besinin kalorisinin de düşük olduğu anlamına gelmez. yani "çavdar ekmeğinin glisemik indeksi düşükmüş, o zaman sabah akşam birer somun çavdar ekmeği gömersem sorun olmaz demek ki, kilo almam" derseniz size vereceğim cevap "sikimi almazsınız" olur. zira sağlıklı da olsa karbonhidrat karbonhidrattır. her zaman söylüyoruz, yine söyleyelim: her şeyin aşırısı zararlıdır. aşırı karbonhidrat tüketirsen, basit karbonhidrat veya kompleks karbonhidrat fark etmez. bak şimdi burayı iyi oku. bakıyor musun? hangi tür karbonhidratı alırsan al, ihtiyaç fazlası karbonhidratı karaciğerin yağa çevirir. yani sabah akşam birer somun çavdar ekmeği yersen yine şişko olursun, kaçışın yok yani. zaten aklınız fikriniz çakallığa çalışıyor arkadaş bir dilim ye işte neyine yetmiyor.

klaveylegülemefekti
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

elma said:

proteini glikoza nasil ceviriyo ya hani nasil oluyo o is?

İlk glikoz, sonra yağ en son proteini tercih ediyor vücut enerji için. Yanlış bilmiyorsam açlık durumlarında ve sadece protein alındığında oluyor bu

tamam bu dogru da, proteini yikinca glikoza cevirmiyor, proteindeki ATP enerjisini kullaniyor ve aminoasitlere ceviriyor Nasil glikojen ve turevleri yikilinca glikoz, ATP ve su aciga cikiyosa protein yikilinca da ATP ve aa lara indireniyor iste. Cok buyuk ihtimal dogru biliyorum ama yine de bisey demiyorum hadi sustum ehe
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de bu hafta hocam yeni program verdi, ben avarel gibi koşuyordum koşu bandında hoca hızlı bile değil orta tempo yürüyüş verdi koşma sakın dedi. sonrasında da şu angelusun yazdıklarını okudum aynısını o da demiş ben hep koşmak>yürüyüş diye düşünüyordum vay anasını ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

walal bünye kaldırıyorsa koşacakasın

ben 100 metreciyim
rölantide bile 1 km gidince yoruluyorum

koşu bandında 20 dakikanın 10unda 9.0 - 10.0'da koşabiliyorum ( km/s mi oluyor bu emin değilim tam) da hoca koşmucaksın dedi, üzerine bu lavuk da koşmucaksınız gerizekalı gibi diyor daha da koşmam valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...