Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AXE Ferahlatıcı Şampuan Mentollü

Llama

Öne çıkan mesajlar

Benim saç uzunken bunun 3 katı yumak oluyordu.

Saç uzunluğuyla da alakası var onun.

Kullanmadığım hap ilaç kalmadı, sonra askere gittik saçı kestirdik.

Kestirince ortaya çıktı fırça gibi saç varmış meğersem. Sosyal ortamlarda açılan "saçım dökülüo" muhabbetlerinde hafif bir sırıtma ile biramı yudumluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Goering said:

abi şampuanının acil değiştir

head shoulders falan al
clear al
pantene al

axe neymiş ak

bu söylediklerinin hepsinin içinde sülfür var. zaten hoş llama artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiş gibi gözüküyor ama saçına önem verenler inorganik şampuan kullanmamalı.

ayrıca saça sabun sürmek büyük bir gaflet her seferinde. 3 ayda bir kere banyo yaparken olabilir ama rutin biçimde sürülen sabun saçı mahvediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

organik ne var kolay ulaşılabilir mesela?

bi tane ingiliz ürünü bişey vardı annemin kullandığı, magic sea minerals mi ne beyaz şişeli mesela. ama o da kepek problemine karşı çok etkili değildi öyle head&shoulders kadar.

/bi de axe'ın tüm saç ürünleri aşırı kötü ve berbat
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

organik ne var kolay ulaşılabilir mesela?

bi tane ingiliz ürünü bişey vardı annemin kullandığı, magic sea minerals mi ne beyaz şişeli mesela. ama o da kepek problemine karşı çok etkili değildi öyle head&shoulders kadar.

/bi de axe'ın tüm saç ürünleri aşırı kötü ve berbat

adını şu anda hatırlayamıyorum ancak benim kullandığım mor şişede biotin içeriği bulunan bir organik şampuan ve saçlarıma çok iyi geliyor.

o dediğin şampuanı sanırım biliyorum. adı c ile başlıyor olsa gerek fiyat aralığı 35-40tl arasında ve bir çok kadın onu kullanıyor. organik olduğu için aslında onlar unisex olmuş oluyor kadın ve erkek rahatlıkla alıp kullanabilir.

kepek bende yok ancak kepeğin olmasının sebebi saç derisinin yeteri kadar sağlıklı olmaması ve sağlıksız şampuan kullananlar 'geçici' çözümlerle kepeği geçiriyorlar.

yani kepeğin oluşma sebebi sadece şampuan değil. dengeli ve yeterli beslenme, spor yapma, yeterli su içme ve dediğim gibi organik şampuan kullanarak saçı ve saç derisini beslemek kalıcı olarak kepeği önleyebilir.

sonuç olarak kepek bir kader değil sadece tercihlerinizin sonucu oluşan bir 'yan etki'

mesela sigara içiyorsan eğer saçlara ve genel olarak saç derisine en büyük zararı veren etmenlerden birisi. hem içmek, hemde içilen ortamda durmak aynı ölçüde zarar veriyor.

onun dışında duş alırken çok sıcak veya soğuk su kullanmamak gerekiyor. ani ısı değişimleri de yıpratıcı bir faktör.

soğuk havalarda bere takmak ve sıcak havalarda güneşin direk yansımasını önlemek için şapka takmak yine iyi bir tercih.
Sosyal ağlarda paylaş

son olarak şunu eklemek istiyorum.

mentollü şampuanlar saça ekstra zarar veriyor.

geçen sene merak edip head and shoulders'ın mentol içeriği bulunan ve sözde ferahlattığını belirten bir şampuanını aldım.

yaklaşık iki hafta kullandıktan sonra kepek olmayan saçımda çok azda olsa kepeklenme yapmaya başladı, saç derimde kaşıntı ve kızarıklıklar meydana geldi.

içeriğinde ne var bilmiyorum ama beni rahatsız etmişti ve bırakmıştım. zaten aşırı bir mentol kokusu geliyordu bunu sağlamak için çeşitli kimyasallar kullandıklarını düşünüyorum.

axe'ın ürünlerini genel olarak sevmiyorum. özellikle roll on kullanmamak gerekiyor koltuk altları insanın en zayıf noktalarından birisi ve oraya kimyasal içerikli parfümler kullandığında immün sistemine zararları olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

olm en iyisi defneli zeytinyaglı sabun lan. Başka hiçbir şeye gerek yok hee sacım yumusasın istiyorum, zart istiyorum zurt istiyorum diyorsanız sampuan yani kimyasal sart

http://1.bp.blogspot.com/_fapUVO2BV_A/SMmMQNRdg9I/AAAAAAAACUY/6ia79aw6eNU/s400/SANY0200.JPG

Şunu çok merak ediyorum aslında, her gün duş alan biri olarak bu kimyasallları her dakka beynime beynime vermekten tırsıyorum açıkçası. Parabenler bilmemneler. Şimdi bu doğal sabun o kadar iş görüyo mu aynı şampuan gibi. Dökmesin saçları.
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

son olarak şunu eklemek istiyorum.

mentollü şampuanlar saça ekstra zarar veriyor.

geçen sene merak edip head and shoulders'ın mentol içeriği bulunan ve sözde ferahlattığını belirten bir şampuanını aldım.

yaklaşık iki hafta kullandıktan sonra kepek olmayan saçımda çok azda olsa kepeklenme yapmaya başladı, saç derimde kaşıntı ve kızarıklıklar meydana geldi.

içeriğinde ne var bilmiyorum ama beni rahatsız etmişti ve bırakmıştım. zaten aşırı bir mentol kokusu geliyordu bunu sağlamak için çeşitli kimyasallar kullandıklarını düşünüyorum.

axe'ın ürünlerini genel olarak sevmiyorum. özellikle roll on kullanmamak gerekiyor koltuk altları insanın en zayıf noktalarından birisi ve oraya kimyasal içerikli parfümler kullandığında immün sistemine zararları olabilir.

ben bahsettiin şampuanı çok uzun süre kullandım aksine saçıma yarayan da tek şampuanda oydu. blendaxın mentollüsüde güzel.

saça göre değişiyor muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...