fizban Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Soris said: Abi midemi bozuyor. İlk başlarda paleo diet yapayım diye yemiyordum şimdi arada yiyecek oluyorum rahatsız ediyor midemi. Mesela dışarıya çıktım kebapçıda iskender yiyecek oldum pidesini tutup ayırmıyorum tabi mal gibi. Ama tutup evde makarna pilav mercimek filan yiyemiyorum. Rahatsız ediyor.colyak hastaligin olabilir mi diye bi arastirt istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 axedice said: Jaegermeister bi mercimek tarifi patlat madem. Çorbası hariç evimin kapısından sokmadığım bi gıda. oha yeşil mercimek yenmez mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Soris said: kara şimşek yanına soğan kırıcan bi tane. abaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 beyler şimdi son durumda rutinim şu şekilde: Haftaiçi kampüse gittiğim günler (haftada min 3, max 4 gün): 1 saat kardio eliptik uzay makinesinde (1000 kalori yakıyorum gösteriyo, ne kadar doğru bilmiyorum) + 45 saat ağırlık, bench press, squat (bunları abartmadan az ağırlıkla çok repetition yapıyorum zayıflamaya ve genel şekle girmeye yardımcı olsun diye) Ayrıca her çarşamba spordan önce 1 saat yoga Haftsaonları evde: sabahları açık havada 7 km koşmaca 50dk-60dk arası süre içinde Beslenme olarak; şekeri komple kestim, az yağlı ve proteini bol şeyler alıyorum. Arada ufak kaçamaklar oluyo, 1 tane orta boy pizza gibi. Kahvaltılarda standart 2 haşlanmış yumurta ve tarçınlı muzlu oatmeal (bu yeni favorim oldu), akşamları da kesin et met bişeyler ya da sebze+ton balığı kombosu yanına meyveler. Supplement olarak ise; okulda olduğum günler kardio öncesi l-carnitin, gym sonrası protein shake. Haftasonu sabahlar sadece koşuya çıkarken l-carnitin aç karnına. L-carnitin i çok araştırdım her kes farklı bir şey diyor. Genel kanı placebo effekti olduğu yönünde. Ben fiziksel olarak farkını hissettim, çok daha hızlı terliyorum, spor sırasında kesilmiyorum ve sonrasında yorgun hissetmiyorum. Nasıl durumlar sizce? Giderim var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 bu arada şekle girmeye başladım şaka maka.. En sevdiğim yanı da kilo verip şekle girerken ekstra getirisi olan confidence oluyo. Kendime daha güvenli biri olmaya başladım, disiplin girdi hayatıma. Sırf psiolojik efektleri için bile spora yapılan zaman ve para harcaması kendini amorti ediyor. Teşekkürler spor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 bu topiği uplamak istedim, spora başlarken aşırı cahilmişim ehe. Son 6 sayfayı okudukça şimdiki tecrübemle anlayabiliyorum hangi bilgi kaliteli, hangisi bullshit ya da pek efektif değil vs. 1.5 yıl sonra 85 kiloyum. Gerçi şu an pek sağlıklı bir 85 değilim, beslenmeyi savsaklıyorum. An itibariyle deri sarkması ve çatlak sıkıntım var. Beslenme ve idman bilgisi oturdu ama şu deri işini bilgimle manipüle edemiyorum. Cerrahi dışında önerisi olan var mı? Badem yağı ya da nivea'nın doğum sonrası kremlerinden kullanmayı düşünüyorum. Başka bir topicte birileri şöyle şeyler önermişti, o da aklımda. Haftada 2-3 saunada ya da her gün duşta kullanabilirim zararı olmaz. http://thumb1.shutterstock.com/display_pic_with_logo/2042762/264439220/stock-photo-objects-for-body-care-of-massage-chiropody-spa-bath-and-sauna-264439220.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Jaegerjaquez said: beyler bu işin sırrı püf noktası falan yok profesyonel değilseniz ha kısa yolu var ama önermiyorum, herneyse haftada 5 gün spora gitceksin 1-1.5 saat idmanını yapıcaksın yagı kuruyemişten karbı kepekli pirinç makarna ve meyveden alcıaksın etini yiceksin bitti gitti hem cardionu hem ağırlığını yapıcaksın artık nası ayarlarsın sana kalmış bana sorasan ağırlığa biraz daha öenm ver derim ama kardiyo yapcağın zaman dışarı çıkıp koşmak, ip atlama, kum torbasında çalışma yada gölge boksu çok daha işe yarıyor 48239048231 saat bisiklete binmekten adam muhteşem özetlemiş lan sdf. keşke yıllardır direk bunu postlasaydık her başlıgın altına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Aynen mükemmel özetlemiş, hem de yeni başlayanın anlayacağı dilde. Ben başlarken bu kadar basit olamaz illa vardır zorlukları trickleri, protein tozu, l-carnitine falan almazsam yapamam, bir bit yeniği vardır diye arıyordum yokmuş yani tecrübe ettim. Makro falan işin içine katıp göz korkutmayıp gayet güzel özetlemiş, detayı prolar düşünsün zaten o noktaya gelene kadar başlayan insan şu kadar bilgiyle çok iyi yerlere gelir ve o noktada zaten makro hesabıymış protein çeşitlendirmesiymiş gibi detayları kavramış olur =) Tişikürler jagerjakez, ailecek takip ediyoruz abi <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 güzel yazmışım lan kendimle gurur duydum sdfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 beyler haftada 3 1km yüzsem 50 dakikada falan şekeri karbonhidratı kıssam kilosal anlamda fark edermi yüzme ne kadar anlamlı bir cardio? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Jaegerjaquez said: güzel yazmışım lan kendimle gurur duydum sdfsdfsd (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Maedhros said: beyler haftada 3 1km yüzsem 50 dakikada falan şekeri karbonhidratı kıssam kilosal anlamda fark edermi yüzme ne kadar anlamlı bir cardio? yüzmek süper bir cardio,bu dediğini yapsan,beslenmeni düzenlesen,güzel kilo verirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 sekeri karbonhidrati kisip krema ve zeytinyagina agirlik verirsen o is olmayabilir mesela, bir de o acidan ele alabiliriz konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 yok genel anlamda kaloriyi kısacağımı garantilersek yüzme ve normal koşu arasında cok büyük fark var mı soru bu aynı şeyi yiyen aynı kiloda bi adam için tecrübesel fikir paylaşımı istemiştim daha çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 çok muğlak şey var ama nasıl bir tempoya yüzüyorsun nasıl bi hızda koşuyorsun bunları bilmeden nasıl cevap bekliyorsun hafta 3 kere 1er saat koşabiliyorsan götünden ter akıta akıta,hangisini istiyorsan onu yap,ikiside işini görür [broscience] yüzmek genel olarak daha iyi yakar diye biliyorum,vücut suyun içinde kendini ısıtmaya calıstıgından fln,ama arada büyük fark yok[/broscience] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 su içinde ter mevzu anlasılmadıgından acıkcası anlamıyorum net koşarken ki gibi ama koşmayı sevmiyorum acıkcası o yüzden yüzme diyorum nefes koşmadaki gibi bitiyor kalp atışı hızlı 10-15 saniye dinlenme maksimum genel anlamda bu 2 2.5 dakikada 50m yüzülüyor belki daha iyi bir fikir verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 ikisi de hiit yaptığın sürece güzel cardio (düşük yağ oranında değilsin). Koşuyu threadmillde, betonda vs yaparsan sıkıntı. Yüzmenin en güzel kardio olması uzayda yapıyor olman, tüm kaslarını çalıştırdığı gibi bağ dokuyu ve eklemleri de rahatlatıyor. Hele ağırlık çalışıyosan çok iyi. Yapacağın hiit bir yüzme, sana pilates, yoga, mma, koşu, bisiklet vs hepsini sağlamış olur. Benim soru araya kaynadı, hiç mi yok dombiliden fite dönüşüp böyle fat2fitguy 1st world problem yaşayan? Ya da çevresinde yaşayıp çözüm bulmuş? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 135 kg idim 6 sene once 77'yim su an half dire bear oldugum icin gobekteki catlaklar zor belli oluyor ondan ayni krem tavsiyesini aldim ama kim ugrasacak lan diyip salladiydim sdf onun disinda cok sarkma olmadi sanki bende, kas mas geldi doldurdu mu ben mi yaniliyorum bilemedim denizde yuzmek de iyi geliyor diyorlardi bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/3799160-dr_-manhattan.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Kremler olay anında ise yarıyor daha cok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 PrudenT said: Kremler olay anında ise yarıyor daha cok olay anı nedir ya, aylarca süren bir süreç bu çatlaklar sdfsdf Ama ben senin subliminal esprini anladım panpa, sıkıntı yok. Kaslı playboy olduğum için cinsel içerikli esprileri idrak edebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Oha aradım kendim zor buldum lan espri falan yapmamıştım ahahaha Ya mesela hamileler için olanlar en çok hamileyken kullanılınca ve devam edilince ise yarıyor. Aynı mantıkla senin de kilo alıp verirken kullanman lazimdi onu kastettim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 6 aydır spor yapmıyorum, 91 kiloyum, inanılmaz iğrenç bir göbek yaptım. 19 mayıs kadar bu göbeği eritme şansım nedir? haftada 3 gün ağırlık, 2 gün koşu düşünüyorum. edit: buldum, şunu yapıcam işte sdf Jaegerjaquez said: beyler bu işin sırrı püf noktası falan yok profesyonel değilseniz ha kısa yolu var ama önermiyorum, herneyse haftada 5 gün spora gitceksin 1-1.5 saat idmanını yapıcaksın yagı kuruyemişten karbı kepekli pirinç makarna ve meyveden alcıaksın etini yiceksin bitti gitti hem cardionu hem ağırlığını yapıcaksın artık nası ayarlarsın sana kalmış bana sorasan ağırlığa biraz daha öenm ver derim ama kardiyo yapcağın zaman dışarı çıkıp koşmak, ip atlama, kum torbasında çalışma yada gölge boksu çok daha işe yarıyor 48239048231 saat bisiklete binmekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Pro question: Artık cut'a girmeye karar verdim yavaştan. Cut dediğim de sanırım 13-14 falan body fat'im. Hedefim 10-12 arasına çekmek. 82 kiloyum, bu da demek ki aşağı yukarı 3 kilo yağ vermem gerekiyor. 600 deficit ile haftada yaklaşık 1.2 kg yağ verebilirim. Yani 3 haftada hedeflediğim yağı atmam teorik olarak mümkün. Ancak şöyle de bir durum var; haftada 4 gün lift day. Şu an maintenance gidiyorum. Lift day'lerde pek deficit etmemeye gayret ediyorum. Bcaa ve protein ile takviye de var; kas kaybından ziyade bazı kas gruplarında artış bile oldu gözle görülür şekilde. Şimdi, lift day'lerde sabah 8-10 dakikalık bi HIIT yapsam, üstüne hemen bcaa basıp 1 saat sonra kahvaltımı etsem sanırım katabolizma pek yaşanmaz. Bu günlerde maintenance ya da 100-200 deficit ile geçirsem. Rest day'lerde de yine sabah HIIT, günlük 300-400 deficit, akşama yine bi 10-15 dakikalık HIIT seansı ile geçireyim diyorum. Bi aylık falan bi cut micro-cycle'ı yani. Kulağa nasıl geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 ben inceden gunluge donustureyım bakalım nolcak özetle bu 5. yüzüşüm ilk yüzme 600m 2. 800m 3. 1km 4. 1km 5. 1.1km hala enerjim vardı ama zorlamak istemedim kademe kademe cıkayım diye yaklasık 50 dkda 1 km yüzdüm tekniğim kötü gibi hissediyorum biraz internete bakmayla toparlayabilir miyim acaba setler arası ortalama 10 max 20-25 sn dinleniyorum bu arada 1km den sonra bi asıldım son sürat ne kadar gidebilicem diye 30-35 m aynı hızla gittim sonra yavaşladım bi yeri çatlatmayayım diye yüzme çok acayip bişey önerisi olan varsa dinlerim tecrübeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar